Πόλεμος «λάσπης» εναντίον του Μουφτή Ξάνθης

Μετά την άρνησή του να παραιτηθεί…

Τα κομματικά «όργανα» του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να τον στοχοποιήσουν κοινωνικά με αφορμή τις βεβαιώσεις για τους μουσουλμάνους μαθητές

Η απάντηση-καταπέλτης του κου Σινίκογλου

 

Από τη στιγμή που ο Μουφτής Ξάνθης κος Σινίκογλου αρνήθηκε να υπογράψει την παραίτηση που του ζήτησε δια μέσω Γαβρόγλου ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα κος Καλπαδάκης, ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσουν χτυπήματα «κάτω από τη μέση» με στόχο να τον εκθέσουν κοινωνικά ως πρόσωπο…

Σε αυτό τον «πόλεμο» που κηρύχθηκε εναντίον του Μουφτή Ξάνθης (ο οποίος τόλμησε να αντισταθεί στα συμφέροντα του… τουρκικού προξενείου που εμφανώς εξυπηρετούνται από την ενδεχόμενη παραίτησή του), φαίνεται πως «επιστρατεύτηκαν» και γνωστά μέσα, αλλά και κονδυλοφόροι της Αθήνας, που εκφράζουν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, όπως η εφημερίδα «Αυγή», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο», αλλά και ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπως «Το κουτί της Πανδώρας» του κου Βαξεβάνη και το «TVXS» του κου Κούλογλου!

Η «ΑΦΟΡΜΗ»…

Με αφορμή λοιπόν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον Δήμο Ξάνθης αναφορικά με τη χορήγηση πιστοποιητικών θρησκεύματος σε μουσουλμάνους μαθητές- υποψηφίους των ΑΕΙ, οι οποίοι παραπέμφθηκαν (από τον Δήμο Ξάνθης) στην Μουφτεία για να εξυπηρετηθούν, τα παραπάνω μέσα, έριξαν αρκετή… λάσπη στον ανεμιστήρα εναντίον του κου Σινίκογλου, λέγοντας πως προέβη σε «μπίζνα» σε βάρος των μαθητών, ζητώντας τους χρήματα για τις βεβαιώσεις, εννοώντας σαφώς ότι το έκανε αυτό με ιδιοτέλεια για να καρπωθεί ο ίδιος το προϊόν από τις «business»!

Αποτέλεσμα όλης αυτής της συντονισμένης (καθώς φαίνεται) ενέργειας, ήταν να σπιλωθεί το όνομα του θρησκευτικού ηγέτη των μουσουλμάνων της Ξάνθης και να αποδοθεί ο ίδιος στην κοινωνία πως ο στυγνός εκμεταλλευτής των φτωχών  ομοθρήσκων του!

Ωστόσο ο κος Σινίκογλου δεν άργησε να σηκώσει το «γάντι» και με μία απαντητική επιστολή απαιτεί να αποκατασταθεί η αλήθεια αναφερόμενος στις ανακρίβειες και στις συκοφαντίες που περιείχαν τα εν λόγω δημοσιεύματα…

 

Η ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

Διαβάσαμε με κατάπληξη το δημοσίευμά σας, που αναφέρεται στη νόμιμη Μουφτεία Ξάνθης. Επειδή όσα δημοσιεύσατε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και επιπλέον περιέχουν απαξιωτικές κρίσεις για τον Μουφτή Ξάνθης, κρίναμε σκόπιμο και αναγκαίο, να κάνουμε τις παρακάτω επισημάνσεις για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Πρώτον: Ουδέποτε αρνηθήκαμε να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν οι Μουφτείες μας! Αντιθέτως, εδώ και τριάντα χρόνια, ζητούμε από την ελληνική πολιτεία να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις της Μουφτείας μας, χωρίς δυστυχώς την παραμικρή ανταπόκριση εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων του κράτους!

Με την σκανδαλώδη ανοχή των αρχών του κράτους, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, που εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα στην Θράκη και ευρύτερα στην Ελλάδα, έχει κάνει κατάληψη εδώ και χρόνια στην οικία του νόμιμου Μουφτή, χρησιμοποιώντας το οίκημα και ως γραφεία της ‘ψευτομουφτείας’ του. Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σχεδόν καθημερινά διέρχεται από το γραφείο του ψευτομουφτή και είναι γνωστή σε όλους η υποστήριξη που προσφέρει σε έναν άνθρωπο που με μανδύα την θρησκεία του Ισλάμ, ασκεί ουσιαστικά πολιτική δραστηριότητα.

Δεύτερον: Πέρυσι, μας επισκέφθηκε Επιτροπή από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να γίνει επιτόπια καταγραφή των αναγκών της Μουφτείας. Συνεργαστήκαμε κατά πάντα με τα μέλη της Επιτροπής, με σκοπό να αναβαθμιστούν οι Μουφτείες.

Τρίτον: Είχαμε αποστείλει υπόμνημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όσον αφορά το σχέδιο νόμο για την προαιρετική εφαρμογή του μουσουλμανικού νόμου, που πηγάζει από την Σαρία. Στο υπόμνημά μας, επισημαίναμε ότι είμαστε σύμφωνοι με τις ρυθμίσεις που προέβλεπε το νομοσχέδιο, ενώ είχαμε καταθέσει και νομικές παρατηρήσεις μας.

Τέταρτον: Έχομε αποστείλει, κινούμενοι εκ καθήκοντος, χωρίς να μας ζητηθεί, δεύτερο υπόμνημα, με πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο δικονομικών κανόνων ενώπιον των μουσουλμανικών ιεροδικείων, τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας, όσο και προς την αρμόδια Επιτροπή, ώστε να διευκολύνουμε το έργο του κράτους για την ολοκλήρωση της σύνταξης ενός κώδικα δικονομικών ρυθμίσεων.

Αναφέρεσθε στο δημοσίευμά σας, ότι ο Μουφτής Ξάνθης απαιτούσε ποσό 50,00 ευρώ, προκειμένου να εκδώσει βεβαίωση περί του θρησκεύματος μειονοτικών νέων. Η συγκεκριμένη αναφορά σας σε ανυπόστατο γεγονός, αποτελεί χυδαία δυσφήμηση εις βάρος μας, και εκφράζω λύπη και δυσαρέσκεια για την αναπόδεικτη αποδοχή εκ μέρους σας ενός συκοφαντικού ψέματος!

Εφέτος, σύμφωνα με καινούργια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ζητήθηκαν για πρώτη φορά βεβαιώσεις όσον αφορά το θρήσκευμα των μαθητών. Ο Δήμος αρχικά παρέπεμπε τους πολίτες να στην Μουφτεία μας για να χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση.

Έχοντας υπόψη, ότι το θρήσκευμα των πολιτών, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο συγκαταλέγεται μεταξύ των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και επειδή οι βεβαιώσεις που ζητούνταν, ήταν κάτι άγνωστο και καινούργιο για την Μουφτεία, αναθέσαμε σε ένα νομικό να μελετήσει το όλο θέμα και εντέλει να συντάξει τον τύπο της οικείας βεβαιώσεως.

Οι Μουφτείες της Θράκης, μολονότι κατά τον ισχύοντα νόμο θεωρούνται δημόσιες υπηρεσίες, δεν λαμβάνουν από το κρατικό προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ, όπως συμβαίνει, αν δεν κάνουμε λάθος, με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του κράτους. Οι υπάλληλοι που παρέχουν γραμματειακή υποστήριξη στην Μουφτεία μας, εδώ και δύο χρόνια δεν εισπράττουν τους μισθούς τους! Για τον προηγούμενο λόγο, οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν το παραπάνω πιστοποιητικό, καλούνταν να καταβάλλουν ένα συμβολικό κατ’ ουσία ποσό, αλλά όχι, 50,00 ευρώ, όπως ισχυρίζεστε στο δημοσίευμά σας. Το ποσό που συγκεντρώθηκε κάλυψε την αμοιβή του νομικού που ασχολήθηκε με το θέμα των βεβαιώσεων και δεν κατατέθηκε, ούτε την Μουφτεία, ούτε ενθυλακώθηκε από τον Μουφτή Ξάνθης.

Παρατηρούμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την οργανωμένη επιχείρηση επίρριψης λάσπης και δυσφήμισης εις βάρος του προσώπου μας, στην οποία συμμετέχουν μερικοί “Μουσουλμάνοι”, οι οποίοι δυστυχώς, μαζί με κάποιους “Χριστιανούς” δημοσιογράφους, προβάλλουν συκοφαντικές διαδόσεις, ακόμη και σε ορισμένους αθηναϊκούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους. Ο σκοπός αυτής της ανίερης εις βάρος μας εκστρατείας, οφείλεται στο γεγονός, ότι δεν κάναμε το “χατήρι” ορισμένων πολιτικών της περιοχής μας, που αξιώνουν την παραίτησή μας από το διακόνημα του Μουφτή, προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι στις 6 Ιουνίου του 2018, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση είκοσι (20) μηνών, δύο καθ’ υπόθεση Μουσουλμάνοι “δημοσιογράφοι” της περιοχής, και τώρα την σκυτάλη των εις βάρος μας προσβολών και συκοφαντιών, ανέλαβαν κάποιοι δημοσιογράφοι της περιοχής, από την πλειονότητα…

Κάνετε λόγο στο χυδαίο εις βάρος μου δημοσίευμά σας, για “μπίζνα”. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω, ότι αν θα θέλαμε να ασχοληθούμε με “μπίζνες”, θα το επιχειρούσαμε με εκατομμυριούχους Άραβες Εμίρηδες, που πολλοί απ’ αυτούς είναι προσωπική φίλοι μου, εδώ και τουλάχιστον πενήντα χρόνια. Ποτέ δεν θα επιχειρούσα “μπίζνα” με τα 50,00 ευρώ των Μουσουλμάνων συμπολιτών μου. Επέλεξα να διακονήσω ως Μουφτής το Ισλάμ και τους πιστούς της θρησκείας μας και θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου μέχρι το τέλος της  ζωής μου.

Πιστεύουμε, πως η υπεύθυνη και το κατά δύναμη αντικειμενική άσκηση της δημοσιογραφίας, απαιτεί να λέμε την αλήθεια όπως είναι στην πραγματικότητα.

Ο Μουφτής Ξάνθης

ΜΕΜΕΤ ΕΜΙΝ ΣΙΝΙΚΟΓΛΟΥ