«Χειρόφρενο» για το «τρενάκι» του Δήμου Ξάνθης- «Χορτάριασε» το τρενάκι του πρ. Δήμου Σταυρούπολης

200.000 ευρώ και άλλες 190.000 η αγορά των δύο αλλά…τζάμπα τα λεφτά!

Παρκαρισμένα στο οικόπεδο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης είναι τα…δύο (και όχι ένα χρώματος πράσινου, όπως οι περισσότεροι νομίζαμε) τρενάκια το ένα εκ των οποίων «βγήκε» κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους δρόμους της Ξάνθης.

Υπάρχει όμως ακόμη ένα «πορτοκαλί» τρενάκι, με δύο βαγόνια, το οποίο είχε αγοραστεί από τον καποδιστριακό Δήμο Σταυρούπολης,  παρκαρισμένο στον ίδιο χώρο, το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δει να κυκλοφορεί.

Πάντως, είναι λυπηρό από την στιγμή που υπάρχουν όχι ένα αλλά δύο τρενάκια που, να μην λειτουργούν όλο τον χρόνο (παρά μόνο συγκεκριμένες περιόδους κυρίως εορταστικές), με εξαίρεση βέβαια τις άσχημες καιρικές συνθήκες και να δίνουν την δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να κάνουν την βόλτα τους στην πόλη της Ξάνθης ή ακόμη και να θαυμάσουν την πανέμορφη Παλιά Πόλη και τα μοναστήρια που βρίσκονται ακόμη ψηλότερα. (τελικά δεν… χωρούσε στα στενά της παλιάς πόλης!)

Άλλωστε, αυτός ήταν ο σκοπός τότε, τον Ιούλιο του 2007, όταν ο Δήμος Ξάνθης αγόρασε το πράσινο τουριστικό τρενάκι. Μια αγορά που κόστισε περίπου 200.000 ευρώ. Αντίστοιχα το τρενάκι του Δήμου Σταυρούπολης (καποδιστριακού τότε δήμου) είχε στοιχίσει περί τις 190.000 ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για 400.000 ευρώ περίπου που δόθηκαν «τζάμπα», αφού επί της ουσίας δεν χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν καθόλου, παρά μόνο σε εορταστικές περιόδους και για σύντομο χρονικό διάστημα.