99,4 εκ. € για τις επιχειρήσεις της ΠΑΜΘ από τον Αναπτυξιακό Νόμο

Επίσκεψη Μέτιου στην Interplast

Με πόρους που ξεπερνούν τα 99,4 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθούν 189 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον Αναπτυξιακό Νόμο (4399/2016), μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης από την Περιφέρεια ΑΜΘ των 394 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν συνολικά.

Αν σε αυτό το ποσό συνυπολογιστεί και η ιδιωτική χρηματοδότηση, το συνολικό ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου ανέρχεται στα 217,7 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα:

  • Στον τομέα της μεταποίησης, 110 επιχειρήσεις τροφίμων, συσκευασιών, σωλήνων δικτύου, μαρμάρου, οινοποιίας κτλ. θα ενισχυθούν με 70,1 εκ. €
  • Στον πρωτογενή τομέα, 55 επιχειρήσεις αγροτικών καλλιεργειών, κτηνοτροφίας και λατομεία θα ενισχυθούν με 16,5 εκ. €
  • Στον τομέα του τουρισμού, 20 ξενοδοχειακές μονάδες θα ενισχυθούν με 10,2 εκ. € 
  • Στον τομέα των υπηρεσιών, 4 επιχειρήσεις logistics θα ενισχυθούν με 2,4 εκ. €

            Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος μαζί με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος θα παρακολουθεί τα ζητήματα επιχειρηματικότητας στην ΠΑΜΘ, επισκέφθηκαν την εταιρεία Interplast στην Κομοτηνή, η οποία θα ενισχυθεί.

            Η εταιρεία Interpast, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον δυναμικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας με 125 εργαζόμενους. Δραστηριοποιείται στην κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού και αποχέτευσης και εξάγει τα προϊόντα της σε 62 χώρες.

            Τους κ. Μέτιο και Αντωνιάδη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Τάσος Ριζόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για τη συμβολή της Περιφέρειας στην ανάπτυξη της εταιρείας μέσω των πρόσφατων εντάξεων στον Αναπτυξιακό Νόμο, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους ενημέρωσε για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας.

            Μαζί τους ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Αντώνης Πασχάλης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΠΑΜΘ κ. Κοσμάς Γρηγοριάδης.

            Σε δήλωσή του ο κ. Μέτιος τόνισε:

«Πιστεύω βαθιά ότι η πραγματική ανάπτυξη μπορεί να έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας. Όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως Περιφέρεια χρειάζονται μία βάση που θα τα ενώνει σε μια κοινή αναπτυξιακή κατεύθυνση. Για τη Διοίκησή μας, αυτή η βάση είναι η υγιής επιχειρηματικότητα. Η επιχειρηματικότητα που επενδύει στη γνώση και στην καινοτομία, που παράγει πλούτο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο Αναπτυξιακός Νόμος αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την αύξηση των επενδύσεων. Ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού μας ρόλου, είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους επιχειρηματίες και στηρίζουμε την εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια.»