Ξεχάστε όσα ξέρατε. Η μεγάλη αλλαγή του facebook

Είναι γεγονός! Το Facebook Messenger άλλαξε, έκανε ένα redesign στο app και κάπως έτσι έγινε πολύ πιο απλό.

Η εταιρία έσβησε 9 tabs και διάφορες επιλογές που μπορεί να είχες, κατά την είσοδό σου στο app. Και όλα αυτά τα αντικατέστησε με μόλις 3 tabs.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι διέγραψε κάποια χαρακτηριστικά αλλά είναι πλέον πιο εύκολο να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να «ψάχνεσαι», να χάνεις πολύτιμο χρόνο και τελικά να εκνευρίζεσαι.

Και μαζί με τον επανασχεδιασμό, έχουμε και νέα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι να μπορείς να μετατρέπεις την οθόνη μαύρη, ώστε να μπορείς να διαβάζεις καλύτερα τα μηνύματά σου στο app.

Παράλληλα, μπορείς να βάλεις παρατσούκλια, emoji, χρώματα. Ακριβώς όπως και πριν, απλώς τώρα η εφαρμογή έγινε ακόμα πιο απλή.

Ποια είναι τα τρία tabs που έχει;

Συνομιλία, άνθρωποι και αναζήτηση.

Το app ανοίγει κατευθείαν στις συνομιλίες, στις οποίες περιλαμβάνονται τα μηνύματα που έχεις στείλει στους φίλους σου. Στο tab Άνθρωποι, εμφανίζονται οι φίλοι σου, τα stories και μια λίστα με τους ανθρώπους που είναι «ενεργοί τώρα» και στην αναζήτηση θα έχει όλα τα υπόλοιπα , όπως παιχνίδια, πώς μπορείς να παρακολουθείς τα νέα, επαγγελματικοί λογαριασμοί κλπ.

Το dark mode το περιμένουμε στο προσεχές μέλλον, ενώ το Facebook ανακοίνωσε πως έρχονται και νέα χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στο Facebook Messenger από υπολογιστή, αντίθετα με το κινητό πρέπει να μπεις μέσω της ιστοσελίδας του Facebook, δεν θα σημειωθούν αλλαγές, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το νέο design του Messenger θα είναι διαθέσιμο σταδιακά σε όλους τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Και το «Messenger 4» θα βγει σε…φάσεις.