Το όνειρο έγινε πραγματικότητα… Στους παγκόσμιους τελικούς η ομάδα G-Force Xanthi του 2ου ΓΕΛ

Το όνειρο τελικά των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης που συναπαρτίζουν την ομάδα G-Force Xanthi, έγινε πραγματικότητα με την πρόκρισή τους στους παγκόσμιους τελικούς.

Έχοντας στην «φαρέτρα» τους τρία βραβεία και κατακτώντας την 4η θέση στους εθνικούς τελικούς, τα Ξανθιωτάκια ετοιμάζουν «βαλίτσες» με πολλές προοπτικές για την κατάκτηση ενός παγκόσμιου «τρόπαιου».

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση της ομάδας, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι να σας ανακοινώσουμε πως η ομάδα μας προκρίθηκε στους ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ έχοντας κατακτήσει την 4η θέση στους εθνικούς τελικούς και με:
• το βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας
• το βραβείο καλύτερης ομάδας δημοσίου σχολείου
• το βραβείο καλύτερης ιστοσελίδας ομάδας

Θέλουμε να πούμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους σας για την υποστήριξή σας όλο αυτόν τον καιρό και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον F1inSchools διαγωνισμό και στην ομάδα μας για τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που μας χάρισαν!»

ΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Με ιδιαίτερη περηφάνια και πολλή συγκίνηση συγχαίρω την ομάδα του 2ου ΓΕΛ της πόλης μας που προκρίθηκε στους παγκόσμιους αγώνες του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού F1 in Schools.

Αυτά είναι τα παιδιά της Ξάνθης! Ξεχωριστά, Επίμονα, Δημιουργικά, Πολυμήχανα!

Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να συγκροτηθούν σε ομάδα να φτιάξουν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο από την αρχή να συμμετάσχουν στους εθνικούς τελικούς και να περάσουν στους Παγκόσμιους.

Κι αν ακούγεται εύκολο, σίγουρα δεν είναι.

Απαιτεί δουλειά, προσήλωση, πειθαρχία και πίστη στο ΟΡΑΜΑ.

Με τον «Αίολο», όπως ονόμασαν το αγωνιστικό αυτοκίνητο που δημιούργησαν, έφτασαν στην κορυφή. Μαζί τους και η Ξάνθη!

Διακρίθηκαν, πλούτισαν σε εμπειρίες, γνώρισαν καινούριους φίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αντάλλαξαν ιδέες, σκέψεις -λειτούργησαν σαν Ομάδα…

Έγιναν πρεσβευτές αυτής της πόλης!

Να είστε γεροί και περήφανοι για όσα καταφέρατε.

Η επιτυχία είναι μπροστά. Κατακτήστε την!

Η ζωή είναι μπροστά! Σας ανήκει!

ΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ

Ως γνωστόν από τους ανθρώπους που εξαρχής παραβρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας έμπρακτα, ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και γνωστός παιδίατρος Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο οποίος υποστήριζε και συνόδευε την ομάδα σε αγώνες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Πληροφορηθείς την –αναμενόμενη για εκείνον- επιτυχία των μαθητών, δήλωσε τα εξής: «Στην δική μου συνείδηση τα παιδιά αυτά είναι ήδη παγκόσμιοι πρωταθλητές. Και το αναφέρω αυτό όχι ως υπερβολή, αλλά γνωρίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες, τους κόπους, τις αγωνίες και προπάντων την θέληση και την αποφασιστικότητά τους. Σφίγγω θερμά το χέρι της καθεμιάς και του καθενός, εύχομαι να ανεβούν στο πρώτο σκαλί του κόσμου στο είδος τους και να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική, αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα σε όλη την ζωή που ανοίγεται μπροστά τους. Περιττό να αναφέρω ότι η παρουσία μου θα είναι διαρκής στο πλευρό τους με όλες τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μου. Και πάλι συγχαρητήρια»