Την μνήμη της Αγ. Αικατερίνας τιμά το Γηροκομείο Ξάνθης

 

 

Τη μνήμη της Αγίας  Μεγαλομάρτυρος  Αικατερίνας της Πανσόφου, τιμά η εκκλησία μας με επίκεντρο του εορτασμού, τον Ιερό Ναό του Γηροκομείου Ξάνθης.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. παραμονή της εορτής, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Θα ακολουθήσει Περιφορά της Ιεράς εικόνας της Αγίας Αικατερίνας  πέριξ του Γηροκομείου και  «Ανακήρυξη του Εθελοντή της Καρδιάς μας».

Φέτος θα ανακηρυχθούν «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ 2023»   ο κ. Γεώργιος Κομνηνός και ο αείμνηστος Χρήστος  Ζουρνατζίδης. Σε αυτούς τους δύο ανθρώπους οφείλουμε την δημιουργία της «Ομάδας Βοήθειας του Γηροκομείου Ξάνθης» τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ.

Η ομάδα αυτή σε συνεννόηση με την Διοίκηση του γηροκομείου Ξάνθης, το Δήμο Ξάνθης,  το Δημοκρίτειο  Πανεπιστήμιο Θράκης, το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. του ομίλου της JTI (Japan Tobacco International)  καθώς και με ιδιώτες,  προχώρησε στη συλλογή του ελαιόκαρπου, από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται σε ιδιωτικούς,  κοινόχρηστους – Δημόσιους χώρους (πεζοδρόμια, αυλές σχολείων, γήπεδα, κλπ).Η δράση της συγκομιδής των ελαιών ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται έως και σήμερα. Όλο το λάδι που παράγεται, δίνεται  στο Γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» για τις ανάγκες των γερόντων.

Θα είμαστε ες αεί ευγνώμονες.

Ανήμερα της εορτής Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 07:00 π.μ. έως 10:30 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Αρτοκλασίες συμπολιτών μας θα δεχόμαστε κατόπιν τηλ. επικοινωνίας στο 25410 23114.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες με υγεία και χαρές στα σπιτικά τους!

 

Η οικογένεια του Γηροκομείου Ξάνθης