Τα Σόδομα και τα Γόμορρα!

Τα Σόδομα και τα Γόμορρα!

Στο επικοινωνιακό τιμ του Κασσελάκη λέει, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, κραταιό στέλεχος και επί σειρά ετών υπουργός σε διάφορα υπουργεία επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας! Και άντε καλά αυτό το παλικάρι κάνει τα δικά του, κοιτάζοντας προφανώς τα δικά του συμφέροντα. Πως το αντιμετωπίζουν όμως οι κομματικοί παράγοντες και οι ψηφοφόροι του Κασσελάκη; Από αυτά που δηλώνουν οι ενταύθα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ (Καραδέδος) και Ν.Δ (Νταμπουραυζής) στην «Θ» στο σημερινό ρεπορτάζ, λένε ούτε λίγο-ούτε πολύ πως αφού τα κάνανε άλλοι σε άλλους χώρους, γιατί να μην τα κάνει κι αυτός! Και εμείς καθόμαστε και «σκοτωνόμαστε» μεταξύ μας για τον Κασσελάκη και για τον κάθε παπ…ακη! Εκτός κι αν κάτι άλλο παίζει σ’ όλη αυτή την ιστορία και θέλουν κάποιοι –που ελέγχουν το όλο πολιτικό σύστημα στην χώρα- να μας προϊδεάσουν για τα μελλούμενα… Άλλωστε ο Κασσελάκης δεν είναι συμπτωματικό πρόσωπο, κάποιοι τον «φύτεψαν» και κάποιοι τον συντηρούν! Ποιος το φαντάζονταν ότι με τέτοιο ξεπούλημα της αριστερής ιδεολογίας θα μπορούσε να επιβιώσει, να διατηρηθεί και να τραβάει την ανηφόρα σε ένα κόμμα το οποίο επαίρεται για την αριστεροσύνη του! Κάποιοι άλλοι μάλιστα λένε ότι μετά τον Μητσοτάκη ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Στέφανος! Και όπως θα έλεγε και η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά: Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα!

Τι «μαγειρεύουν» αυτοί οι δύο;

Ο φακός της «Θ» συνέλαβε τους δύο αυτοδιοικητικούς να τα λένε «πίτσι-πίτσι» στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου… Ιπποκράτης Καμαρίδης και Παναγιώτης Σταυρακάρας συχνά-πυκνά τα λένε ιδιαιτέρως και όχι μόνο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο… Ο μεν πρώτος πρώην υποψήφιος Δήμαρχος και αρχηγός συνδυασμού, εκλεγμένος για τρίτη τετραετία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δε δεύτερος πετυχημένος και ισχυρή μονάδα στον συνδυασμό Μελισσόπουλου, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον ήθελαν στην θέση του Σάββα, δηλαδή υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο ανησυχούν για το μέλλον της Ξάνθης, αλλά θα εξαρτηθεί και από την πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής. Αυτό λένε τουλάχιστον οι πληροφορίες γύρω από τα δύο πρόσωπα που απ’  ότι φαίνεται θα απασχολήσουν και στο μέλλον την κοινή γνώμη… Εκείνος που είναι σαν να μην υπάρχει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο… Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος προφανώς δεν έχει συνέλθει ακόμη από το πατατράκ του εκλογικού αποτελέσματος… Κι αν κρίνω από την πρόσφατη τοποθέτησή του για το Δημοτικό Ραδιόφωνο, νομίζεις ότι ακόμη είναι μέλος της συμπολίτευσης!

Πότε είναι αργία και πότε απεργία;

Καλά… Τελικά δεν παιζόμαστε σαν λαός! Πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό και κάνουμε τα εύκολα δύσκολα, αφήνοντας συνήθως να χαθεί η ουσία και ασχολιόμαστε με τις… τρίχες! Αναφέρομαι στην αργία της Πρωτομαγιάς, που δεν είναι αργία, αλλά… απεργία! Άσχετα αν δεν απεργεί κανείς όποτε κι αν γιορτασθεί η Πρωτομαγιά, παρόλα αυτά σηκώθηκε μία ολόκληρη συζήτηση με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς πότε θα είναι αργία και πότε η απεργία! Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η απεργία θα «τιμηθεί» (λέμε τώρα) ανήμερα της Πρωτομαγιάς, ενώ η κυβέρνηση λέει ότι η αργία θα μεταφερθεί την τρίτη ημέρα του Πάσχα! Και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του «αλαλούμ» που επικρατεί έχει να κάνει με τον δικό μας χώρο… Το μεν συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων έβγαλε απεργία σήμερα Τρίτη ώστε να μην κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες αύριο Τετάρτη, ενώ το συντεχνιακό όργανο των ιδιοκτητών εφημερίδων έβγαλε την αργία για την ερχόμενη Τρίτη για να μην κυκλοφορήσουν τα έντυπα  την επόμενη Τετάρτη μετά το Πάσχα! Είτε δηλαδή δεν θα βγουν εφημερίδες και για τις δύο Τετάρτες, είτε θα πρέπει να βγούνε κανονικά και τις δύο! Κι επειδή εμείς θα πρέπει να είμαστε εντάξει στα φύλλα μας με το υπουργείο, άντε ψάξε βρες τώρα τι θα πρέπει να κάνουμε! Ελλάς το μεγαλείο σου…

Δεν έγιναν όλοι ξαφνικά… «κομπιουτεράδες»!

Δέχθηκα χθες τηλέφωνα από Ξανθιώτες αγρότες που είχαν κάποιες συναλλαγές με την Εθνική Τράπεζα και θέλω να μεταφέρω την αγανάκτηση αυτών των ανθρώπων για την μη εξυπηρέτησή τους! Και δεν αναφέρομαι στην διάθεση των υπαλλήλων να εξυπηρετήσουν, αλλά στο όλο σύστημα όπως έχει δομηθεί με τις αυτοματοποιήσεις και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που αποτελούν πλέον μονόδρομο! Δεν μπορεί για παράδειγμα στην Ξάνθη, την πιο φτωχοποιημένη περιοχή της Ευρώπης, με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα (τα στατιστικά το λένε αυτό, όχι εγώ) να απαιτείς απ’ όλους τους συναλλασσόμενους να γνωρίζουν άριστα τα περί «ψηφιακής εποχής» στις συναλλαγές! Ο συγκεκριμένος αγρότης στήθηκε λέει χθες από τις οκτώ παρά τέταρτο έξω από την τράπεζα και δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί! Και δεν είναι μόνο η Εθνική Τράπεζα που μπαίνει σ’ αυτή την λογική, είναι και οι άλλες τράπεζες όπου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Και επειδή είναι το «δημόσιο» που δίνει πρώτο το κακό παράδειγμα, θα πρέπει να μας πούνε αν τελικά επιθυμούν την εξυπηρέτηση του πολίτη ή δημιουργούν όλο αυτό το ηλεκτρονικό συνονθύλευμα για να δημιουργήσουν άλλοθι στην γραφειοκρατία, την κωλυσιεργία και το σκούριασμα» του μηχανισμού τους!

Του Τένη Καμαρίδη