Στο «τραπέζι» το θέμα αλλαγής ζωνών χρήσης για «RAMSAR» και «NATURA» στην Π.Ε Ξάνθης

Συνάντηση του Σπ. Τσιλιγγίρη με Γ. Αμυρά

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης για ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και… δεκαετίες και που για πολλούς αναφέρεται και ως ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη –και όχι μόνον την τουριστική- ιδιαίτερα της παραλιακής και παραποτάμιας περιοχής του Ν. Ξάνθης.

Πρόκειται για την αναγκαιότητα αλλαγής ζωνών χρήσης με βάση τα νέα δεδομένα, που σαφώς έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τη χρονολογία που υπογράφηκαν οι δύο διεθνείς συμφωνίες.

Σε ανάρτησή του ο κ. Τσιλιγγίρης αναφέρει τα εξής:

«Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν την τροποποίηση της υφιστάμενης  Συνθήκης  RAMSAR και του Δικτύου NATURA, για  το Νομό Ξάνθης.

Εξέφρασα στον Υφυπουργό την ανάγκη αλλαγής των ζωνών χρήσης, λόγω των νεώτερων δεδομένων που προέκυψαν, από την αρχική οριοθέτηση, με την πάροδο των ετών.

Κατέθεσα στον Υφυπουργό τον πολιτικό μου στόχο, η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης να καταστεί Τουριστικός Προορισμός και όχι σημείο διέλευσης τουριστών.

Η ανάγκη επικαιροποίησης των ορίων των ζωνών, συντείνει στον παραπάνω στόχο.

Ο σεβασμός στη φύση και στο περιβάλλον και η διαφύλαξη  της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας, που άλλωστε αποτελεί και λόγο προσέλκυσης τουριστικού κοινού, συνεχίζει να αποτελεί αδιαπραγματευτη προτεραιότητα της τοπικής κοινωνίας και της κυβέρνησης.

Άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, ορίσαμε με τον Υφυπουργό τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών».