Στην τελική ευθεία για το φετινό «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» Μουσικών Σχολείων

Μια ουσιαστική Οργανωτική Επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί από όλες τις πλευρές των εμπλεκόμενων φορέων  το μέγεθος της ετοιμότητας αναφορικά με την διεξαγωγή του φετινού Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» Μουσικών Σχολείων από τις 22 (προφεστιβαλικές εκδηλώσεις) έως τις 27 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε χθες στον Δήμο Ξάνθης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι απομένει λιγότερο από ένας μήνας για τις εκδηλώσεις, σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 17:30, αναμένεται και η πρώτη συνάντηση εθελοντών του θεσμού.

Για τις προετοιμασίες του θεσμού, την ετοιμότητα αλλά και την σύσκεψη της Οργανωτικής, μίλησε στην «Θ» ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Χρήστος Βαρδικελδόγλου.

Πιο αναλυτικά ο κ. Βαρδικελδόγλου, εξήγησε στην «Θ» ότι «αυτό που προέκυψε από την συνάντηση είναι ότι και Δήμος κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και ότι έχουν τακτοποιηθεί τα πράγματα. Όσον αφορά στα οργανωτικά, αναφορικά αυτά που έχουμε ζητήσει ένα 80% από τον Δήμο έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχει μεγάλη διάθεση και το κλίμα ήταν πολύ θετικό. Ζήτησα να γίνει μια σύσκεψη της Οργανωτικής από τον Δήμο, την Περιφέρεια και με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τους εθελοντές και το Μουσικό Σχολείο, γιατί απομένει λιγότερο από ένας μήνας, για την έναρξη του Φεστιβάλ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την έκβαση της σύσκεψης. Ο Δήμος δείχνει να λειτουργεί έτσι όπως πρέπει και ζεστά. Αν και τελευταία στιγμή, έχει κάνει πάρα πολύ καλές κινήσεις και ένα 80% του Φεστιβάλ, έχει ολοκληρωθεί. Απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες με κάποιους καλλιτέχνες που πρέπει να απαντήσουν στον Δήμο για κάποια οικονομικά – διαδικαστικά, η αφίσα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ το πρόγραμμα νομίζω ότι θα έχει βγει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ τα σχολεία έχουν κλείσει τις κλίνες τους στην Ξάνθη και – δυστυχώς – κάποια θα μείνουν και στην Κομοτηνή, στο Π. Λάγος και στην Καβάλα, λόγω έλλειψης κλινών στην Ξάνθη. Στις 22 Απριλίου ξεκινάμε τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, με πρώτη συναυλία στην πλατεία της Γενισέας. Πάμε για άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση. Τα σχολεία που θα συμμετέχουν είναι 22, με το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι – σύμφωνα με τον κ. Βαρδικελδόγλου-  στις 15 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην Οικία Μάνου Χατζιδάκι, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της αφίσας καθώς και η σχετική Συνέντευξη Τύπου για το φετινό φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» Μουσικών Σχολείων. Επιπλέον, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, θα συμμετέχει – για πρώτη φορά – στο Φεστιβάλ της Καστοριάς, από 19 έως 21 Απριλίου (Παρασκευή – Κυριακή).

«Είπαμε να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο και να βγάλουμε και τα παιδιά μας έξω από τα όρια του νομού, για να αποκομίσουν εμπειρίες και από κάποιο άλλο φεστιβάλ και να κάνουμε και εμείς τις δημόσιες σχέσεις μας εκεί, αναφορικά με την προώθηση του Φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων» στα σχολεία που δεν ήρθαν, ώστε του χρόνου να επιλέξουν το δικό μας φεστιβάλ».