Στην Καβάλα σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας

Exif_JPEG_420

Ολοκληρώνεται στις αρχές του 2026 ο οδικός άξονας Καβάλα Δράμα

Την Καβάλα επισκέπτεται σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδοχών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παραβρέθηκε στο εργοτάξιο του οδικού άξονα Καβάλα-Δράμα, ενώ επισκέφθηκε με τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς την Αντιπεριφέριεα Καβάλας, παρόντος του Περιφερειάρχη Χρήστου Τοψίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου.

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ

Ως ένα καλό παράδειγμα επιτάχυνσης οδικών έργων χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας το έργο του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας, κατά την επιθεώρηση που έκανε στο εργοτάξιο του νομού Καβάλας.

Η επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα στην Καβάλα, ξεκίνησε από το συγκεκριμένο έργο νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια καινούργια χάραξη, μήκους 8,3 χιλιομέτρων, που θα κάνει ταχύτερη και πιο ασφαλή την μετάβαση προς τη Δράμα και αντίστροφα.

Το ζήτημα των αποζημιώσεων αντιμετωπίστηκε, οπότε μπορούν, όπως είπε, να ανοίξουν “μέτωπα” σ’ όλο το μήκος του οδικού άξονα, ενώ εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Υποδομών, μέσα από δικούς του κωδικούς, επιπλέον χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων ευρώ για έκτακτα προβλήματα που προκύπτουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, ο υπουργός εκτίμησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2026.