Σπ. Τσιλιγγίρης: «Συνεχίζουμε την μάχη – Εφικτή η δεύτερη έδρα στην Ξάνθη» – Αντ. Πασχάλης: «Στόχος η αύξηση του ποσοστού της Ν.Δ-Απόλυτα εφικτή η 2η έδρα στην περιοχή μας»

Με αφορμή την συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Βουλευτές και υποψηφίους, την περασμένη Κυριακή

Με τους εκλεγμένους αλλά και τους υποψήφιους Βουλευτές, συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακή , ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπογράμμισε τις κατευθυντήριες γραμμές ενόψει των δεύτερων εκλογών.

ΣΠ. ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ‘’ΜΑΧΗ΄΄ – ΕΦΙΚΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ»

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο οποίος σε λιτή του δήλωση στην «Θ», ανέφερε τα παρακάτω, απαντώντας παράλληλα και στο ερώτημα σχετικά με το αν είναι εφικτή η δεύτερη έδρα της ΝΔ, στον Νομό Ξάνθης:

«Ο πρόεδρός μας  Κυριάκος Μητσοτάκης μας έκανε μια ομιλία, για να προχωρήσουμε ο καθένας από εμάς και να συνεχίσουμε την «μάχη».  Όσον αφορά στην δεύτερη έδρα στην Ξάνθη, είναι εφικτή και για αυτό πηγαίνουμε».

Με αφορμή την παραπάνω συνάντηση, η «Θ» συνομίλησε και με το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Πασχάλη, ο οποίος μίλησε για το αν υπάρχει συσπείρωση των «γαλάζιων» στελεχών και ιδιαίτερα των υποψηφίων που τέθηνκαν εκτός Βουλής εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά και για το αν θεωρείται σίγουρη η αυτοδυναμία του κόμματος, όσο και η δεύτερη έδρα στον Νομό Ξάνθης, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΑΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ» 

Αναλυτικότερα ο κ. Πασχάλης αναφορικά με το αν υπάρχει συσπείρωση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα όσων έχουν μείνει «εκτός» Βουλής, επισημαίνει τα εξής:

«Φυσικά. Ανέλαβαν μια υποχρέωση όσοι στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίξουν τον αγώνα του Πρωθυπουργού και του κόμματος, σε δύο φάσεις. Φυσικά και όλα τα στελέχη που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια είναι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης και για τις εκλογές του Ιουνίου».

«ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΦΙΚΤΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΜΑΪΟΥ, Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ»

Σε άλλη ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το αν είναι εφικτή και σίγουρη η αυτοδυναμία  της Νέας Δημοκρατίας, με δεδομένο ότι πλέον υπάρχουν δύο ακόμη κόμματα που «φλερτάρουν» με την είσοδό τους στην Βουλή, ο κ. Πασχάλης, απαντά:

«Με βάση τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η αυτοδυναμία είναι εφικτή για την Νέα Δημοκρατία, ακόμη και με την είσοδο και άλλων κομμάτων. Με βάση αυτό το ποσοστό του 41%. Βέβαια ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας – και είναι απολυτως εφικτός – είναι το ποσοστό της ΝΔ να αυξηθεί περεταίρω στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Πλέον οι πολίτες την 25η Ιουνίου δεν θα πάνε να εκλέξουν τους Βουλευτές τους αλλά τον Πρωθυπουργό. Θα πάνε να εκλέξουν την κυβέρνηση της χώρας. Τα μηνύματα της πρώτης κάλπης είναι ότι οι πολίτες θέλουν σταθερότητα, θέλουν συνέχιση του έργου και για αυτό είμαστε πεπεισμένοι ότι τα αποτέλεσμα του Ιουνίου θα είναι ακόμη καλύτερα για την Νέα Δημοκρατία».

«ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΔΡΑ, ΑΛΛΑ… – ΜΟΝΟΝ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ»

Επίσης, αναφορικά με το αν είναι εφικτή η δεύτερη έδρα για την Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη, ο ίδιος τονίζει  ότι «ο εκλογικός νόμος έχει πάρα πολλές παραμέτρους για την κατανομή των εδρών. Φυσικά και είναι απόλυτα εφικτή η δεύτερη έδρα της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη. Δεν εξαρτάται βέβαια μόνον από την επίδοση της ΝΔ στην Ξάνθη, αλλά και από πράγματα που συμβαίνουν σε όλη την επικράτεια και δεν αφορούν μονοσήμαντα στην Νέα Δημοκρατία αλλά αφορούν και στις εκλογικές επιδόσεις των άλλων κομμάτων. Σας θυμίζω ότι κανείς δεν πίστευε ότι σε τριεδρική περιφέρεια θα μπορούσε το πρώτο κόμμα να λάβει και τις τρείς έδρες, πράγμα που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ξάνθη. Για αυτό αναφέρω ότι η κατανομή των εδρών- κατά τον εκλογικό νόμο – είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να προβλεφθεί μέχρι και νωρίς το πρωί της Δευτέρας, όταν και ενσωματώνονται όλα τα εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια. Είναι κάτι απολύτως εφικτό, αλλά δεν έχει να κάνει μόνον με την επίδοση της ΝΔ στην Ξάνθη ή μόνον με την επίδοση όλων των κομμάτων στην Ξάνθη. Έχει να κάνει με την επίδοση όλων των κομμάτων στην επικράτεια και το μπόνους των 50 εδρών.  Επίσης, θα αναφέρω κάτι χαρακτηριστικό. Το μόνον σίγουρο, με βάση τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, είναι ότι οι δύο έδρες της Ξάνθης, δεν κατοχυρώνονται από την πρώτη κατανομή. Μόνο η έδρα της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη, κατοχυρώθηκε από την πρώτη κατανομή. Μόνον η Νέα Δημοκρατία υπερέβη το 33,3% και εξασφάλισε την έδρα της στην Ξάνθη από την πρώτη κατανομή. Οι άλλες δύο, είναι έδρες που κατοχυρώνονται στην δεύτερη ή αν θέλετε και στην τρίτη κατανομή, εάν βάλουμε ότι η λειτουργία του μπόνους, δημιουργεί μια τρίτη κατανομή. Είναι πολύ σημαντικό να το έχει κατά νου κάποιος αυτό. Αλλά από εκεί και πέρα, είναι μια διαδικασία που αν δεν υπάρχουν τα ακριβή στοιχεία, δεν μπορούμε να ξέρουμε πως και τι. Είναι όμως, απολύτως εφικτό».

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ…»

Κλείνοντας ο κ. Πασχάλης ενόψει τις 25ης Ιουνίου αναφέρει χαρακτηριστικά τις φράσεις:

 «Συσπείρωση, εγρήγορση, αισιοδοξία, ξανά πορεία στους ψηφοφόρους, ενημέρωση για τα μεγάλα διακυβεύματα, καθόλου έπαρση, καθόλου αλαζονεία και προετοιμασία για την σκληρή δουλειά που θα ακολουθήσει από την 26η Ιουνίου και μετά».