«Run4More»: Από την Ξάνθη ο ένας απο τους τέσσερις δημιουργούς του πρωτοπόρου application

Η ιδέα ξεκίνησε από το «13033» την περίοδο του κορωνοϊού…

Σ. Αγγελακόπουλος: Η εφαρμογή επιβραβεύει το κάθε βήμα, αρκεί ο χρήστης να πατήσει το «start»

Ο Σωκράτης Αγγελακόπουλος από την Ξάνθη και άλλα τρία μέλη της ομάδας «Run4More», καλούν όλους τους Έλληνες να… «σηκωθούν» από τον καναπέ τους, να ξεκινήσουν να περπατούν, να τρέχουν, να κάνουν ποδήλατο και γενικά να ασχοληθούν με οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, επιβραβεύοντας κάθε τους «βήμα».

Πως θα γίνει αυτό; Κατεβάζοντας στο κινητό τους, την ομώνυμη εφαρμογή και πατώντας το start, ώστε να ξεκινήσουν να μετρώνται τα χιλιόμετρα, που θα μεταφραστούν σε πόντους συμμετοχής και με την σειρά τους θα «διεκδικήσουν» από δωροεπιταγές μέχρι i- phones ή διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία.

Πρόκειται για μια ιδέα που «γεννήθηκε» κατά την περίοδο της πανδημίας όταν όλοι χρησιμοποιούσαμε τον κωδικό «6» στο 13033 για «ατομική άθληση» και η οποία θέλει να δώσει το κίνητρο σε όλους, να συνεχίσουμε τις «καλές συνήθειες», όπως εξηγεί μιλώντας στην «Θ», ο κ. Αγγελακόπουλος.

ΕΤΣΙ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ «RUN4MORE»

Αναλυτικότερα, ο κ. Αγγελακόπουλος, εξήγησε στην «Θ» ότι:

Εγώ είμαι ο Σωκράτης Αγγελακόπουλος, ένας από τους ιδρυτές της «Run4More». Είμαι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, άρα ερχόμενος από τον χώρο του αθλητισμού, ασχολούμαι χρόνια με αυτόν και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αναλυτική Δεδομένων. Κατά τις σπουδές μου, γνώρισα τον Βασίλη Στασινόπουλο, ο οποίος είναι Founder με μεταπτυχιακό στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και μαζί «γεννήσαμε» την ιδέα. Από το μεταπτυχιακό μου, γνώρισα τον Θανάση Αργυρίου, ο οποίος είναι Data Analyst και Expert στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με την χρήση αλγορίθμων και σε συνεργασία και με τον Γιάννη Βενετικίδη, ο οποίος είναι Μηχανικός Υπολογιστών και έχει την δική του προσωπική επαγγελματική πορεία, όλοι μαζί δημιουργήσαμε το app.

Αυτή είναι η ομάδα μας.

Η «Run4More» ξεκίνησε σαν ιδέα, αφού είδαμε την ανάγκη που υπήρχε στον κόσμο κατά την περίοδο της πανδημίας, να θέλει να βγει και να κάνει οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα για να αισθανθεί καλύτερα. Γνωρίζουμε όμως από την εμπειρία μας ότι δεν είναι εύκολο να δώσεις συνέχεια σε κάποιες «καλές συνήθειες». Οπότε –  το μελετήσαμε και μέσα από την διατριβή που έκανα στο μεταπτυχιακό μου, μαζί με τον Θανάση – είδαμε ότι τα υλικά κίνητρα μπορούν να δώσουν το «τυράκι» στον κόσμο για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με ο,τιδήποτε. Έτσι, θέλαμε να επιβραβεύσουμε είτε το περπάτημα είτε το τρέξιμο είτε την γυμναστική σε εσωτερικούς χώρους είτε το ποδήλατο. Έτσι δημιουργήσαμε την «Run4More» που είναι το πρώτο mobile app στην Ελλάδα, που επιβραβεύει την φυσική δραστηριότητα του χρήστη, όποια και αν είναι αυτή.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΑΡΚΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ START ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Σε ερώτηση της «Θ» για το αν αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από κάποιον που απλά περπατά μέσα στην πόλη, αφήνοντας το αυτοκίνητό του, ο κ. Αγγελακόπουλος απαντά:

Φυσικά! Και εκεί θέλουμε να δώσουμε το μεγάλο «βάρος». Μπορεί να λεγόμαστε «Run4More», επειδή είναι καλός ο τίτλος και έχουμε λάβει καλές κριτικές, ωστόσο επιβραβεύουμε το κάθε βήμα. Το περπάτημα, είναι αρχή, για το κάθε τι. Οπότε, περπατώντας μαζεύεις πόντους και αυτούς τους πόντους τους εξαργυρώνεις σε επιταγές, προσφορές και δώρα από τους δικούς μας συνεργάτες. Ήδη τώρα, σαν γνωριμία με τους χρήστες, «τρέχουμε» τον πρώτο μας δοκιμαστικό διαγωνισμό και έχουμε πετύχει να έχουμε την στήριξη του ΑΒ Βασιλόπουλου και της Nestle, που έχουν δώσει δωροεπιταγές και δημητριακά fitness αντίστοιχα και πολλούς άλλους χορηγούς που έδωσαν I – phone, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κ.α. Στην ουσία, κάθε χιλιόμετρο του χρήστη, ισούται με μια συμμετοχή. Το κάναμε πιο απλό για τους χρήστες, ώστε να «γνωριστούν» με την εφαρμογή και να αντιληφθούν ότι όντως μπορεί η φυσική τους δραστηριότητα σήμερα να επιβραβεύεται υλικά και οικονομικά.

Αφού οι χρήστες βρουν την εφαρμογή και στο app store I-Os και στο play store για τα android, δημιουργούν ένα βασικό προφίλ και το μόνο που πρέπει να πατήσουν είναι το start. Θα καταγράφει από την πρώτη στιγμή, ενώ θα «κόψει» και τις… ύποπτες δραστηριότητες (μηχανές, αυτοκίνητα κλπ). Αυτό το βελτιώνουμε συνεχώς, ώστε να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται και να μην «κόβουμε» για παράδειγμα κάποιον ποδηλάτη που πηγαίνει γρήγορα.

Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι σχεδιάζουμε τους αμέσως επόμενους μήνες, την διασύνδεση με τα Wearables, διότι σήμερα 1 στους 3 (αν όχι 1 στους 2) έχουν ένα smartwatch στο χέρι τους και καταγράφει όλη μέρα το περπάτημα ή οποιαδήποτε δραστηριότητά μας. Άρα, θέλουμε επί της ουσίας να τους επιβραβεύσουμε για το σύνολο της φυσικής τους δραστηριότητας μέσα στην ημέρα και όχι μόνο για το πότε πάτησε το start και πότε δούλεψε το gps και τον έπιασε να περπατά και να κινείται. Το target group μας, αφορά στην πλειοψηφία του πληθυσμού, καθώς έρευνες δείχνουν ότι το 46% δεν ασκείται καθόλου μέσα στην εβδομάδα, ούτε με απλό περπάτημα (πηγαίνουν με το αυτοκίνητο και στο σούπερ μαρκετ και στην παιδική χαρά ή ακόμη και στο γυμναστήριο). Θέλουμε σε αυτούς να στοχεύσουμε, ενώ όλους τους άλλους θέλουμε να τους επιβραβεύσουμε για αυτό που ήδη κάνουν.