Πολλά υποσχόμενος ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός των Δήμων Νέστου και Τοπείρου

Θ. Μίχογλου: «Περιμένουμε και την έγκριση για την δημιουργία Πολεοδομίας»

Τα νέα τους καθήκοντα στον Δήμο Τοπείρου ανέλαβαν τρεις μηχανικοί και συγκεκριμένα μια Πολιτικός Μηχανικός, μια Αγρονόμος Τοπογράφος και ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Πρόκειται για προσλήψεις που έγιναν μέσω ΑΣΕΠ, όπως εξηγεί μιλώντας στην «Θ» ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δυνατότητα που δίνεται πλέον στον ίδιο – και στην Δημοτική Αρχή – να προσλάβουν προσωπικό και μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού που συνέστησαν από κοινού οι Δήμοι Τοπείρου και Νέστου, ο οποίος και «αποδίδει καρπούς» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Δυνατότητα, η οποία μπορεί να μεταφραστεί ακόμη και στην δημιουργία Πολεοδομίας, εάν εγκριθεί η αίτηση που ήδη έχει υποβάλλει ο Δήμος Τοπείρου, η οποία και θα μπορέσει να στελεχωθεί με προσλήψεις μέσω του εν λόγω οργανισμού.

«ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ»

Αναλυτικότερα ο κ. Μίχολου διευκρίνισε στην «Θ» ότι «οι τρεις μηχανικοί είναι μόνιμοι υπάλληλοι με ΑΣΕΠ. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που σταματήσαμε να παίρνουμε μόνιμους υπαλλήλους, άνοιξαν θέσεις στους δήμους. Εμείς είχαμε μεγαλύτερη ανάγκη, χρειαζόμασταν και άλλες θέσεις. Ζητήσαμε τρεις μηχανικούς και τελικά πήραμε και τους τρεις. Είχαμε υποστελεχωμένη την Τεχνική Υπηρεσία. Βέβαια, θα μπορούσαμε να πάριυμε και μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού με τον Δήμο Νέστου, αλλά αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές, για να μπορούμε να κάνουμε και Δημοτική Πολεοδομία. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός προχωρά πολύ καλά. Ήδη προσλάβαμε εκεί υπαλλήλους (περισσότερους Μηχανικούς). Οι μετοχές είναι 60% για τον Δήμο Νέστου και 40% για εμάς. Για να πάρεις όμως υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων πρέπει να βάλεις και επιπλέον χρήματα στον οργανισμό για να τους πληρώνεις. Μπορεί να τους πάρει ο οργανισμός και να κάνεις μετά προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο και να δουλεύουν με δικαίωμα υπογραφής. Η συνεργασία αυτή (σ.σ. του οργανισμού) άρχισε να αποδίδει. Έχουμε πολλά σχέδια. Βέβαια τώρα περάσαμε στην περίοδο των εκλογών και υπάρχει μια κάμψη. Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας, ήταν να επανδρώσουμε τους δήμους μας, με προσωπικό. Εμείς έχουμε κάνει και μια άλλη προγραμματική με την ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Πόλεων) όπου τελευταία μπήκε και ο Δήμος Αθηναίων για να μπορεί να πάρει υπαλλήλους (Πολιτικούς Μηχανικούς, Οικονομολόγους κ.ο.κ). Από τον Οργανισμό, μπορούμε να πάρουμε άλλος 2-3 μηχανικούς, για να κάνουμε και την Πολεοδομία στον Δήμο Τοπείρου. Είμαστε ο μόνος Δήμος του νομού που έκανε αίτηση για σύσταση Πολεοδομίας. Αν μας δοθεί η έγκριση – μετά τον Οκτώβρη θεωρώ – ο Δήμος Τοπείρου μπορεί να πάρει μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού και άλλους υπαλλήλους αλλά και άλλες ειδικότητες και για την Πολεοδομία και να βοηθήσει και τους άλλους τομείς του Δήμου. Και αυτοί θα έχουν δικαίωμα να κάνουν μελέτες, να βάλουν υπογραφή και να κάνουν κανονικά την δουλειά τους, άσχετα από το αν δεν είναι μόνιμοι».