Νικ. Παναγιωτόπουλος: «Παραβρέθηκα ως απλός πολίτης Μακεδόνας- Καμία εντολή από Μητσοτάκη»

Τι αναφέρει στην «Θ» ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ για το «παρών» του στο συλλαλητήριο

 

 

Το δικό του «παρών» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, έδωσε ο Βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ένα «παρών» το οποίο όμως δεν άργησε να φέρει σχόλια όπως ότι «ο Βουλευτής Καβάλας είναι εκτός…κομματικής γραμμής αφού κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κράτησε «αποστάσεις» από το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

«ΑΝΟΗΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΗΚΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ…ΕΝΤΟΛΕΣ»

Θέμα για το οποίο μιλά ο ίδιος στην «Θ» και ξεκαθαρίζει ότι «η παρουσία μου στο συλλαλητήριο ήταν το αυτονόητο καθήκον μου. Πήγα εκεί ως απλός πολίτης Μακεδόνας. Μαζί μου ήταν, σε διαφορετικά σημεία βέβαια, καθώς δεν συντονιστήκαμε για να είμαστε μαζί και η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Βόρειας Ελλάδας. Επομένως η θεωρία ότι παραβήκαμε κάποιες εντολές, είναι απλά ανόητη, διότι δεν υπήρξε κανένα «απαγορευτικό» και μετά από συζήτηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε ελεύθερα».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

«Η ΝΔ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ…ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ»

«Όταν όλοι οι Βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας είναι στο συλλαλητήριο, δεν καταλαβαίνω με ποια λογική λέει κάποιος ότι η Νέα Δημοκρατία κράτησε αποστάσεις. Η Νέα Δημοκρατία απλά συντονίστηκε με το λαϊκό αίσθημα και την «ψυχή» του απλού πολίτη και αυτό είναι εκείνο που πάντα πρέπει να κάνει. Εξάλλου τόσο οι δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και των υπολοίπων στελεχών μετά το συλλαλητήριο, αυτό ακριβώς αποδεικνύουν» ανέφερε επίσης ο ίδιος.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«ΕΛΠΙΖΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ»

Αναφορικά με το θέμα της σύνθετης ονομασίας ο κ. Παναγιωτόπουλος, τονίζει ότι «είναι ένα αντικείμενο που διαπραγματεύεται μια κυβέρνηση για την οποία εκφράζω ιδιαίτερες ανησυχίες ότι μπορεί να επιτύχει αποτέλεσμα ωφέλιμο για τα εθνικά συμφέροντα. Δεν μπορώ αυτό να το περιγράψω στην δήλωσή μου, γιατί αυτή η συζήτηση δεν κλείνει με μια «ατάκα». Η Νέα Δημοκρατία έχει περιγράψει το ελάχιστο πλαίσιο, επάνω στο οποίο πρέπει να κινηθεί η διαπραγμάτευση και οι τρείς προϋποθέσεις που έχει θέσει αποτελούν μια σαφή και ξεκάθαρη θέση, την οποία ελπίζω ότι η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται θα τιμήσει».

 

«ΔΕΝ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΩ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…»

Τέλος ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «προφανώς δεν παρεκκλίνω των θέσεων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και έχω περιγράψει σε αναρτήσεις μου και δηλώσεις μου, την θέση μου και κανένας δεν μου έθεσε το παραμικρό ζήτημα παρέκκλισης από την Νέα Δημοκρατία. Αν ήταν να γίνει αυτό, μέχρι τώρα θα είχε γίνει. Δεν έχει γίνει, άρα αυτά είναι εκ του πονηρού. Πήγα στο συλλαλητήριο σαν άνθρωπος, σαν Μακεδόνας αλλά και για να δώσω το πολιτικό στίγμα της παρουσίας μου προφανώς».