«Ναι» Μιχ. Πατεράκη και «όχι» Πατρ. Γάντζου για τις εκλογές της ΝΟΔΕ Ν.Δ.

Σίγουρος υποψήφιος για την προεδρία μόνο ο Νικ. Κιατίπης – Το σκέφτεται ο Ηλ. Οικονόμου

Εξαιρετικά αυξημένο το ενδιαφέρον για τις εκλογές  στην Ξάνθη

Σε τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία εκλογής προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και συνέδρων, με τις κάλπες να ανοίγουν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και έτσι ολοένα και αυξάνονται στην Ξάνθη και οι συζητήσεις περί προσώπων που θα θέσουν…εαυτόν στην κρίση των ψηφοφόρων. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, από τις 25 έως τις 27/4.

Μοναδική δεδομένη υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ στην Ξάνθη, είναι αυτή του νυν προέδρου κ. Νίκου Κιατίπη, ενώ είναι ακόμη υπό αίρεση η υποψηφιότητα του νυν προέδρου της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ξάνθης κ. Ηλία Οικονόμου.

Σε ο, τι αφορά τους υποψηφίους για μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πρόσωπα, ωστόσο ξεκάθαρη απάντηση δίνουν μέσα από την «Θ» τόσο ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Μιχάλης Πατεράκης ο οποίος αν και στην αρχή ήταν διστακτικός, τελικά θα συνεχίσει θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα, όσο και το μέλος της κ. Πάτροκλος Γάντζος, ο οποίος δίνει αρνητική απάντηση.

ta-prwta-apotelesmata-apo-ti-psifoforia-sti-nd.w_hr

ΜΙΧ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ: «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ…»

paterakis_2Ειδικότερα, ο κ. Πατεράκης αναφέρει στην «Θ» ότι «στην αρχή, λόγω δουλειάς, είπα πως δεν θα είμαι υποψήφιος, ωστόσο οι συνεργάτες μου και εγώ συμφωνήσαμε πως είναι καλό να συνεχίσουμε την δουλειά που ξεκινήσαμε στην ΝΟΔΕ. Συνεπώς θα είμαι υποψήφιος για μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής».

 

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ…»

Αναφορικά με την διαδικασία και το «κλίμα» που επικρατεί στην Ξάνθη, ο ίδιος επισημαίνει ότι «όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν, θα πρέπει μέχρι τις 4 Μαΐου να έχουν εγγραφεί στο site της ΝΔ και να εξοφλήσουν την ετήσια συνδρομή. Μετά τις 4 Μαΐου, η διαδικασία εγγραφής θα συνεχιστεί βέβαια, απλά τα μέλη δεν θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν. Γενικά η διαδικασία μας αφήνει όλους ιδιαίτερα ικανοποιημένους, αφού πρόκειται για μια ανοιχτή διαδικασία στην οποία ενδιαφέρεται να συμμετέχει η κοινωνία της πόλης. Ακόμη βέβαια δεν μπορούμε να μιλήσουμε για υποψηφιότητες, εφόσον δεν έχουν έρθει οι προθεσμίες που ορίζονται από την εγκύκλιο. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, είναι πως το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά αυξημένο και αυτό ικανοποιεί ιδιαίτερα όλους εμάς που είμαστε και μέλη της προηγούμενης διοίκησης της Νομαρχιακής Οργάνωσης, γιατί καταφέραμε και έχουμε κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών της Ξάνθης. Από εκεί και έπειτα σαν διαδικασία, αυτή είναι ανοιχτή και πιστή στα όσα είχε αναφέρει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εκλογή του. Ας μην λησμονήσουμε πως, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έχουν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων, είναι και εκλογές για συνέδρους. Για το συνέδριό μας που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Είναι ιδιαίτερα σημαντική και αυτή η διαδικασία, καθώς το συνέδριο κάθε φορά ανανεώνεται, εμπλουτίζεται και ανακοινώνεται και το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επομένως όσοι θελήσουν θα συμμετέχουν και θα έχουν σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση του προγράμματος».

 

gantzos-12052014aΠ. ΓΑΝΤΖΟΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ…»

Από την πλευρά του ο κ. Γάντζος, επισημαίνει στην «Θ», λιτά αλλά με σαφήνεια πως «πάντα θα στέκομαι αρωγός, θα είμαι δίπλα στα παιδιά, θα τους υποστηρίζω, θα τους βοηθώ αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος».

 

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που διαθέτουν ενεργή Κάρτα Μέλους. Τα μέλη που δεν διαθέτουν κάρτα ή που δεν είναι ενεργή για το έτος 2018, μπορούν να την αποκτήσουν ή να ενεργοποιήσουν κάρτα μέλους, μπαίνοντας στο site του Κόμματος (www.nd.gr) ή τηλεφωνώντας στο 210-9444222.

Προθεσμίες – ημερομηνίες:

25/4/2018: Έναρξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (10:00)

27/4/2018: Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (19:00)

4/5/2018: Λήξη προθεσμίας για εξόφληση συνδρομής μελών ηλεκτρονικά

13/5/2018: Διεξαγωγή ψηφοφορίας (ώρες 10:00 έως 19:00)