«ΝΑΙ» στην λειτουργία του Κολυμβητηρίου από όλους, πλην… «Λακεδαιμονίων»

Στην συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου– Απείχε της ψηφοφορίας ο Χαρ. Δημαρχόπουλος

Μ. Σαββίδης: Φάνηκε ποιος δεν ήθελε να λειτουργήσει – Θα τον κρίνουν οι Ξανθιώτες

«Θέμα ημερών να λειτουργήσει – Δυο οι ομάδες σήμερα – Ο κύβος ερρίφθη» σημειώνει ο ίδιος στην «Θ»

Συμπολίτευση αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση, πλην… «Λακεδαιμονίων» και πιο συγκεκριμένα πλην του πρώην Δημάρχου Ξάνθης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος – Πρότυπο» υπερψήφισαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης την περασμένη Παρασκευή, το θέμα της χορήγησης άδειας λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών δημοσίας χρήσεως, εντός του δημοτικού κλειστού κολυμβητηρίου Ξάνθης.

Θέμα για το οποίο μίλησε στην «Θ» – με αφορμή την επόμενη ημέρα στο κολυμβητήριο και τα επόμενα βήματα για την λειτουργία του – ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού στον Δήμο Ξάνθης και μέλος της παράταξης Δημαρχόπουλου κ. Ματθαίος Σαββίδης, σχολιάζοντας πως φάνηκε καθαρά ποιος δεν ήθελε να λειτουργήσει το κολυμβητήριο.

«ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ»

«Φάνηκε καθαρά ποιος δεν ήθελε ποτέ να λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Διότι προφανώς δεν θέλει να πιστωθεί η επανέναρξη στον οποιονδήποτε άλλο, διότι επί της εποχής του δεν τα κατάφερε, ίσως και γιατί δεν το ήθελε»

Αναλυτικότερα, ο ίδιος δήλωσε ότι «φάνηκε καθαρά ποιος δεν ήθελε ποτέ να λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Διότι προφανώς δεν θέλει να πιστωθεί η επανέναρξη στον οποιονδήποτε άλλο, διότι επί της εποχής του δεν τα κατάφερε, ίσως και γιατί δεν το ήθελε. Άρα δεν θέλει με τίποτα να λειτουργήσει το κολυμβητήριο και βρίσκει διάφορες αιτιολογίες και αιτιάσεις. Το ότι είναι ο μόνος που δεν το ψήφισε αυτό το βλέπει και το κρίνει ο κόσμος της πόλης. Είναι λοιπόν στην κρίση του Ξανθιώτη».

«ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΜΕΡΩΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ – Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΚΑΙ ΤΑΡΑΞΕ ΤΑ ΝΕΡΑ – ΔΥΟ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ – Η ΤΡΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ»

Αναφορικά με την λειτουργία του κολυμβητηρίου, ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι «είναι υπόθεση ημερών. Χρειάζονται ορισμένες ακόμη διαδικαστικού τύπου διεκπεραιώσεις και μετά μπαίνουμε στην διαδικασία. Πάντως ο κύβος ερρίφθη και τάραξε τα νερά. Οι ομάδες είναι δύο επισήμως αυτήν την στιγμή, ο Κ.Ο.Ξ και ο «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ». Η 3η ομάδα δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στα μητρώα, αλλά προσεχώς μπορεί να δημιουργηθούν και δυο και τρεις ομάδες. Δεν το γνωρίζει κανείς αυτό. Τις επόμενες μέρες θα βγουν οι άδειες ολοκληρωμένα και θα προχωρήσουμε (σ.σ. πρόγραμμα ώρες κοινού κ.ο.κ.)»

«ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΙΣΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟ BEACH VOLLEY»

«Νομίζω ότι είναι η αρχή για κάτι πολύ καλύτερο. Και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στην βούληση που είχε ο Δήμαρχος να το κάνει. Από εδώ και πέρα – έχω πει επανειλημμένα ότι – αυτό το κολυμβητήριο το κρατούμε και πάμε να φτιάξουμε ένα καινούριο για όλο τον νομό με διαστάσεις ολυμπιακές ώστε να μπορούν να γίνονται αγώνες, να μπορεί να έρχεται κόσμος γιατί «αθλητισμός και πολιτισμός, ίσον τουρισμός». Αυτό θα πρέπει να το δούμε όλοι. Και  αυτοί που αποκάλεσαν ως «ανοησίες» αυτό που έγινε με το beach volley και αυτοί που φωνάζουν για να φύγουν αυτοί που είναι στην πλατεία, επειδή δεν τους αρέσει» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να έρχεται κόσμος στην Ξάνθη και να την γνωρίζει».