Μιχ. Πατεράκης: «Συστρατευόμαστε με την επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην Περιφέρεια ΑΜΘ»

Απαίτησε την κομματική συστράτευση για να βαφτούν «γαλάζιες» οι περιφέρειες, ο Πρόεδρος της ΝΔ στο 12ο συνέδριο του κόμματος

«Ήταν ένα συνέδριο νίκης και ελπίδας» σημείωσε με έμφαση ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης

 

«Συνέδριο νίκης και ελπίδας» χαρακτήρισε στην «Θ» το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (στο οποίο παραβρέθηκαν και πολλά μέλη του κόμματος από την Ξάνθη), ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης κ. Μιχάλης Πατεράκης, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην απαίτηση του Προέδρου της ΝΔ, για κομματική συστράτευση προκειμένου να κερδηθούν όλες οι Περιφέρειες από υποψηφίους της «αυριανής κυβέρνησης» της Ν.Δ.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΑΠΑΙΤΩ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ»

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις περιφερειακές εκλογές τονίζοντας με έμφαση ότι «…Στις περιφερειακές εκλογές, κύριοι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, σας βλέπω έτοιμους να δώσετε τον αγώνα σας. Η μάχη θα είναι σαφώς πιο πολιτική, καθώς η πορεία των Περιφερειών συναρτάται με το συνολικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας. Κι αυτό, προφανώς, συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές. Εδώ, λοιπόν, οι αποφάσεις μας είναι παραταξιακές. Ο στόχος μας, διπλός: να μην πέσει καμία περιφέρεια στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και να βαφτούν οι περισσότερες -αν όχι και οι 13 περιφέρειες-  γαλάζιες! Σε αυτόν τον αγώνα απαιτώ απόλυτη κομματική συστράτευση…»

 

«ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Σε δηλώσεις τους στην «Θ» ο κ. Πατεράκης για τον «απόηχο» του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «το τελευταίο συνέδριο που διεξάγει η Νέα Δημοκρατία, βρισκόμενη στην αντιπολίτευση, είναι ένα συνέδριο νίκης και ένα συνέδριο ελπίδας. Ελπίδας ότι η Ελλάδα αλλάζει και ότι το «αύριο» θα μας βρει όλους μαζί, συστρατευμένους μαζί με τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, με σκοπό να επιφέρουμε τις αλλαγές που χρειάζεται αυτή η χώρα, μετά την καταστροφική τριετία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Αυτό το οποίο ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτο καθόλη την διάρκεια του συνεδρίου, του οποίου τις εργασίες παρακολούθησα, ήταν η τεράστια συμμετοχή που υπήρχε. Εκτός από τους 3000 συνέδρους, οι οποίοι εκλέχθηκαν τον περασμένο Μάιο, υπήρχαν και άλλοι παρατηρητές (και από διάφορα άλλα κόμματα) που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου. Μάλιστα υπήρχαν άνθρωποι της τέχνης και της διανόησης, με πολιτικό στίγμα, οι οποίοι δεν ήταν απαραίτητα στον χώρο της ΝΔ, αλλά τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο, ουσιαστικά επί του προγράμματος του κ. Μητσοτάκη. Υπήρχαν παράπλευρες εκδηλώσεις με τις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν γύρω από το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική διαδικασία, η οποία πέρα από την τεράστια συμμετοχή που γέμισε όλα τα στελέχη της ΝΔ με αισιοδοξία, ήταν και τόσο ουσιώδης και παράλληλα έδωσε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει πολύ σύντομα και ότι ο «εφιάλτης» που ζούμε θα αποτελέσει παρελθόν».

«ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΜΕΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ»

Αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές και την ΑΠΑΙΤΗΣΗ του κ. Μητσοτάκη για κομματική συστράτευση αλλά και με δεδομένο το «αντάρτικο» των κ. Τοψίδη και Πέτροβιτς για την Περιφέρεια ΑΜΘ, ο κ. Πατεράκης υπογράμμισε ότι «πρώτα από όλα είναι αυτονόητο ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η νίκη και στις 13 Περιφέρειες. Αυτός ο στόχος δεν χρειάζονταν να διατυπωθεί στο συνέδριο. Ήταν ήδη και προ πολλού γνωστός σε όλους μας. Έχουμε πει πολλάκις ότι η μάχη που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, είναι μάχη αξιών. Εδώ, δεν ασχολούμαστε με το ποιος θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Εδώ ασχολούμαστε με το να επικρατήσουν οι αντιλήψεις σχετικά με την Δημοκρατία, με την ελευθερία, με την αξιοπρέπεια. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι με όλες μας τις δυνάμεις, όλοι όσοι συμμετέχουμε σαν στελέχη της ΝΔ, θα πράξουμε ο,τι περνά από το χέρι μας, με σκοπό, άνθρωποι οι οποίοι μοιράζονται τις ιδέες και το όραμα του προέδρου μας, να κάνουν την διακυβέρνηση με τέτοιο τρόπο ώστε το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, να μπορέσει να εφαρμοστεί. Βλέπουμε τι προβλήματα υπάρχουν σήμερα με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε, θα το κάνουμε, όχι εν είδει εντολής, αλλά επειδή πραγματικά αποτελεί βαθύτατη επιθυμία όλων μας, να κερδίζει σε όσες εκλογές συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία. Αυτό αφορά όλες τις μορφές αυτοδιοίκησης και διατυπώθηκε ρητά, όχι μόνον από τον πρόεδρο αλλά και από όλα τα κορυφαία στελέχη που έλαβαν τον λόγο κατά την διάρκεια του συνεδρίου. Από την στιγμή που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχει δώσει το «χρίσμα» και την στήριξη στον ήδη εκλεγμένο Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είναι υποχρεωμένα να συστρατευθούν με αυτήν την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ, συμπορευόμαστε με τον πρόεδρό μας. Δεν μπορεί οποιαδήποτε Νομαρχιακή Οργάνωση, να μην συστρατεύεται με τον πρόεδρο. Αλλά εδώ δεν δρούμε με όρους ότι συστρατευτόμαστε επειδή είναι ο πρόεδρος. Πιστεύουμε στις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον εμπιστευόμαστε απόλυτα και αυτό δεν το πράττουμε μόνο με τις επιλογές του όσον αφορά το πρόσωπο του Υποψηφίου Περιφερειάρχη. Αυτό το κάνουμε σε σχέση με όλες τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι ένας άνθρωπος που εκλέχθηκε από μια δημοκρατική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν περίπου 500.000 νεοδημοκράτες. Επομένως όλοι εμείς στην Νέα Δημοκρατία, δείχνουμε εμπιστοσύνη στις απόψεις και στα «θέλω» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ένας άνθρωπος που θα αποτελέσει τον αυριανό Πρωθυπουργό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στηρίζουμε όλες τις επιλογές του».

 

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΔ ΟΙ ΑΝΤ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΛ. ΒΩΒΟΥ

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τους Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Βουλευτή Καβάλας, ως Προέδρου της Επιτροπής, και τους Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, Ευρωβουλευτή και Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Ρεθύμνου, ως μέλη, συνεδρίασε την  Κυριακή 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να επικυρώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από την Ξάνθη εκλέχθηκαν οι κ. Αντώνης Πασχάλης και Πελαγία Βώβου με 86 και 80 ψήφους αντίστοιχα.