
Συγκίνηση, γεύσεις και… μουσική, συνέθεσαν την σημερινή ημέρα στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης, όπου η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, γιόρτασε τα 100 έτη λειτουργίας της.
Ήταν το 1925 όταν ο παππούς Απόστολος Παπαδόπουλος και η οικογένειά του, πρόσφυγες από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, έρχονται στην Ξάνθη και ανοίγουν το πρώτο τους κρεοπωλείο.
Η δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, τα έξι παιδιά του παππού Απόστολου και της γιαγιάς Δέσποινας, συνεχίζουν και επεκτείνουν το οικογενειακό κρεοπωλείο και το 1939 το μετεγκαθιστούν στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης.
Σήμερα, η τρίτη γενιά ιδιοκτητών συνεχίζει να εξελίσσει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη και κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία, από τις λίγες στον κλάδο της στον ελληνικό χώρο με αυτό το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας.
Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company: Μία κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία.
Στο ιδιόκτητο Πάρκο Παραγωγής έκτασης 55.000 τμ., στο Λαμπρινό της Ξάνθης, λειτουργούν οι επιχειρησιακές μονάδες:
Μονάδα εκτροφής βοοειδών και αιγοπροβάτων
Σφαγείο. Με δύο γραμμές παραγωγής, εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρείας και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε έναν σημαντικό αριθμό τοπικών κτηνοτρόφων
Εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος. Εδώ πραγματοποιείται η κοπή, η αποστέωση και η μεριδοποίηση όλου του κρέατος που θα φτάσει νωπό ή κατεψυγμένο στους πελάτες χονδρικής, στους χώρους εστίασης και φιλοξενίας και στους τελικούς καταναλωτές
Αλλαντοποιείο, όπου με γνώση και μεράκι παρασκευάζεται μια μεγάλη γκάμα αλλαντικών, παραδοσιακών, καπνιστών και προϊόντων καθαρής ετικέτας, για οικιακή κατανάλωση ή επαγγελματική χρήση
Μονάδα επεξεργασίας ζωικών βρώσιμων παραπροϊόντων και μη βρώσιμων υποπροϊόντων, ώστε αυτά να φτάσουν κατάλληλα επεξεργασμένα στους αγοραστές, στους εξειδικευμένους μεταποιητές ή ως απορρίμματα ασφαλή για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον στους χώρους υγειονομικής ταφής
Μονάδα Rendering, παροχής υπηρεσιών και επεξεργασίας υποπροϊόντων, με δύο γραμμές παραγωγής, μία για καύση και μία για αδρανοποίηση. Εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρείας και τις ανάγκες όλης της Θράκης, ως η μοναδική μονάδα του είδους σε όλη την περιοχή
Και το εταιρικό κρεοπωλείο συνεχίζει χωρίς διακοπή από το 1939 την λειτουργία του στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης, εξυπηρετώντας τους πελάτες λιανικής και τους επισκέπτες της πόλης.διοκτητών συνεχίζει να εξελίσσει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη και κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία, από τις λίγες στον κλάδο της στον ελληνικό χώρο με αυτό το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας.
Αναλυτικό ρεπορτάζ προσεχώς, στην έντυπη έκδοση της “Θ” και στην thraki.com.gr











































































