Με «χελιδονίσματα» υποδέχθηκαν την Άνοιξη στον Δήμο Αβδήρων

Το ΗΜΕΡΗΣΙΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΙΣΕΑΣ  σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων  και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης συνδιοργάνωσαν  για πρώτη φορά τη μουσική – χορευτική εκδήλωση: «Χελιδονίσματα 2023 – η γιορτή της Άνοιξης», την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από  Δημοτικά και Γυμνάσια του  Δήμου Αβδήρων.

Όλοι οι μαθητές, με σύμμαχο τον καλό καιρό και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους πήραν μέρος  στη  μουσική πομπή, η οποία ξεκίνησε   από την  Πλατεία της Γενισέας με τελικό προορισμό την αυλή   του σχολείου μας, όπου και πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση για τον ερχομό της άνοιξης και την παγκόσμια ημέρα ποίησης.          

Με ποιήματα τραγούδια, χορούς, ζωγραφιές και πολλά εδέσματα, μεταφέραμε   όλοι μαζί μηνύματα  ελπίδας, χαράς,  αναγέννησης,  δημιουργίας και αλληλεγγύης. Παράλληλα λειτούργησαν εργαστήρια κατασκευής στεφανιών, χειροτεχνίας, ζαχαροπλαστικής και πηλοπλαστικής στα οποία  οι μαθητές απασχολήθηκαν δημιουργικά.

Συμμετείχαν τα σχολεία:

Ημερήσιο Γυμνάσιο Γενισέας                                        

 Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Γενισέας

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών και Αμβλυώπων Φελώνης

Δημοτικό σχολείο Αβδήρων

Δημοτικό σχολείο Γενισέας 

 Δημοτικό σχολείο Διομήδειας   

 Δημοτικό σχολείο Πολυσίτου  

 Γυμνάσιο Αβδήρων και      

Γυμνάσιο Πολυσίτου

                                                   Εκ μέρους της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Γενισέας