Κοινωνικός Τουρισμός 2023 – 2024: Τι αλλάζει με τους δικαιούχους, έξτρα μπόνους για Πάσχα και Χριστούγεννα

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ που αφορά 300.000 εργαζόμενους και ανέργους και 25.000 συνταξιούχους σύμφωνα με πληροφορίες. Ειδικότερα μέσα στο επόμενο διάστημα θα βγει η σχετική ΚΥΑ και στην συνέχεια εντός Ιουνίου θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού θα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι με ενεργή σύμβαση εργασίας και εργαζόμενοι που το 2022 είχαν έστω και ένα ένσημο.
Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος, δεν πρέπει να έλαβε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2021-2022) και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού).

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Παράλληλα θα προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20% όχι μόνο για τον Αύγουστο που προβλεπόταν πέρσι αλλά και για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις. Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.