Κανονικά μετά από δύο χρόνια η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Ξάνθη

Επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στη «Θ» ο αντιπ/ρχης Κ. Κουρτίδης και συγχρόνως μας ενημερώνει και για το θέμα της διόδου Αγ. Κων/νου

Κανονικά, τηρώντας βέβαια όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, θα διεξαχθεί μετά από δύο χρόνια τόσο η μαθητική όσο και η στρατιωτική παρέλαση στην Ξάνθη, την 25 Μαρτίου, όπως επιβεβαιώνει μιλώντας στην «Θ», ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο ίδιος αναφέρεται και στο μείζον ζήτημα του ανοίγματος του Συνοριακού Σταθμού «Αγίου Κωνσταντίνου», εξηγώντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις από πλευράς Π.Ε Ξάνθης και ότι αναμένεται – πια – η σχετική απόφαση από την ηγεσία.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

Αναλυτικότερα ο κ. Κουρτίδης, επισήμανε στην «Θ» ότι:

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, αλλά και οι σχετικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, θα διεξαχθούν κανονικά, τηρουμένων βέβαια των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προσεχώς, θα αποσταλεί και το σχετικό έγγραφο από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα έχουμε όμως και μαθητική παρέλαση.

ΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» – ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κ. Κουρτίδης, αναφέρθηκε και στον συνοριακό σταθμό «Αγίου Κωνσταντίνου», σημειώνοντας ότι:

Ο δρόμος είναι καθαρός από την διασταύρωση των Θερμών, έως και επάνω. Έχουν γίνει παρεμβάσεις (αφαιρέσαμε τα κλαδιά, τα ξύλα και ο,τι υπήρχε) και περιμένουμε. Μπορεί να ανοίξει. Πλέον είναι θέμα της ηγεσίας. Μας ενδιαφέρει να ανοίξει.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΜΘ

Υπενθυμίζεται κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που συγκάλεσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού κ. Θανάσης Τσώνης, έλαβαν την σχετική δέσμευση για το άνοιγμα των συνοριακών σταθμών της ΠΑΜΘ,  συμπεριλαμβανομένου και του «Αγίου Κωνσταντίνου».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821,  θα γίνουν παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου 2022 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου των ΟΤΑ, καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ κτλ.

11:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης και κατάθεση στεφάνων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες και ανάκρουση Εωθινού και εμβατηρίων από τις Φιλαρμονικές του Δ΄ Σ.Σ. και του Δήμου Ξάνθης.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από Εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

11:00 Λιτή δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υπό την αυστηρή τήρηση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων.

11:45 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Κατάθεση στεφάνων

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδοθούν από το Δ΄ Σώμα Στρατού.

12:00 Π α ρ έ λ α σ η των πολιτιστικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας με ολιγάριθμα τμήματα, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π.

Η παρέλαση παρακαλούμε να περιοριστεί σε συνολική χρονική διάρκεια 60 λεπτών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19 καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων της πόλης που επιθυμούν να παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

 Τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας να παρελάσουν με μία μικτή διμοιρία περίπου 40 ατόμων ή με δύο (μία αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών

 Οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες και στην κατάθεση στεφάνων να εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο

 Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσους συμμετέχουν στην παρέλαση.

18:10 Υ π ο σ τ ο λ ή τ η ς Σ η μ α ί α ς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄ ΣΣ.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.