Και ο Τσολακίδης στην «κόντρα» Κριτσίνη – Τσιτιρίδη

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις με αιχμές αλλά και με ντοκουμέντα σε ο,τι αφορά την «κόντρα» που άνοιξε τελευταία μεταξύ Θ. Κριτσίνη – Γ. Τσιτιρίδη με τον πρώτο να επανέρχεται αυτήν την φορά με μια ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» όπου αφήνει σαφείς αιχμές και για τον κ. Β. Τσολακίδη. Ο οποίος Τσολακίδης αντιδρώντας ακαριαία εξέδωσε μια ανακοίνωση με ιδιαίτερα σκληρές αιχμές και φράσεις για την αποδοχή και τις ικανότητες του κ. Κριτσίνη.

Θ. ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ: «ΝΑΙ! ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ»

Ευχαριστούμε τον κ Τσιτιρίδη που με το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 27/10/2020 και τα έγγραφα που κοινοποίησε που μας επιβεβαιώνει πλήρως. Αν δει κανείς στο βίντεο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου 18/9/2019 και το συγκρίνει με αυτά που ο κ. Τσιτιρίδης δήλωσε στην «Ανοιχτή Γραμμή» στις 27/10/2020, στα επίμαχα σημεία που σας κοινοποιούμε, μπορεί να “θαυμάσει” κανείς το μέγεθος της “πολιτικής διαπλοκής” κατά την διάρκεια της εκλογής του Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου και όχι μόνο.
Αντί να μας ρωτά εάν έχουμε στοιχεία, τον ενημερώνουμε ότι τα ερωτήματα μας προκύπτουν από τους διαλόγους των δημοτικών συμβουλίων, που συζητούνταν τα θέματα των εταιρειών γι’ αυτό άλλωστε δεν τολμούν να απαντήσουν σε κανένα ερώτημα.
Εμείς δεν δικάζουμε κανέναν. Έχουμε υποχρέωση να ρωτούμε, ως μείζον αντιπολίτευση και εφόσον η συμπολίτευση μπορεί να απαντήσει, μας δίνει απαντήσεις. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.
Σας προκαλούμε να δημοσιοποιήσετε τις αποφάσεις των επίμαχων δημοτικών συμβουλίων για να διαπιστώσουν οι δημότες μας τι προσπάθειες κάνατε (;) από το 2011 μέχρι σήμερα και εσείς και ο κ. Τσολακίδης, όχι για να κλείσουν οι εταιρείες… αλλά για να παραμένουν ανοιχτές…
Αντί να περιφέρεται ο κ. δήμαρχος στους οικισμούς του Δήμου “τρομαγμένος” και “απολογούμενος” από την έκταση που πήρε το θέμα των εταιρειών του δήμου στην κοινωνία και το βαρύ κλίμα που επικρατεί και να δηλώνει ότι δήθεν οι εταιρείες έκλεισαν, καλά θα κάνει να δημοσιοποιήσει τα απαραίτητα έγγραφα για να μας πείσει όλους με αποδεικτικά στοιχεία.
Τέλος στο μόνο που συμφωνούμε με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ Τσιτιρίδης, είναι η εξής φράση “ευτυχώς το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο χρόνος θα δικαιώσει την αλήθεια” αρκεί μόνο να μην περάσουν τα χρόνια και παραγραφούν οι ευθύνες των υπευθύνων, που εμπλέκονται στα “σκάνδαλα” και φορτωθούν οι δημότες μας τα πρόστιμα και τους τόκους. ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΙΔΟΥ Η ΡΌΔΟΣ…
Ο Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Αβδήρων

Β. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: « ΝΕΟΚΟΠΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟ Ο ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ»

Mε έκπληξη παρακολουθώ τον κ. Κριτσίνη Αθανάσιο να επιτίθεται σε εμένα προσωπικά τον τελευταίο καιρό πολλές φορές . Αμφισβητεί το έργο μου ως αιρετού και με κατηγορεί για διαπλοκή για το μη κλείσιμο των επιχειρήσεων του πρώην Δήμου Σελέρου και Αβδήρων . Επίσης επανειλημμένα τονίζει ότι έχουμε ταυτιστεί με την παράταξη του κ. Τσιτιρίδη Γεωργίου. Αν και πιστεύω ότι η σιωπή είναι χρυσός, οφείλω να πάρω θέση, γιατί κάποιοι νεόκοποι σωτήρες που ήρθαν από άλλους Δήμους να μας σώσουν και να αναπτύξουν το Δήμο μας δυστυχώς την σιωπή την εκλαμβάνουν ως αδυναμία.
α)Όσον αφορά στο έργο της παράταξης μου φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο οι συνδημότες μας με εξέλεξαν πέντε φορές Δήμαρχο και Κοινοτάρχη. Ο κ. Κριτσίνης ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος και ως υποψήφιος Βουλευτής, απ΄ όσο γνωρίζω, το μοναδικό που προσέφερε στον τόπο ήταν να επιπλώσει τα γραφεία του κόμματος του, όπως αναφέρθηκε άλλωστε στον τοπικό τύπο.
β) Διατυμπάνιζε ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν διαπλοκή στο θέμα των επιχειρήσεων του πρώην Δήμου Αβδήρων και Σελέρου. Αντί στοιχείων που όφειλε να δώσει στη δημοσιότητα, δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου με ερωτήματα και αναπόδεικτες εικασίες , για αυτό και τα βάζει εντός εισαγωγικών , φοβούμενος προσφυγή στη δικαιοσύνη .Επειδή ο συνδυασμός του διαλύεται και αποχωρούν οι σύμβουλοι του ομαδικά, ο μέντοράς του προφανώς τον συμβούλεψε να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα μήπως και σώσει την παράταξη του από τη διάλυση. Είναι γνωστή τακτική όσων δεν έχουν επιχειρήματα και κάτι αξιόλογο να προτείνουν για τον τόπο.
γ) Όσον αφορά στη συνεργασία των παρατάξεων του κ.Τσιτιρίδη Γ. και τις δικής μας, έγινε βάσει κοινού τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού καθώς έτσι προέβλεπε ο νόμος της απλής αναλογικής. Να τονίσω όμως, ότι εμείς έχουμε διαφωνήσει και έχουμε καταψηφίσει περισσότερες φορές τις προτάσεις του κ.Τσιτιρίδη Γ. από ότι ο κ.Κριτσίνης Αθ. όπως άλλωστε είναι και καταγεγραμμένο στα πρακτικά του Δήμου. Αυτό συνέβη και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο κ.Κριτσίνης Αθ. και η παράταξη του υπερψήφισε τον ισολογισμό της δημοτικής αρχής , την οποία έχει καταγγείλει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για πρόκληση οικονομικής ζημίας, ενώ εμείς που μας κατηγορεί συνεχώς ότι ταυτιζόμαστε, διαφωνήσαμε και δεν υπερψηφίσαμε. Αρχή της παράταξης μου άλλωστε είναι να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον αυτού του τόπου.
Ξάνθη , 29 /10/
Για τον συνδυασμό
Συν εργασία
Βασίλειος Τσολακίδης