Κ. Κουρτίδης: «Θετικό το ισοζύγιο από το άνοιγμα του ‘’Αγ. Κωνσταντίνου’’»

Η «ελληνοβουλγαρική» συνεργασία ιδιοκτητών καταλυμάτων και το αίτημα του για τοποθέτηση κοντέινερ, σε περίπτωση των «κορωναϊκών» μέτρων

«Στενός ο δρόμος, αλλά βοηθά λόγω εγγύτητας – Μικρότερος ο χρόνος αναμονής των οχημάτων σε σχέση με την Νυμφαία» σημειώνει στην «Θ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης


Θετικό κρίνει, μιλώντας στην «Θ» το  «ισοζύγιο» από το άνοιγμα της διόδου του «Αγίου Κωνσταντίνου», ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης, ο οποίος εξηγεί ότι ναι μεν ο δρόμος είναι στενός αλλά ο χρόνος παραμονής για διέλευση των οχημάτων είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με την Νυμφαία. Επίσης, ο ίδιος τονίζει ότι «πάρα πολλά τουριστικά καταλύματα και οργανισμοί του Ζλάτογκραντ, συνεργάζονται με δικά μας τουριστικά καταλύματα, καθώς όσοι παραθερίζουν στο Ζλάτογκραντ, κατεβαίνουν και στην Ξάνθη», ενώ δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι έχει ήδη ζητήσει από τις βουλγαρικές αρχές να τοποθετήσουν ένα κοντέινερ, σε περίπτωση επιστροφής σε «κορωναϊκά» μέτρα, ώστε να «στεγαστεί» εάν χρειαστεί το συνεργείο του ΕΟΔΥ, αφού η δίοδος των συνόρων, πρέπει να παραμείνει ανοικτή.

«Πάρα πολλά τουριστικά καταλύματα και οργανισμοί του Ζλάτογκραντ, συνεργάζονται με δικά μας τουριστικά καταλύματα, καθώς όσοι παραθερίζουν στο Ζλάτογκραντ, κατεβαίνουν και στην Ξάνθη. Έχουν δηλαδή ένα τουριστικό πακέτο που περιλαμβάνει και την Ξάνθη, οπότε είναι πολύ καλό»

«ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ‘’ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ’’ – ΣΤΕΝΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΑ ΛΟΓΩ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ»

Αναλυτικότερα, ο κ. Κουρτίδης εξήγησε ότι «ο Άγιος Κωνσταντίνος έχει ένα πλεονέκτημα. Δεν περνούν όσοι περνούν από την Νυμφαία, αλλά όσοι περνούν έχουν πολύ μικρότερο χρόνο αναμονής. Όσον αφορά στον δρόμο, δεν είναι ο πλατύς δρόμος της Νυμφαίας που είναι κάθετος άξονας, αλλά ένας δρόμος που θεωρείται «τριτεύον οδικό δίκτυο». Άρα, είναι ένας στενός δρόμος, ο οποίος όμως λόγω της εγγύτητας που έχει στην Ξάνθη, βοηθά. Μετά κατεβαίνουν στην Ε.Ο 55, η οποία είναι πολύ καλύτερη από τον συγκεκριμένο δρόμο».

«ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ – ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ,  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Σε ερώτηση της «Θ» για το αν το άνοιγμα του «Αγίου Κωνσταντίνου» φέρνει θετικό ισοζύγιο για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ο κ. Κουρτίδης, απαντά: «Φυσικά, γιατί πάρα πολλά τουριστικά καταλύματα και οργανισμοί του Ζλάτογκραντ, συνεργάζονται με δικά μας τουριστικά καταλύματα, καθώς όσοι παραθερίζουν στο Ζλάτογκραντ, κατεβαίνουν και στην Ξάνθη. Έχουν δηλαδή ένα τουριστικό πακέτο που περιλαμβάνει και την Ξάνθη, οπότε είναι πολύ καλό. Το Ζλάτογκραντ μπορείς να το δεις μέσα σε μια – δυο μέρες. Άρα εννοείται ότι πρέπει να προσθέτουν και κάποιος άλλους προορισμούς και για τους Βούλγαρους είναι ιδιαίτερα αγαπητή η περιοχή μας».

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΔΥ, ΕΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΑ COVID»

«Εμείς έχουμε μεν ζήτημα «βατότητας» καθώς ο δρόμος δεν είναι εκείνος της Νυμφαίας, αλλά εξισορροπείται και μάλιστα υπερκαλύπτεται η χρονική διάρκεια από το σύντομο χρονικό διάστημα της αναμονής» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «έχουμε ανοικτό τον «Άγιο Κωνσταντίνο» αλλά πρέπει και να τον κρατήσουμε. Ενημέρωσα τις Βουλγαρικές Αρχές να τοποθετήσουν ένα κοντέινερ ή κάποιου είδους καταλύματος (προληπτικά), ώστε σε περίπτωση που επιστρέψουμε σε μέτρα covid να υπάρχει και δικός μας συνεργείο ΕΟΔΥ, που θα εξυπηρετεί. Αυτό ήταν άλλωστε το μεγαλύτερο πρόβλημα».