Κ. Καραΐσκος: «Μονόδρομος για εμένα η ‘’ΝΙΚΗ’’ – Διττό το διακύβευμα των Ευρωεκλογών»

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, μιλά στην «Θ»

«Και εγώ είχα επιλέξει να απέχω στο παρελθόν, αλλά… άλλαξε η κατάσταση με την παρουσία της ‘’ΝΙΚΗΣ’’», σημειώνει ο ίδιος

Για την υποψηφιότητά του με το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», το διακύβευμα των ευρωπαϊκών καλπών του 2024 αλλά και για την αποχή, μίλησε στην «Θ» ο Μαθηματικός, Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Διευθυντής της Εφημερίδας «Αντιφωνητής», Αρθρογράφος και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, κ. Κωνσταντίνος Καραΐσκος.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «μονόδρομο» αναφερόμενος στην επιλογή να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της «ΝΙΚΗΣ», ενώ αναφερόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να αφήνουμε τα ιδεολογήματα που εκπορεύονται από τις Βρυξέλλες να «σαρώνουν» τις ζωές μας χωρίς αντίσταση».

«ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ‘’ΝΙΚΗ’’»

Πιο αναλυτικά ο κ. Καραΐσκος, εξήγησε στην «Θ» ότι «για εμένα δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Δεν το συζητούσα ποτέ για τα καθεστωτικά κόμματα (δηλαδή για τα τρία πρώτα) αλλά από εκεί και κάτω δεν υπήρξε κάποιος άλλος χώρος ο οποίος έδειχνε ανοιχτός σε συνεργασίες, φιλόξενος και δεκτικός στις ιδέες που – έτσι και αλλιώς – εγώ στην προηγούμενη πορεία μου στα αυτοδιοικητικά και τοπικά πράγματα, εκπροσωπούσα. Οπότε η «ΝΙΚΗ» ήταν μονόδρομος και η φιλία μου με τον Δημήτρη Νατσιό ήταν καθοριστική για αυτήν την επιλογή. Οι προτεραιότητες της «ΝΙΚΗΣ», το αξιακό της σύστημα, η πρωτοτυπία κάποιων ιδεών της, το γεγονός ότι ήταν «πρωτοεμφανιζόμενη» – που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα επιβαρυμένο παρελθόν, όπως υπάρχει για πολλούς κομματικούς χώρους κ.α – συνετέλεσαν στο να επιλέξω την «ΝΙΚΗ» ως κομματικό χώρο».

«ΔΙΤΤΟ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝΣ ΝΑ ‘’ΣΑΡΩΝΟΥΝ’’ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

Σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το ποιο είναι διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών του 2024, ο ίδιος απαντά:

«Το διακύβευμα είναι διττό. Αφενός μεν αφορά στην Ελλάδα, καθότι όλοι κοιτούμε πρώτα τι αντίκτυπο θα έχει στο εσωτερικό και αφετέρου στην Ευρώπη. Αυτό που επιδιώκουμε στο εσωτερικό, είναι να περιοριστεί η παντοδυναμία του «μητσοτακισμού» στην χώρα μας – αφού το δεύτερο κόμμα ουσιαστικά δεν εμφανίζεται καν στον ορίζοντα – καθότι είναι όλεθρος για την πατρίδα μας. Επίσης, το ζήτημα δεν είναι μόνον να περιοριστεί το πρώτο κόμμα του καθεστώτος και να εμφανιστεί ισχυρότερο το δεύτερο, αλλά να αμφισβητηθεί η ίδια η λειτουργία του συστήματος εξουσίας, καθότι τα  κόμματα που έχουν κυβερνήσει είναι στην πραγματικότητα τρεις εκδοχές του ιδίου πράγματος και  πίσω αυτά βρίσκονται τα συμφέροντα της οικονομίας και του τύπου, τα οποία λυμαίνονται έναν χώρο ο οποίος καθορίζει και τα αποτελέσματα στην κάλπη. Από την άλλη μεριά, αναφορικά με την Ευρώπη, μας ενδιαφέρει βέβαια να εκλέξουμε όσο γίνεται περισσότερους, για να αναβαθμίσουμε την ελληνική ομάδα που «παίζει» στο Ευρωκοινοβούλιο, παρότι το τελευταίο έχει έναν ρόλο μάλλον δευτερεύοντα στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δυστυχώς, ξέρουμε ποιο είναι το σύστημα λήψης αποφάσεων, ξέρουμε ότι όλα παίζονται σε ένα επίπεδο κορυφής, όμως και εκεί είναι ανάγκη να στείλουμε ανθρώπους που θα έχουν πολιτικό λόγο και όχι αυτό που ζήσαμε την τελευταία πενταετία, όπου πληροφορούμασταν την δραστηριότητα των Ευρωβουλευτών μας, μόνον όταν επρόκειτο για κάποιο σκάνδαλο. Θυμίζω υποθέσεις Καϊλή, Γεωργούλη, Λαγού, Ασημακοπούλου, Κεφαλογιάννη, Σπυράκη. Όλα αυτά τα ονόματα μας φέρνουν στο μυαλό μας υποθέσεις οι οποίες τελικά δυσφήμισαν την χώρα μας και δεν έδωσαν κανένα στίγμα υπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων.  Και βέβαια δεν είναι μόνον η νομοθεσία στις λεπτομέρειες, αλλά και οι γενικές κατευθύνσεις. Βλέπουμε ότι όλη η ΕΕ πορεύεται με ρυθμούς που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει προς μια πολεμική αναμέτρηση. Δεν πρέπει να το καταγγείλει κάποιος αυτό; Δεν πρέπει να τοποθετηθεί σχετικά; Είναι δυνατόν να στέλνουμε στην αρχή οικονομική βοήθεια, μετά στρατιωτικό υλικό και τώρα να συζητάμε και για «boots on the ground», όπως λένε και οι αμερικανοί; Μέχρι που θα πάει αυτή η «υστερία» με το καθεστώς Ζελένσκι της Ουκρανίας; Παίζονται πάρα πολλά βέβαια και όχι μόνον η πολεμική σύρραξη την οποία μας ετοιμάζουν οι ιθύνοντες. Είναι και αυτή η «ιστορία» με την ανθρωπογενή – όπως λένε – κλιματική αλλαγή που δίνει ώθηση σε μια πράσινη οικονομία η οποία έχει τόσες πολλές παρενέργειες και επιπτώσεις στην καθημερινότητα των ανθρώπων που θα πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα ιδεολογήματα που εκπορεύονται από τις Βρυξέλλες να «σαρώνουν» τις ζωές μας χωρίς αντίσταση».

«ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ‘’ΝΙΚΗΣ’’»

Αναφορικά με το αν υπάρχει προβληματισμός για την αποχή από τις κάλπες των Ευρωεκλογών, ο κ. Καραΐσκος, τόνισε ότι «η αποχή είναι καταστροφική. Θα έλεγα ότι στο παρελθόν και εγώ την είχα επιλέξει κάποιες φορές, όταν όμως έβλεπα μια κατάσταση αδιέξοδη και ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος να εκφραστεί αυτό που θεωρούσα πρέπον για την πατρίδα μου. Αλλά τώρα, με την παρουσία της «ΝΙΚΗΣ», θεωρώ ότι για ένα μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που δεν καλύπτονταν από τις εκλογικές επιλογές, έχει αλλάξει η κατάσταση και μπορούν να βρουν έκφραση στην κάλπη. Αφού ζούμε σε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, είναι λογικό ότι μόνον με την ψήφο μας αλλάζει κάτι. Σαφέστατα βέβαια υπάρχει και η πολιτική συμπεριφορά του καθενός μας που κρίνεται καθημερινά, όμως την κρίσιμη ώρα που θα αλλάξει η εκπρόσωπησή μας, είτε στο εθνικό είτε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δεν νοείται να θεωρούμαστε πολίτες και να πηγαίνουμε για μπάνιο. Είναι ένα μικρό «όπλο» που δίνει στον πολίτη η πολιτεία, αλλά είναι και το μοναδικό που διαθέτουμε. Εάν το αφήσουμε επάνω στο τραπέζι, τότε δεν κάνουμε τίποτε».

«ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ‘’ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ’’ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Κλείνοντας, σε ο,τι αφορά στην δική του υποψηφιότητα, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «ΝΙΚΗ» σημειώνει τα εξής:

«Νομίζω ότι τα προηγούμενα τριάντα χρόνια – για να μην πω και περισσότερα – έχω δώσει ένα δείγμα γραφής  στους Θρακιώτες – και όχι μόνον – συμπολίτες μας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζω τα θέματα, πρωτίστως της Θράκης και δευτερευόντως βέβαια όλης της χώρας. Αναλάβαμε ένα σωρό πρωτοβουλίες, όπως η ενημέρωση για την δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου, αντισταθήκαμε σε περιπτώσεις κατά τις οποίες έρχονταν κάποιος Τούρκος επίσημος και με την παρουσία του αμφισβητούσε στην ουσία την κυριαρχία της χώρας μας στην Θράκη, εκφραστήκαμε μέσα από δημοτικά σχήματα επί πολλά χρόνια – και είμαι ακόμη Δημοτικός Σύμβουλος στην Κομοτηνή, δημιουργήσαμε ΚΟΙΝΣΕΠ, Συνεταιρισμούς, Σωματεία ενώ στηρίξαμε και άλλες προσπάθειες που επιχείρησαν να δώσουν ένα «παρών» στα τοπικά πράγματα. Πιστεύω ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά στην περιοχή, γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιο είναι το στίγμα όλης αυτής της προσπάθειας. Από εκεί και πέρα, εφόσον μιλάμε γι Ευρωεκλογές και δεν ψηφίζουμε για Βουλευτή ή Δήμαρχο – δηλαδή για ρουσφέτι, όπως το έχουν συνδέσει δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας – ελπίζουμε ότι θα μας στηρίξει ο κόσμος (καθώς στην ουσία η ψήφος των ευρωεκλογών είναι πιο ιδεολογική ψήφος) και θα δώσει μια ελπίδα στο «αύριο» της πατρίδας μας».