Η άσκηση στο Πετροχώρι και οι… ξεχασμένες υποσχέσεις Δένδια!

Η άσκηση στο Πετροχώρι και οι… ξεχασμένες υποσχέσεις Δένδια!

Μια «γεύση» από πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις πήραν χθες οι Ξανθιώτες με αφορμή την άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία» που πραγματοποιήθηκε στο Πετροχώρι παρουσία του Υπουργού Εθν. Άμυνας Νίκου Δένδια. Σείστηκε η γη κάτω από τα πόδια μας με τα πραγματικά πυρά αρμάτων και πολυβόλων όπλων, αλλά και με τα πυρά από ελικόπτερα που πήραν μέρος στην άσκηση. Ομοβροντίες που δημιουργούσαν την αίσθηση σεισμού, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα πεδία βολής (Χρύσα, Μορσίνη, Κυψέλη κλπ). Πράγματι μια πετυχημένη άσκηση που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να την βιώσουμε και σε πραγματικές συνθήκες, όπως την βιώνει αυτή την στιγμή η περιοχή της Γάζας! Γιατί είναι διαφορετικό να χτυπάς άψυχους στόχους και διαφορετικό να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους. Με αφορμή όμως παρουσίας του Νίκου Δένδια στην περιοχή μας θα έπρεπε να του θυμίσει κάποιος ότι πριν από 10 χρόνια, τότε που σαν αρμόδιος υπουργός είχε μετατρέψει την Αστυνομική Σχολή σε φυλακή μεταναστών, είχε υποσχεθεί ότι επρόκειτο για ένα προσωρινό μέτρο. Τόσο «προσωρινό», που 10 χρόνια μετά ακόμη παραμένει φυλακή μεταναστών!

 

Η «μοναξιά» των… τελευταίων Συριζαίων!

Και εκεί που η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διέθετε 12 από τους 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 5 χρόνια, σήμερα διαθέτει μόλις έναν (Ξανθόπουλος από την Δράμα) και εκείνον με το ζόρι! Σε ότι αφορά την Θράκη δεν υπάρχει πλέον κοινοβουλευτικός ΣΥΡΙΖΑ ούτε για δείγμα… Και όχι μόνο κοινοβουλευτικός, αλλά υπάρχει και η μοναξιά των «τελευταίων» στις νομαρχιακές επιτροπές, αφού οι μισοί σχεδόν έχουν ήδη αποχωρήσει ή ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο άλμα και αυτοί! Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Ν.Ε Ξάνθης, όπου αναμένεται να μείνουν τελικά μόνο οι Χατζηθεοδώρου και  Στογιαννίδης… Αν μείνουν κι αυτοί! Είναι και εκείνοι φυσικά που περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα να επανακάμψει σαν «μεσσίας» για να σώσει ότι απέμεινε από το κόμμα. Αλλά επειδή ο Αλέξης είναι ευφυής πολιτικός δεν θα ήθελε να παίξει το τελευταίο του χαρτί γνωρίζοντας εκ του προοιμίου την κατάληξή του στο πουθενά…

 

Απόπειρα βιασμού: Δύο χρόνια φυλακή με προϋποθέσεις!

Το Εφετείο της Αθήνας λέει, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε για την αποφυλάκιση του 23χρονου αλλοδαπού επίδοξου βιαστή της Αθήνας όταν συνελήφθη για το ίδιο αδίκημα προ καιρού, αιτιολόγησε την απόφαση αυτή (της αποφυλάκισης) ως εξής: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 292 παρ. 1 και 2 του ισχύοντος από 1.7.2019 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου, που διήρκησε ήδη δώδεκα μήνες, μπορεί να παραταθεί για έξι μήνες υπό εξαιρετικές περιστάσεις και με ειδικά αιτιολογημένο βούλευμα, μόνο στην περίπτωση που η αποδιδόμενη κατηγορία «αφορά σε εγκλήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης ή πρόσκαιρης κάθειρξης με ανώτατο όριο τα δεκαπέντε έτη». Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση, στην συγκεκριμένη υπόθεση «ο αλλοδαπός υπήκοος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, το πλαίσιο ποινής της οποίας προσδιορίζεται μεταξύ ποινής φυλάκισης δύο ετών (κατώτερη ποινή) και ποινής κάθειρξης οκτώ ετών (ανώτερη ποινή)» και κατά συνέπεια «το Συμβούλιο Εφετών κατά τη δικαιοδοτική του κρίση, έκρινε περί της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε ήδη συμπληρώσει δώδεκα μήνες προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους».

 

Γι’ αυτό «γέμισε» βιαστές η χώρα μας!

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, ο νομοθέτης προβλέπει  για την απόπειρα βιασμού ποινή φυλάκισης από 2 έως 8 χρόνια! Δηλαδή κάθεται ένα χρόνο προφυλακισμένος και στη συνέχεια αν και εφόσον, άντε να μείνει ακόμη ένα και ξανά-μανά τα ίδια! Αφού ο νομικός, αλλά και ο ακαδημαϊκός κόσμος της χώρας μας, μετά απ’ όλα αυτά τα συμβάντα δεν προτείνουν να αλλάξει το νομικό πλαίσιο με σαφώς αυστηρότερες ποινές και εφόσον υπάρχουν ακόμη υπουργοί και βουλευτές που δεν κάνουν το παραμικρό για να αλλάξουν αυτό το καθεστώς και πόσο μάλλον την στιγμή που και οι υπόλοιπες υπηρεσίες αποδεικνύονται ότι λειτουργούν διακοσμητικά στην χώρα μας (εξού και ο συγκεκριμένος κακοποιός κυκλοφορούσε παράνομα χωρίς άδεια παραμονής και χωρίς να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα όπως προβλέπονταν), τότε τι θα πρέπει να περιμένουν οι απλοί και ανυποψίαστοι πολίτες; Άκου δύο χρόνια για απόπειρα βιασμού και μάλιστα γεγονός που δεν υπολογίζεται στα βαριά εγκλήματα… Και μετά σου λέει γιατί γεμίσαμε βιαστές στην χώρα μας!

Του Τένη Καμαρίδη