Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ξάνθης: «Βαλίτσες» με όμορφες αναμνήσεις για την Ν. Μαζαράκη – «Σκυτάλη» στην Μ. Χρυσοστομίδου

«Γίναμε πραγματικά οικογένεια», σημειώνει συγκινημένη, η απερχόμενη μαέστρος στην «Θ»

Τέσσερα χρόνια, γεμάτα δουλειά, προετοιμασία, ευχάριστες αναμνήσεις και ιδιαίτερες εμφανίσεις – πέραν αυτών που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε – δίνοντας μια διαφορετική πνοή, κλείδωσε μέσα στην «βαλίτσα» της η Μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Νίκη Μαζαράκη, αποχαιρετώντας τα μέλη της μπάντας αλλά και τους Ξανθιώτες φίλους της, για να κάνει την μόνιμη πια αρχή, ως Καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Δράμας.

Η «σκυτάλη» μετά από τις σχετικές προκηρύξεις και την απαιτούμενη διαδικασία, περνά στην κ. Μαριάννα Χρυσοστομίδου, η οποία αναλαμβάνει μαέστρος, της γνωστής για εκείνη (αφού αποτελεί παλιό μέλος της) Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Με βαθιά συγκίνηση για όλα όσα έζησε, μίλησε στην «Θ» για την σελίδα που «έκλεισε» στην Ξάνθη, η κ. Μαζαράκη, ευχαριστώντας από καρδιάς όλους τους Ξανθιώτες για την «αγκαλιά» που της προσέφεραν.

«Τέσσερα χρόνια αγάπης – γίναμε πραγματικά οικογένεια – σκυτάλη στην μ. Χρυσοστομιδου»

Αναλυτικότερα, η κ. Μαζαράκη, επισήμανε ότι «η σύμβαση με την Φιλαρμονική, έληξε τον Ιούνιο. Οπότε, ούτως ή άλλως, ότι έκανα από εκεί και πέρα, το έκανα με την θέλησή μου. Είμαι εκπαιδευτικός επί χρόνια στο Μουσικό Σχολείο Δράμας και φέτος προέκυψε ένας διορισμός, οπότε και δέχθηκα. Όσον αφορά στην αντικατάστασή μου, έχει βγει η προκήρυξη, έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις και θα συνεχίσει η Μαριάννα Χρυσοστομίδου, η οποία είναι παλιό μέλος της Φιλαρμονικής και μικρή σε ηλικία κοπέλα και η οποία θα τα πάει υπέροχα. Είναι δύσκολη η θέση αυτή και για αυτό περίμενα, ώστε να μην μείνει «ακέφαλη» η Φιλαρμονική. Αυτά τα τέσσερα χρόνια, με τα παιδιά, γεμίσαμε αγάπη. Γίναμε πραγματικά οικογένεια. Δεθήκαμε ιδιαίτερα και τους έχω πει πως όποτε μπορώ θα είμαι δίπλα τους, θα τους βοηθώ όσο μπορώ, ενώ και με την Μαριάννα μιλούμε καθημερινά αυτήν την στιγμή. Θα κάνω ό,τι μπορώ και θα είμαι πάντα δίπλα τους. Νομίζω ότι έχουν κατανοήσει όλοι τον λόγο για τον οποίο σταμάτησα.  Σταμάτησα γιατί υπήρχε διορισμός. Η θέση της Φιλαρμονικής άλλωστε, ήταν στην ουσία μια θέση ωρομίσθιου Καθηγητή. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης».

«Ευχαριστώ…»

Στο μήνυμά της προς τους Ξανθιώτες, η κυρία Μαζαράκη, τονίζει ότι «θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω όλους. Ήταν μια δύσκολη θέση. Απαιτητική. Υπήρχε όμως καλή θέληση, υπήρχε η στήριξη όλων και πραγματικά τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Δεν άκουσα ποτέ αρνητικό σχόλιο και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, καθώς ήταν κάτι που το έκανα για πρώτη φορά. Ήταν κάτι νέο και με την ενθάρρυνση, προσπαθούσαμε και δημιουργούσαμε ωραίες στιγμές. Ελπίζω να υπάρχει η ίδια στήριξη στην νέα Αρχιμουσικό και στα παιδιά που θα συνεχίσουν, με τα οποία είπαμε πως όλο αυτό θα συνεχιστεί όπως μέχρι τώρα. Αυτό είναι το νόημα. Έτσι πρέπει να δουλεύει μια ορχήστρα. Δεν είναι μόνον για τις παρελάσεις. Έτσι το ευχαριστιούνται και τα παιδιά αλλά και τα μέλη της Φιλαρμονικής. Τώρα, η Μαριάννα θα δώσει και την δική της «νότα» στην Φιλαρμονική. Θα την γνωρίσετε και θα την αγαπήσετε».