ΕΝΦΙΑ: Πώς γίνεται η εκτύπωση των εκκαθαριστικών – Όλη η διαδικασία

Σε πολλούς φαντάζει δύσκολο το να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, είναι μία πολύ απλή διαδικασία και χρειάζεται μονάχα να γνωρίζουμε τους προσωπικούς κωδικούς που χρησιμοποιούμε για την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης.

Έτσι, ως πρώτο βήμα από τα 8 συνολικά βήματα που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να εισέλθει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και στη συνέχεια να βρει το «MyΑΑDE» και την επιλογή «Εφαρμογές».

Έπειτα θα πρέπει να πατήσει κλικ στην επιλογή με τίτλο «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

Στη συνέχεια, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πατήσει την επιλογή «Πιο Δημοφιλείς εφαρμογές» όπου πρέπει να επιλέξει και να κάνει κλικ εκεί που γράφει «ΔΗΛΩΣΗ Ε9/ΕΝΦΙΑ».

Αμέσως μετά θα βρεθεί στην επόμενη ηλεκτρονική σελίδα που έχει τίτλο «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και στη συνέχεια θα πρέπει ο φορολογούμενος να κάνει κλικ πάνω στην επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

Στο σημείο αυτό θα ζητηθεί να συμπληρώσει το «όνομα χρήστη» και τον κωδικό πρόσβασης που είναι οι ίδιοι κωδικοί με την συμπλήρωση και υποβολή της φορολογικής δήλωσής. Μόλις συμπληρώσει τα εν λόγω πεδία θα πατήσει την επιλογή «ΣΥΝΔΕΣΗ» και «Είσοδος».

Για να εκτυπώσει το εκκαθαριστικό του τρέχοντος έτους ο χρήστης θα πρέπει να βάλει ως έτος το 2023.

Αμέσως μετά εμφανίζεται η επιλογή «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2023» και σε παρένθεση αναγράφει «αρχείο pdf».