Εγκαινιάστηκαν τα νέα ιδιόκτητα γραφεία του ΚΚΕ Ξάνθης

Από νωρίς νέοι και παλιότεροι σύντροφοι, μέλη και οπαδοί του Κόμματος ήρθαν στα νέα γραφεία με εμφανή τη χαρά στα πρόσωπά τους για αυτή τη σημαντική στιγμή για την Κομματική Οργάνωση Ξάνθης. Ο χώρος ήταν στολισμένος με ταμπλό με σημαντικές στιγμές του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος στην Ξάνθη κατά τον Μεσοπόλεμο, την άρρηκτη σχέση του Κόμματος με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της μειονότητας διαχρονικά, στιγμιότυπα από τη σύγχρονη δράση του Κόμματος και του ταξικού εργατικού κινήματος.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό εκ μέρους της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ από το σ/φο Κώστα Βογιατζή που ανάμεσα σε  άλλα είπε: «τα νέα ιδιόκτητα γραφεία του ΚΚΕ στην Ξάνθη αποτελούν οικονομική προσφορά συντρόφου, όπου για την ανακαίνιση τους, η δουλειά που έγινε ήταν εθελοντική, με μεράκι και πάτησε πάνω στην τεχνογνωσία συγκεκριμένων συντρόφων και φίλων του Κόμματος. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στην Ξάνθη, χώρο οργάνωσης της πάλης των μελών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος, αλλά και ευρύτερων εργατικών – λαϊκών στρωμάτων της Ξάνθης. Θεωρούμε ότι είναι μια ιστορική στιγμή για την Κ.Ο. Ξάνθης που έχει την δική της συμβολή, συμμετοχή σ’ αυτήν την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ, που συνδέθηκε άμεσα με την εργατική τάξη του Νομού μας και ιδιαίτερα με το Καπνεργατικό κίνημα, προσέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων στο Νομό μας, την περίοδο του 1920-1940, σαν αποτέλεσμα του στησίματος της πρώτης ΚΟ το 1924. Αγώνες που συνεχίστηκαν ενάντια στους φασίστες του Άξονα, με τουφέκι στο χέρι, την περίοδο της Κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, αλλά και την περίοδο του εμφυλίου μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ, όταν οργανώθηκαν οι αντάρτικες ομάδες στα υψώματα της Ροδόπης. Όπως τότε που όταν ο λαός ακούμπησε και εμπιστεύτηκε το ΚΚΕ και μεγαλούργησε, τσάκισε το φασισμό, κέρδισε δικαιώματα, έτσι και τώρα πάλι κόντρα στη μιζέρια και στην υποταγή των κομμάτων του συστήματος μπορεί και πρέπει να ορθώσει ανάστημα, να βαδίσει μαζί με τους κομμουνιστές κόντρα στην ΕΕ και τα μονοπώλια, να φέρει σε πέρας το ανολοκλήρωτο έργο των γενιών που τιμάμε, για τη λαϊκή- εργατική εξουσία, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης όλου του πλούτου που παράγει».

Στη συνέχεια ακολούθησε εκ μέρους του Τ.Σ. Ξάνθης της ΚΝΕ η σ/φισσα Μαρία Χριστοδουλέα η οποία ανέφερε: «Στεκόμαστε με αίσθημα αυξημένης ευθύνης και απαιτητικότητας συλλογικά και ατομικά για την ισχυροποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Αισθανόμαστε βαρύ το χρέος να αφομοιώσουμε βαθύτερα τη στρατηγική του Κόμματος, τη μαρξιστική λενινιστική ιδεολογία, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στο να συσπειρώνουμε μάζες νέων ανθρώπων, να κερδίζουμε νέους με την πολιτική του Κόμματος. Είμαστε η νέα βάρδια του Κόμματος και η 100χρονη ηρωική πορεία του μας γεμίζει μεγάλες ευθύνες να παίξουμε το ρόλο μας ώστε όλοι οι σύντροφοι μας στην ΚΝΕ να αποκτήσουν τον τιμημένο τίτλο του μέλους του Κόμματος. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δεκάδες σύντροφοί μας που πέρασαν από τις γραμμές της Οργάνωσής μας στην Ξάνθη στελεχώνουν Κομματικές Οργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ χαιρέτισε το μέλος του Δ.Σ. Μπάμπης Φωτιάδης που ανέφερε πως τα νέα ιδιόκτητα γραφεία αποτελούν δικαίωση στους  ηρωικούς αγώνες  των σ/φων της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του αντιδικτατορικού αγώνα.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε η  πολιτική ομιλία από τον σ/φο Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.