Δήμος Αβδήρων: Στα…εσωκομματικά των συνδυασμών «Κοινή Πορεία» και «Στροφή»

Να ξεκαθαρίσει ο Τσολακίδης, επιμένει ο Γαλανόπουλος

Χωρίς Καλιαμπάκα και με «άνοιγμα» ο αριστερός συνδυασμός

Τι δηλώνουν στην «Θ»

Μπορεί να έχουν αρχίσει να ακούγονται πολλά και διάφορα ονόματα αναφορικά με τους ενδιαφερόμενους για τον Δήμο Αβδήρων στις επόμενες εκλογές, ωστόσο μόνο ξεκαθαρισμένο δεν φαίνεται να είναι ακόμη το τοπίο, τουλάχιστον όσον αφορά την παράταξη του κ. Βασίλη Τσολακίδη, με δεδομένο ότι ο ίδιος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα «χαρτιά» του.

Κάτι για το οποίο ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της παράταξής του κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, τον καλεί για άλλη μια φορά να κάνει δεδομένου ότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στην «Θ», έχει απομείνει λίγος χρόνος για τις εκλογές, ενώ δηλώνει έτοιμος (εάν και εφόσον επιλεχθεί και από τους συναδέλφους του, να ηγηθεί του συνδυασμού, σε περίπτωση βέβαια που αποχωρήσει ο κ. Τσολακίδης.

Από την άλλη, ξεκάθαρο τοπίο, τουλάχιστον ως προς το πρόσωπο του επικεφαλής, φαίνεται να υπάρχει στην παράταξη της αριστεράς, της οποίας ηγείται αυτήν την στιγμή ο κ. Νίκος Καλιαμπάκας που σίγουρα δεν θα είναι επικεφαλής στις ερχόμενες εκλογές και αυτό, όπως εξηγεί, επειδή ο σκοπός της παράταξης είναι το…άνοιγμα.

 

«ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ Ο κ. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ …»ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Ειδικότερα από πλευράς του συνδυασμού «Κοινή Πορεία», με επικεφαλής τον Βασίλη Τσολακίδη, το μέλος του και Δημοτικός Σύμβουλος Αβδήρων κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος αναφέρει ότι «όσο δεν ανοίγει τα «χαρτιά» του και δεν έχει μιλήσει ο Βασίλης Τσολακίδης, είναι λογικό να αιωρούνται ερωτήματα και να μην γνωρίζει ο καθένας (και από εμάς που είμαστε στην παράταξή του και δημοτικοί σύμβουλοι). Όπως αντιλαμβάνεστε, όσο οδεύουμε προς τις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την άνοιξη να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους οι ενδιαφερόμενοι, να γνωρίζει ο καθένας από την παράταξή του αν θα κατέβει και πως θα κατέβει, διότι υπάρχει ένα θολό τοπίο και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Κάλεσα τον κ. Τσολακίδη να ανοίξει τα «χαρτιά» του και στο παρελθόν και δεν το έκανε. Μάλιστα είχε βγει και είχε πει ότι βιάζομαι. Εγώ δεν βιάζομαι. Ποτέ δεν είχα δηλώσει κάτι αντίθετο όσον αφορά την παράταξη, απλά είχα πει ότι κάποια στιγμή ο επικεφαλής της παράταξης που είναι ο Βασίλης Τσολακίδης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το αν θα κατέβει ή αν θα ηγηθεί κάποιος άλλος της παράταξης. Αυτό είχα πει και είχαν βγει κάποιοι και με κατηγόρησαν. Δεν είχα πει κάτι όμως, ούτε κατηγόρησα κάποιον, παρά είπα πως κάποια στιγμή θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ποιος θα είναι ο επικεφαλής και πως θα αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε «αντίπαλο» πάντα επάνω στο πολιτικό – αυτοδιοικητικό κομμάτι. Δεν γνωρίζει κανείς αυτήν την στιγμή ποιοι θα είναι. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ίδιος ο κ. Τσολακίδης, δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα. Μπορεί να γράφουν οι εφημερίδες ο,τι θέλουν. Μόνο ο ίδιος θα δώσει την απάντηση και θα την δώσει στον κόσμο. Ο,τι περιμένει ο κόσμος θα πρέπει να το μάθει από τον ίδιο. Όπως εγώ θα πρέπει να ανακοινώσω την κάθοδό μου ή την μη κάθοδό μου, έτσι πρέπει να κάνει και ο Βασίλης Τσολακίδης».[/box]

«ΔΗΛΩΝΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΗΓΗΘΩ…»

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]«Ακούω διάφορα ότι έκανε μεταδημότευση ο κ. Κριτσίνης για να κατέβει στις εκλογές. Αν είναι δυνατόν. Δεν έχει δημότες που μπορούν να ανταπεξέλθουν ή να ηγηθούν παρατάξεων για να λύσουν τα προβλήματα του Δήμου Αβδήρων και χρειαζόμαστε μεταδημοτεύσεις; Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θα ακούσουμε;» συνεχίζει ο ίδιος, ενώ αναφορικά με τον εαυτό του, ο ίδιος επισημαίνει ότι «ο Δημήτρης Γαλανόπουλος είναι ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο και όπως δήλωνα «παρών» δηλώνω και τώρα, αναμένοντας αποφάσεις που δεν εξαρτώνται από εμένα, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη πενταετία (ή τετραετία) ανάλογα με το πώς θα γίνουν οι εκλογές. Εγώ είμαι έτοιμος και έχω δηλώσει ότι εφόσον θέλουν και συμφωνούν και οι υπόλοιποι που δεν είναι μόνο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου (μπορεί να πάει το θέμα και στην παράταξη) αν θέλουν να ηγηθώ έχει καλώς, αν όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είχα καλέσει από τότε τον κ. Τσολακίδη, όχι επειδή βιάζομαι εγώ προσωπικά. Δεν νοιάζομαι για τις καρέκλες και το έχω αποδείξει…δεν με ενδιαφέρουν τα οφίκια. Αν μπορώ να προσφέρω ως απλό μέλος, ως απλός πολίτης, θα μείνω εκεί. Μου έχουν προτείνει και άλλες θέσεις και όπου δεν αισθάνομαι καλά, δεν πηγαίνω μόνο και μόνο για την θέση. Νομίζω ότι το έχω αποδείξει αυτό και στο παρελθόν. Ο,τι μπορώ να προσφέρω, θα το προσφέρω. Δεν είναι θέμα βιασύνης. Αν γίνουν οι εκλογές την άνοιξη του 2019, έχουμε μπροστά μας έναν χρόνο. Νομίζω ότι οι πάντες θα πρέπει να γνωρίζουν και να «ξεθολώσει» το τοπίο. Ποτέ δεν βιάστηκα και ποτέ δεν έβαλα τον εαυτό μου επάνω από τον Βασίλη Τσολακίδη ή επάνω από την παράταξη. Απλά είχα πει ότι κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει γιατί ο χρόνος τρέχει».[/box]

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑ ΣΤΑ ΗΝΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ  «ΣΤΡΟΦΗ»ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

Ποιο ξεκάθαρο ωστόσο,  τουλάχιστον ως προς το ότι δεν θα ηγηθεί ξανά ο κ. Νίκος Καλιαμπάκας, είναι το τοπίο στην παράταξη της αριστεράς και ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αβδήρων.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο νυν επικεφαλής της «Στροφής» στην «Θ», «η κάθοδός μου απο τις προηγούμενες εκλογές, είχε σκοπό να ανοίξει τον δρόμο για την δημιουργία μιας κίνησης μέσα στον Δήμο Αβδήρων. Ουσιαστικά δηλαδή μπήκα τελευταία στιγμή ως υποψήφιος στον δήμο, για να ανοίξουμε τον δρόμο για μια διάδοχη κατάσταση και ένα δημοτικό σχήμα που θα κάναμε εκεί. Αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή. Το πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας και της προσπάθειας, φαντάζομαι ότι θα γίνει γνωστό την κατάλληλη στιγμή. Προσωπικά δεν θα είμαι εγώ. Μπήκα για να «τραβήξω» το κάρο. Η δουλειά μου είναι γενικά αυτή και στο κόμμα και στην αυτοδιοίκηση. Τα δύσκολα. Αυτός που θα κατέβει σίγουρα θα βρει λίγο καλύτερα τα πράγματα βέβαια. Έχουμε κάνει επαφές, έχουμε γνωρίσει κόσμο, ανοίξαμε έναν «δρόμο» στην περιοχή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είμαι επικεφαλής εγώ, γιατί στην προκειμένη περίπτωση θέλουμε να κάνουμε μια πιο ευρεία συμμαχία. Το πόστο το δικό μου σηματοδοτεί ΣΥΡΙΖΑ. Ο όλος στόχος είναι να γίνουν ευρείες συνεργασίες με ανθρώπους από τον δημοκρατικό χώρο και με αυτές τις συμμαχίες να μπορέσουμε να κερδίσουμε και τον δήμο».

 

«ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ…»

Αναφορικά με αυτές τις συμμαχίες, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «το αν θα είναι και με υπάρχοντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν είναι και απίθανο. Δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτό. Ούτως ή άλλως υπάρχουν αυτήν στην στιγμή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αξιόλογα άτομα από όλες τις παρατάξεις. Η δημοτικές εκλογές, έχουν άλλο «χρώμα» γενικά και άλλο χαρακτήρα. Δεν είναι αμιγώς κομματικές και νομίζω ότι η στρατηγική αυτή που ακολουθήσαμε την προηγούμενη φορά ήταν λάθος, όπως αποδείχθηκε. Στόχος είναι μια ευρεία συμμαχία, με ένα πρόσωπο που θα σηματοδοτήσει ένα «άνοιγμα» προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε οι δήμοι της Ξάνθης και γενικότερα της Ελλάδος να αλλάξουν χέρια και να γίνουν πιο…«συνεργάσιμοι» δήμοι απέναντι στην κυβέρνηση που έτσι και αλλιώς θα είναι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μπορεί να έχουμε κινήσει εμείς τα «νήματα» των συζητήσεων αλλά όλο αυτό, θα πάει στα χέρια των ανθρώπων που θα «τρέξουν» το όλο θέμα. Εμείς ξεκινήσαμε τις διαδικασίες των συναντήσεων εδώ και αρκετό καιρό και το πρόσωπο που θα ηγηθεί θα βγει μέσα από τις διαδικασίες. Το πρόσωπο του δημάρχου σηματοδοτεί πάρα πολλά και το πώς θα «ανοιχτεί» στην κοινωνία. Κατά τα ψέματα, το πρώτο που ρωτά κάποιος είναι το «ποιος είναι δήμαρχος». Θέλουμε δεν θέλουμε, δυστυχώς έτσι είναι…»