Δήλωση συγνώμης του Δημάρχου Ξάνθης

Μ. Τσέπελης: Αναγνωρίζω το ατόπημα στο spot του Κέντρου Πολιτισμού και καταγγέλλω την προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου

Μετά την δημόσια κατακραυγή και τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε σε τοπικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο το απαράδεκτο τηλεοπτικό spot του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρόεδρο του Κέντρου Ηλία Ασκαρίδη, ο Δήμαρχος κος Μανώλης Τσέπελης προέβη σε μία δημόσια δήλωση συγνώμης, επισημαίνοντας παράλληλα την προσπάθεια εκμετάλλευσης από κάποιους με στόχο την σπίλωση της προσωπικότητάς του.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Η ανάρτηση του διαφημιστικού τουριστικού σποτ, στην τουρκική γλώσσα από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, εμπεριείχε ένα σημαντικό ατόπημα.

Ενδεχομένως, σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη κουλτούρα, το ατόπημα να μην θεωρούνταν καν ατόπημα.

Ωστόσο, ζούμε σε μια εποχή και σε μια περιοχή, που καθημερινά δεχόμαστε τις αναθεωρητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας του 2022.

Δυστυχώς, μια αναπτυξιακή ενέργεια για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή, προκάλεσε δικαιολογημένη αντίδραση.
Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για το ατόπημα και την προκληθείσα αναστάτωση.

Οφείλω, όμως να επισημάνω ότι η προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου, ως ενός δημοσίου προσώπου, που δήθεν δε σέβεται τον όρκο που έδωσε για την άσκηση των καθηκόντων του και κυρίως για την υπηρέτηση της πατρίδας, εκθέτει αυτούς που υπηρετούν τη χειρότερη μορφή λαϊκισμού.

Τους απαντώ με τη φωτογραφία των Ευζώνων, που προσωπικά έφερα στην πόλη μας, συμβολικά, κατά την πρώτη δημόσια εκδήλωση της θητείας μου.
Την απελευθέρωση της πόλης μας και την ενσωμάτωσή της στον Εθνικό Κορμό. Για πάντα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης