Δήλωση προέδρου ΔΕΥΑ Αβδήρων: Απίστευτος λαϊκισμός Τσολακίδη – Κριτσίνη

 Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών από πλευράς των κυρίων Κριτσίνη και Τσολακίδη και την κριτική που ασκούν στη δημοτική αρχή και σε εμένα προσωπικά, έχω να επισημάνω τα εξής:

  • Ουδέποτε στη ζωή μου υπήρξα «προστατευόμενη» κανενός. Τόσο στη μακρά κοινωνική και επαγγελματική μου πορεία όσο και στη σύντομη παρουσία μου στα κοινά του Δήμου Αβδήρων, αγωνίστηκα με αξιοπρέπεια και εντιμότητα και συμπεριφέρθηκα με (ωμή και απότομη πολλές φορές) ειλικρίνεια και ευθύτητα.
  • Μικροπολιτικές σκοπιμότητες και λαϊκισμός χαρακτηρίζουν όσους χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων και όχι αυτούς που παίρνουν αποφάσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Επομένως οι σχετικοί χαρακτηρισμοί επιστρέφονται αυτολεξεί τόσο στους χρόνιους επαγγελματίες πολιτικούς του τόπου όσο και στους νεόκοπους πολιτικούς που μην έχοντας κάτι νέο και ουσιαστικό να προσφέρουν καταφεύγουν στη γνωστή συνταγή της φτηνής αντιπολίτευσης.
  • Επί της ουσίας του θέματος. Τα προηγούμενα χρόνια σεβόμενοι την ανάγκη μερίδας καπνοπαραγωγών στην περιοχή του Σελέρου να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, παραχωρήσαμε προς χρήση υδρευτική γεώτρηση της ΔΕΥΑΑ το νερό της οποίας δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πόσιμο εξαιτίας αυξημένης θολότητας (η παράταξη Τσολακίδη, που τώρα υποκριτικά στέκεται στο πλευρό των αγροτών, ήταν πάντα αντίθετη σε αυτές μας τις αποφάσεις). Επειδή όμως με τη χρήση που έγινε η γεώτρηση έχει καθαρίσει, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αξιοποιηθεί για να ενισχύσει τις δεξαμενές ύδρευσης της περιοχής, κάτι που αποτελεί υποχρέωσή μας και προτάσσεται έναντι οποιασδήποτε άλλης ανάγκης.

Εξάλλου ουδέποτε υποσχεθήκαμε στους καπνοπαραγωγούς ότι θα τους δίνεται κάθε χρόνο η γεώτρηση. Απεναντίας τους τονίσαμε επανειλημμένα ότι πρέπει να βρουν άλλη λύση για την άρδευση των χωραφιών τους. Η επιλογή τους επομένως να προχωρήσουν σε σπορά των εκτάσεών τους πριν εξασφαλίσουν τον τρόπο άρδευσής τους ήταν εντελώς αυθαίρετη και δεν νοείται να λειτουργεί εκβιαστικά εναντίον της επιχείρησης.

  • Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι αδιαπραγμάτευτη αρχή μας είναι η ισότητα όλων των δημοτών έναντι του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ. Κανείς λοιπόν δεν δικαιούται να ζητά προνομιακή μεταχείριση, ειδικά μάλιστα αν είναι και δημοτικός σύμβουλος. Και φυσικά δεν δικαιούται να παίρνει παράνομα νερό πιστεύοντας πως θα μείνει ατιμώρητος.

Με εκτίμηση

Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου

Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΑ