Χριστουγεννιάτικος…«μποναμάς» με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην Ξάνθη

Από τα Ειρηνοδικεία στα Συμβολαιογραφικά Γραφεία το κίνημα κατά των πλειστηριασμών

Αγγ. Κολώνιας: «Συνεχίζουμε επί των επάλξεων»

 

3463 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι ήδη αναρτημένοι για να γίνουν σταδιακά τις Τετάρτες ακόμη και μέσα στα…Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα όπως εξηγεί στην «Θ» το μέλος του τοπικού κινήματος κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας κ. Άγγελος Κολώνιας, το τραγικότερο όλων είναι το ότι αυτοί οι πλειστηριασμοί αφορούν ακόμη και πρώτες κατοικίες πολιτών μεσαίας τάξης.

Και μπορεί τις Τετάρτες τα Ειρηνοδικεία της χώρας να μην «γεμίζουν» με τα μέλη του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, αφού οι πλειστηριασμοί έχουν γίνει ηλεκτρονικοί, ωστόσο οι αγώνες αυτού συνεχίζονται στα…κατά τόπους συμβολαιογραφικά γραφεία.

«ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ, ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ»

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο κ. Κολώνιας ο οποίος αναφέρει ότι «πηγαίνουμε στα γραφεία των συμβολαιογράφων, στο μέτρο του δυνατού πάντα. Όμως τους μπλοκάρουμε όσο μπορούμε. Γενιά υπάρχει ένα κίνημα για να δείξει την αντίθεσή του. Πολλές φορές (τοπικά αλλά και κεντρικά) καταφέρνουμε καλά πράγματα. Εμείς είμαστε της άποψης «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και όχι για τους «μεγάλους» που χρωστούν πολλά (γιατί αυτό είναι το πρόσχημά τους). Εδώ βγαίνουν στο «σφυρί» πρώτες κατοικίες, μεσαίων στρωμάτων, εργατικών στρωμάτων, μικρών εργοστασίων που προσπαθούν να επιβιώσουν και χρωστούν. Έχουν μπει και τα funds και τα θέλουν όλα».

«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ»

«Δεν είναι άσχετο το ότι τον κ. Λαφαζάνη τον «τραβολογούν» με κατηγορίες στα Δικαστήρια, μέχρι και για οπλοχρησία που ο ίδιος δεν θέλει να «δει» τα όπλα, για αντίσταση κατά της αρχής, για διατάραξη κοινωνικής γαλήνης κλπ. Του έριξαν ένα σωρό κατηγορίες. Αυτός δεν πάει στο Δικαστήριο. Κάθεται από έξω και τους καταγγέλλει όλους. Όλα αυτά βέβαια γίνονται προκειμένου να μας «φιμώσουν» και να συνεχίσουν ακάθεκτοι το έγκλημα της εκποίησης της περιουσίας των πολιτών» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «οι πλειστηριασμοί γίνονται κάθε Τετάρτη στα κατά τόσους συμβολαιογραφικά γραφεία. Γίνονται ηλεκτρονικά, όπως αν τους «μπλοκάρεις» από έξω, δεν μπορούν να μπουν μέσα και να πατήσουν τα κουμπιά. Όλη η «δυναμική» πηγαίνει στα γραφεία των συμβολαιογράφων και ευτυχώς, στο μέτρο του δυνατού πάντα, τα καταφέρνουμε. Αυτήν την στιγμή, τοπικά ο αριθμός των ατόμων που είναι στο κίνημα, ποικίλει. 100-150-80. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι πάντα ο ίδιος. Όμως μεγάλη μερίδα αυτού του αριθμού πηγαίνει στους συμβολαιογράφους για να «μπλοκάρει» την διαδικασία. Δεν υπάρχει κίνημα οργανωμένο με νούμερα και καταστάσεις, όμως η προσπάθεια και ο αγώνας συνεχίζεται».