Αστυνομία, πυροσβεστική, κυνηγετικός Σταυρούπολης και ΕΟΔ Ξάνθης επιχειρούν για τον εντοπισμό του ιερέα

Τι λένε στην Thraki.com.gr πρόεδροι των εθελοντικών ομάδων

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΟΔ «ιχνηλατεί» κάθε σπιθαμή…

Μάχη με τον χρόνο, δίνουν οι εμπλεκόμενες αρχές (Αστυνομία, Πυροσβεστική) αλλά και οι εθελοντές από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σταυρούπολης και την ΕΟΔ Ξάνθης, που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση του εξαφανισθέντα ιερέα από την Ξάνθη (και συγκεκριμένα από το Μικρό Τύμπανο όπου διαμένει), εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την οποία εντοπίσθηκε το λευκό αγροτικό του ιερέα χτενίζεται κυριολεκτικά, ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και σε μεγαλύτερη ακτίνα, λίγο πριν την δύση του ηλίου, αλλά δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή.

Η «Thraki.com.gr» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σταυρούπολης και πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σταυρούπολης κ. Αναστάσιο Συμεωνίδη, καθώς και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης κ. Γιώργο Παντούλα, οι οποίοι μίλησαν για τις έρευνες, με την ελπίδα ότι θα εντοπιστεί σύντομα, ο ιερέας.

«ΣΕ ΠΛΑΓΙΕΣ, ΧΑΡΑΔΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΟΜΑΔΑ 10 ΑΤΟΜΩΝ»

Πιο αναλυτικά ο κ. Συμεωνίδης, εξήγησε ότι «αυτή την στιγμή, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, στην περιοχή όπου βρέθηκε το όχημά του. Σε πλαγιές, χαράδρες και στην ευρύτερη περιοχή, σε μια ακτίνα περίπου 1.5 χιλιομέτρου. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε ανάμεσα στην διαδρομή Ξάνθη – Σταυρούπολη, περίπου στο ύψος του Λυκοδρομίου. Το αυτοκίνητο είναι εκεί από την Δευτέρα 27 Μαρτίου. Εντοπίστηκε εκεί περίπου τις πρωινές με μεσημβρινές ώρες. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, είμαστε στο πεδίο με μια ομάδα περίπου 10 ατόμων του Κυνηγετικού Συλλόγου Σταυρούπολης και ερευνούμε διάφορα μέρη και τώρα έχουμε επεκταθεί και επάνω, στον ορεινό όγκο, μήπως βρεθεί και εκεί κάτι. Στις έρευνες συμμετέχουν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με συνοδεία ενός ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρούπολης, Αστυνομία των Τμημάτων Σταυρούπολης και Ξάνθης. Ψάχνουμε να βρούμε, πριν νυχτώσει, κάποιο στοιχείο που ενδεχομένως θα μας οδηγήσει κάπου. Σήμερα έγινε η κινητοποίηση, από χθες όμως εντοπίσθηκε εκεί το αυτοκίνητο (εικάζεται από τις 11.00  -12:00  το πρωί και μετά). Εμείς πάντως, με την πρώτη κιόλας είδηση ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο και ότι ξεκίνησαν οι έρευνες, ενεργοποιηθήκαμε σαν σύλλογος και συνδράμουμε στις έρευνες που διεξάγονται».

«ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΔ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ – ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ, ΑΛΛΑ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ»

Από την πλευρά του ο κ. Παντούλας σημείωσε ότι «θα σας μεταφέρω ο,τι έχουμε ακούσει από πληροφορίες αλλά και από κάποια τηλέφωνα που δεχθήκαμε. Από εμάς, ανέβηκε ομάδα τριών διασωστών, με εξοπλισμό και με διασωστικό σκύλο για έρευνα και διάσωση. Ο σκύλος αυτός είναι το νέο μέλος του παραρτήματός μας και πολύ καλά εκπαιδευμένος. Ψάξαμε την ευρύτερη περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο του ιερέα, βρέθηκαν κάποια πράγματα μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά ο ίδιος ακόμη αγνοείται. Υπάρχουν και κάποιοι ακόμη που ψάχνουν. Ενδεχομένως να χρειαστεί να πάμε και αύριο. Από ο,τι αντιλήφθηκα ο ιερέας έχει δυο μέρες που αγνοείται και σήμερα πρέπει να ξεκίνησαν οι έρευνες. Εμάς τουλάχιστον σήμερα μας κάλεσαν. Αν μας ζητηθεί ή αν κρίνουμε και από μόνοι μας ότι μπορούμε να πάμε και να συνδράμουμε, μπορεί να ανέβουμε και αύριο το μεσημέρι.  Γενικά είμαστε σε επαγρύπνηση».