Απίστευτο περιστατικό «συμπλοκής» μεταξύ προέδρου και προπονήτριας του ΚΟΞ μπροστά στα μάτια των νεαρών αθλητών

Γίνανε «μαλλιά-κουβάρια» στον ιστορικό Κ.Ο.Ξ

Απαιτούν εξηγήσεις και εκφράζουν την αγανάκτησή τους οι γονείς


 

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο σε ότι αφορά τον ιστορικό –κατά τα άλλα- Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης (ΚΟΞ) που δεν τιμά, όχι μόνον τον σύλλογο, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στη «Θ», ενώ η αποστολή βρίσκονταν στην Ορεστιάδα για να συμμετάσχει σε κολυμβητικούς αγώνες παίδων, υπήρξε ένας έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του προέδρου του ΚΟΞ κου Μουντουσίδη και της προπονήτριας κας Ευαγ. Πολίτου με αποτέλεσμα να… πιαστούν κυριολεκτικά στα χέρια, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των αθλητών! Στη «μέση» ωστόσο μπήκε η Γ.Γ. του συλλόγου με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο γυναίκες στο δάπεδο!

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, κάποιοι γονείς επιχείρησαν να ενημερωθούν αναλυτικά και να ζητήσουν εξηγήσεις την επομένη απευθυνόμενοι στην συνέλευση του Ομίλου, αλλά δεν έγιναν αποδεκτοί με την δικαιολογία ότι επρόκειτο αποκλειστικά και μόνον για εκλογική διαδικασία.

Η «Θ» ωστόσο, ως είχε την δεοντολογική υποχρέωση, εκτός από την είδηση, θέλησε να μεταφέρει και τις απόψεις των δύο πλευρών, εν αναμονή της όποιας «συνέχειας» που ενδέχεται να δοθεί ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες, πράγμα που απευχόμαστε για ευνόητους λόγους.

 

ΑΠ. ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ)


Ναι υπήρξε ένας περιστατικό όντως, το οποίο κατά την άποψή μου δεν τιμά κανέναν. Εμείς από πλευράς μας όπως προβλέπεται έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν να γίνει, να τηρήσουμε και να διασφαλίσουμε κυρίως τα παιδιά, να ηρεμήσουμε γιατί ήταν μακριά η απόσταση από την Ορεστιάδα. Από εκεί και πέρα έχουμε προχωρήσει ότι προβλέπεται να γίνει προς την πλευρά της προπονήτριας. Πιθανόν και νομικά δεν ξέρουμε ακόμα θα δούμε…

Αυτή την στιγμή είναι το βασικότερο να ηρεμήσουμε όλοι. Οι γονείς όντως ήρθαν να μάθουνε, ενημερώθηκαν για κάποια πράγματα, γιατί ήταν μια Γενική Συνέλευση που είχε άλλα θέματα μέσα.

Ήταν ένα δυσάρεστο γεγονός, αλλά προκλήθηκε. Το σωματείο, έκανε ότι μπορούσε για να το αποτρέψουμε και να το ηρεμήσουμε. Αυτό συνέβη πριν δύο ημέρες (σ.σ. το περασμένο Σάββατο). Την επόμενη μέρα έπρεπε να ηρεμήσουμε λίγο, να σκεφτούμε ώριμα και να κατευνάσει λίγο όλο αυτό το πράγμα. Οι γονείς ήρθαν να μάθουν απλά είχαμε τις αρχαιρεσίες και εκεί λίγο ήταν το μπέρδεμα. Γινόταν εκλογικές διαδικασίες οπότε δεν μπορούσε να συζητηθεί… Υπήρξε εκεί μία κακή συνεννόηση. Ήταν δυο θεματάκια με τα παιδιά που πήγαν στους αγώνες, θα κληθούν όμως οι γονείς για να δώσουμε όλες τις εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις…

Η αγωνιστική δεν έχει αναβληθεί. Προπονητές υπάρχουν… Έχουμε άλλους τέσσερις προπονητές.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΟΥ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ)


Είμαι πληγωμένη για το γεγονός που έγινε και πιο πολύ είμαι πληγωμένη που έγινε ενώπιον των παιδιών. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να γίνει με τίποτα εκεί και θα έπρεπε να γίνει κάτι για να είναι πιο εγκρατής η όλη κατάσταση. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δεν το επιδίωξα εγώ αυτό. Βρίσκομαι σε πάρα πολύ δύσκολή θέση και χρειάζομαι χρόνο για να συνέλθω από το σοκ που έχω υποστεί τον τελευταίο καιρό. Είμαι σε αναρρωτική αυτό το διάστημα λόγω αυτής της κατάστασης. Δεν το περίμενα, δεν είχα την διάθεση και ούτε το προκάλεσα, απλά συνέβη. Θα έπρεπε να μην γίνει. Ζητάω δημόσια συγνώμη από τα παιδιά και τους γονείς των παιδιών που έτυχε να είναι εκεί και είδαν αυτό το θέαμα.

 

 

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (ΓΟΝΕΑΣ)


Κάποιοι γονείς θέλουν να φύγουν απ’ τον σύλλογο γι’ αυτό το σκηνικό που έγινε, γιατί σαν γονείς δεν ανέχονται και από την προπονήτρια, αλλά και από αυτούς (σ.σ. την διοίκηση), να κάνουν αυτό το πράγμα και είναι απόλυτα λογικό. Δεν είναι ότι μόνο τα παιδιά θέλουν την προπονήτριά τους, είναι και ότι κάποιοι γονείς μετά από αυτό το συμβάν θέλουν να πάρουν τα παιδιά από τον σύλλογο γιατί δεν ανέχονται αυτή την συμπεριφορά, άσχετα από την προπονήτρια ή όχι.

Τα παιδιά γύρισαν αναστατωμένα από αυτά που είδαν. Να πιάνονται στα χέρια ο πρόεδρος του Συλλόγου, η γραμματέας και η προπονήτρια. Τα παιδιά μας τα στείλαμε σε ένα ευγενές άθλημα, τα στείλαμε στο κολύμπι, δεν τα στείλαμε στο ράγκμπι. Και εγώ που έχω άλλα δύο παιδιά και έχω πάει σε πάρα πολλούς αγώνες και σε ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ με τον έναν και σε ποδόσφαιρο με τον άλλον, τέτοιο σκηνικό δεν έχω δει πουθενά, ούτε μου έχουν αναφέρει τα παιδιά μου τέτοιο σκηνικό. Μπορεί να συμβαίνουν, αλλά σε εμάς τουλάχιστον δεν έχει συμβεί.

Τον πρόεδρο είδαν να κινείται επιθετικά προς την προπονήτρια, η γραμματέας ήταν σαν να προσπαθούσε να μπει στην μέση και μετά ακολούθησε το χάος. Ποιος τράβηξε ποιον δεν ξέρω, πάντως αυτές έπεσαν κάτω…

Η αγωνιστική αυτή την στιγμή δεν έχει προπονητή, γιατί και ο δεύτερος προπονητής που υπήρχε τον είχαν διώξει νωρίτερα και τώρα γίνεται και αυτό και μένει η αγωνιστική χωρίς προπονητή και φυσικά τα παιδιά δεν πάνε στις προπονήσεις.

Μέσα από μία ομάδα που υπήρχε στο viper και αφορούσε αυτό το πρωτάθλημα που θα γινόταν, καθώς οι γονείς μάθανε το σκηνικό που έγινε στην Ορεστιάδα και γνωρίζοντας ότι έχει Γενική Συνέλευση χθες (Δευτέρα) ο σύλλογος, θέλανε να παραστούν για να πουν τα παράπονά τους και να ζητήσουν εξηγήσεις γι’ αυτό που συνέβη και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Είχαμε ένα μήνυμα από την γραμματέα του Συλλόγου ότι αυτή η συνέλευση ήταν καθαρά και μόνο για εκλογές και ότι εμείς δεν μπορούμε να παραστούμε καθώς δεν είμαστε μέλη και ότι με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συζητηθεί αυτό το συμβάν και να μην πάμε. Όμως εμείς πήγαμε, γιατί αυτό που συνέβη είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι συγκλονιστικό και αφορά καθαρά τον αθλητισμό και συμπεριφορά ανθρώπων οι οποίοι ηγούνται έναν τέτοιο σύλλογο τόσο μεγάλο και ιστορικό στην Ξάνθη και μιας προπονήτριας. Αυτά τα παιδιά αυτήν την γυναίκα την υπακούν, την σέβονται, την αγαπούν…