Αν. Τσελεπή:«Δεν νιώθω ότι έφυγα εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…Ο ΣΥΡΙΖΑ «έφυγε» από την ιδεολογία μας»

Η Ξανθιώτισσα υποψήφια Ευρωβουλευτής με την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μιλά στην «Θ»

«Να βάλουμε ένα ΄΄λιθαράκι’’ στην αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη», σημειώνει η ίδια

Για την υποψηφιότητά της με την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις ευρωπαϊκές κάλπες του Ιουνίου, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ από το οποίο αποχώρησε – μαζί με άλλους συντρόφους της – το διακύβευμα των ευρωεκλογών αλλά και την αριστερά και την πολιτική, μίλησε στην «Θ» η Ξανθιώτισσα (αν και κατάγεται από την Αριδαία) υποψήφια Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ξάνθης κ. Αννέτα Τσελεπή.

Η ίδια χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων την αριστερά ως «μόνη λύση στο αδιέξοδο», τονίζοντας ότι θα πρέπει να ασχοληθούν νέοι άνθρωποι με την πολιτική. Επίσης, αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι δεν θεωρεί ότι η ίδια έφυγε από το εν λόγω κόμμα αλλά ότι έφυγε το ίδιο το το κόμμα από τον χώρο στον οποίο άνηκε, ενώ αναφορικά με την Ευρωβουλή χαρακτηρίζει ως «εφικτό» τον στόχο της ΝΕΑΣ Αριστεράς.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΝΕΤΑ ΤΣΕΛΕΠΗ

Πιο αναλυτικά η κ. Τσελεπή, επισήμανε στην «Θ» ότι «είμαι Πολιτικός Μηχανικός. Κατάγομαι από την Αριδαία, σπούδασα στην Ξάνθη και έμεινα εδώ – έχω ζήσει την ενήλικη ζωή μου στην Ξάνθη, έχω αρκετά ωραίες αναμνήσεις, είναι η πόλη μου, γνωρίζω πολλούς ανθρώπους με τους οποίους συμφωνούμε είτε πολιτικά είτε στο επάγγελμά μου  – καθώς άνοιξα γραφείο με δύο συμφοιτήτριές μου και ασχολούμαι πολύ ενεργά με το επάγγελμα, αλλά και συνδικαλιστικά καθώς είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ξάνθης. Συνδικαλίζομαι και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και γενικώς έχω επαφές κυρίως με συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, εκτός από τα θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και υποδομών που «κουμπώνουν» και με το επάγγελμά μου, με ενδιαφέρουν πάρα πολύ και τα κοινωνικά δικαιώματα, τα θέματα ισότητας, τα δικαιώματα των ζώων και φυσικά η πολιτική, διότι μέχρι στιγμής την πολιτική την έβλεπα περισσότερο ως χόμπι και ως ευκαιρία να συζητήσουμε και να πάμε την σκέψη μας ένα βήμα μπροστά»

«ΕΦΙΚΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ‘’ΛΙΘΑΡΑΚΙ’’ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ»

Αναφορικά με την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και το αν είναι εφικτός ο στόχος της για τις Ευρωεκλογές, αλλά και το διακύβευμα των φετινών ευρωπαϊκών καλπών, η ίδια υπογράμμισε ότι «η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι πιο κοντά στον χώρο που βρίσκομαι εγώ, δηλαδή στον χώρο των δικαιωμάτων όπου κυρίως ασχολείται με την ισότητα. Και με την κοινωνική ισότητα αλλά και με την οικονομική ανάπτυξη, μέσα από τις δυνατότητες του καθενός.  Όσον αφορά στο διακύβευμα των ευρωεκλογών. Όσον αφορά στον στόχο της ΝΕΑΣ Αριστεράς, είναι εφικτός, αλλά το βασικό διακύβευμα είναι ο κόσμος να ακούσει και κυρίως να βάλουμε ένα «λιθαράκι» στην αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς, διότι αυτό δεν είναι μόνον πρόβλημα στην χώρα μας. Είναι γενικώς μια τάση και στην ΕΕ. Επειδή ο κόσμος είναι απογοητευμένος από τις κυβερνήσεις της κεντροδεξιάς, του κέντρου, της κεντροαριστεράς φαίνεται να υπάρχει ένα «κύμα» προς την ακροδεξιά. Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε στον κόσμο ώστε να καταλάβει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι τέτοιο».

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΑΠΟΧΗ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ»

Σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το αν υπάρχει προβληματισμός για την αποχή, η κ. Τσελεπή απαντά:

«Βεβαίως! Και ειδικά στις Ευρωεκλογές αν δεν κάνω λάθος η αποχή είναι διαχρονικά μεγαλύτερη από ο,τι στις υπόλοιπες εκλογές. Θεωρώ ότι κάποιος πολύ πιο εύκολα θα δώσει ένα μήνυμα – στην ΝΔ για παράδειγμα – ότι είναι δυσαρεστημένος με τις Ευρωεκλογές, γιατί δεν είναι και εκλογές στις οποίες γνωρίζεις και τόσο τον άνθρωπο που θα ψηφίσεις. Είναι περισσότερο ιδεολογικές εκλογές από τις υπόλοιπες κατά την γνώμη μου και για αυτό είναι πιο ουσιώδεις εκλογές».

«ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ»

Σε ο,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – σ.σ. καθώς αποχώρησε από το κόμμα κατά τις μαζικές αποχωρήσεις μελών και φίλων που δημιούργησαν την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – η κ. Τσελεπή, τονίζει ότι «δεν νιώθω ότι έφυγα εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Νιώθω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από αυτόν τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν. Εγώ νιώθω ότι είμαι στον ίδιο χώρο. Σε αυτόν τον χώρο βέβαια με έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – και πριν τον νέο πρόεδρο – στην προσπάθειά του να παραμείνει κυβερνητικό κόμμα έκανε κάποιες υποχωρήσεις που κλίνουν προς το κέντρο αντί να φέρει το κέντρο κοντά του. Ενώ θα μπορούσε να το έχει κάνει αυτό. Και τώρα, ακόμη περισσότερο, θεωρώ ότι φεύγει προς τα εκεί».

«Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Κλείνοντας η κ. Τσελεπή σημείωσε ότι «η αριστερά είναι η μόνη λύση για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει και ως προς το περιβάλλον και ως προς την οικονομία και ως προς τα κοινωνικά ζητήματα. Επίσης, θεωρώ ότι νέοι άνθρωποι – όχι μόνον σε ηλικία – με νέα σκέψη πρέπει να ασχοληθούν με την πολιτική. Ο κύριος λόγος για τον οποίο συμμετέχω, είναι αυτός. Για να καταφέρω κάποιους ανθρώπους – με τους οποίους συναναστρέφομαι καθημερινά και ξέρω ότι έχουν πολιτική σκέψη και άποψη και μπορούν να συζητήσουν για το κοινό καλό – να έρθουν κοντά στην πολιτική και να μην την απαξιώνουν, όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Οι Ευρωεκλογές είναι ίσως η πιο σημαντική εκλογική διαδικασία από όλες, γιατί ακόμη και αν η Ελλάδα συμφωνήσει και εκλέξει τα κόμματα και τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να την πάνε μπροστά, δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνη της, χωρίς την στήριξη της ΕΕ. Και αυτό ξεκινά και τελειώνει και στην χρηματοδότηση και στο μεταναστευτικό και στο περιβάλλον και σε όλα τα ζητήματα».