Αγιασμός και θεμέλια για την νέα μεγάλη δεξαμενή της ΔΕΥΑΞ στην περιοχή του Σαμακώβ

Οι τρεις λόγοι της αντικατάστασης της παλιάς δεξαμενής

Ιππ. Καμαρίδης: «Το είχαμε υποσχεθεί στον ξανθιώτικο λαό – 3000 κυβικά η χωρητικότητα – Με την βαρύτητα η διανομή του»

Ο «θεμέλιος λίθος» μπήκε σήμερα για την κατασκευή της μεγάλης δεξαμενής νερού  της ΔΕΥΑΞ, στην περιοχή του Σαμακώβ. Μια δεξαμενή που θα διαφέρει τόσο σε ο,τι αφορά στην ποσότητα του νερού (μεγαλύτερη χωρητικότητα), όσο και στην τεχνολογία, καθώς από την μια εκσυγχρονίζονται οι εγκαταστάσεις, ενώ από την άλλη – λόγω ύψους – περιορίζεται η χρήση αντλητικών συγκροτημάτων, άρα και η κατανάλωση ενέργειας, όπως εξηγεί μιλώντας στην «Θ», ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ξάνθης κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης. Η έναρξη των εργασιών έγινε με τις ευλογίες της εκκλησίας (τέλεση Αγιασμού) και με παρόντες τον Πρόεδρο και στελέχη της ΔΕΥΑΞ.

«Ο ανάδοχος υποσχέθηκε ότι σε μικρό – σχετικά – χρονικό διάστημα θα παραδώσει το έργο – και είμαστε χαρούμενοι για αυτό – και τελούμε εν αναμονή των εγκαινίων των επόμενων έργων που έχουμε υποσχεθεί στον Ξανθιώτη»

«ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ»

Αναλυτικότερα, ο κ. Καμαρίδης, επισήμανε στην «Θ» ότι «μετά από την ετοιμασία του χώρου και την εκσκαφή του βραχώδους της περιοχής, φτάσαμε στο σημείο σήμερα, να ρίχνουμε τα θεμέλια και την πρώτη πλάκα για την κατασκευή της μεγάλης δεξαμενής που είχαμε υποσχεθεί στον Ξανθιώτικο λαό. Θεωρούμε ότι ήταν πρέπον να κάνουμε έναν Αγιασμό στα θεμέλια του έργου και το πράξαμε».

«3000 ΚΥΒΙΚΑ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ –  ΜΕ ΤΗΝ…ΒΑΡΥΤΗΤΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ – ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ»

«Αυτό το έργο, είναι μια δεξαμενή, η χωρητικότητα 3000 κυβικών νερό, θα αντικαταστήσει την παμπάλαια δεξαμενή που όλοι γνωρίζουμε και που ακόμη λειτουργεί πιο κάτω και οι λόγοι για τους οποίους κατασκευάζεται είναι:

Πρώτον, για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, δεύτερον, για την ποσότητα νερού που θα περιέχει και τρίτον, η θέση αυτή βρίσκεται σε υψηλότερο σημείο και ως εκ τούτου δεν θα χρειάζονται αντλητικά συγκροτήματα (που χρειάζονταν η δεξαμενή πιο κάτω) καθώς το νερό φεύγοντας από πιο ψηλά με υψηλότερη πίεση θα διανέμεται με την βαρύτητά του και όχι με την κατανάλωση ενέργειας» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ο ανάδοχος υποσχέθηκε ότι σε μικρό – σχετικά – χρονικό διάστημα θα παραδώσει το έργο – και είμαστε χαρούμενοι για αυτό – και τελούμε εν αναμονή των εγκαινίων των επόμενων έργων που έχουμε υποσχεθεί στον Ξανθιώτη».