Αχ. Κιούρτ: Κλειστά τα θερμά λουτρά στις Θέρμες! Λειτουργούσαν χωρίς σήμα

Κλειστά παραμένουν τα Δημοτικά Λουτρά Θερμών, όπως επιβεβαιώνει μιλώντας στην «Θ» ο Δήμαρχος Μύκης κ. Αχμέτ Κιούρτ, ο οποίος εξηγεί ότι χρήζουν σήματος λειτουργίας «το οποίο μέχρι τώρα δεν υπήρχε» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ο ίδιος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορώ να είμαι παράνομος», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική διαδικασία της «νομιμοποίησης» τους και ότι «το θέμα προχωρά».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μύκης, αναφέρθηκε και στην «ατζέντα» της συνάντησής του με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, κάνοντας λόγο για «πάρα πολύ θερμή η υποδοχή» και για έναν Περιφερειάρχη – γνώστη των προβλημάτων του Δήμου Μύκης, παρά το γεγονός ότι είναι νεοεκλεγείς.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κιούρτ, αναφορικά με τα Δημοτικά Λουτρά Θερμών (αφού μας παρέπεμψε για περεταίρω λεπτομέρειες στην αρμόδια προϊσταμένη των υπηρεσιών του Δήμου Μύκης για το θέμα),  επισήμανε ότι «εμείς θέλουμε να είμαστε νόμιμοι. Για να είμαστε νόμιμοι θα πρέπει να έχουμε το σήμα λειτουργίας, το οποίο μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Θέλουμε επίσης να δούμε κατά πόσο νόμιμα είναι τα κτίρια. Επίσης, δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι επάνω στα Λουτρά, θα πρέπει να έχουμε και γιατρό. Βάσει νόμου έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη να έχουμε όλα όσα προβλέπονται. Αυτήν την στιγμή ήδη έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Τουρισμού, γνωρίζουμε ποια είναι τα απαραίτητα και ήδη έχει αναλάβει αυτό το έργο η  προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών. Το θέμα προχωρά. Το βασικό μας πρόβλημα στον Δήμο Μύκης, είναι ότι δεν έχουμε έσοδα. Ποιος δεν θέλει αυτήν την στιγμή να έχουμε έσοδα από τους ξενώνες και τα δωμάτια; Απλώς δεν μπορώ να είμαι παράνομος. Αυτή είναι η αλήθεια. Μας ενοχλούν και οι δημότες και οι ξένοι που έρχονται και όντως αυτήν την στιγμή είναι κλειστά. Αλλά πως μπορώ να τα λειτουργήσω όταν γνωρίζω ότι αυτήν την στιγμή δεν έχουμε τις προϋποθέσεις; Επάνω αυτήν την στιγμή, είναι οι ιδιώτες. Τα Δημοτικά Λουτρά είναι κλειστά».

Αναφορικά με την συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, ο Δήμαρχος Μύκης σημείωσε ότι «ήταν πάρα πολύ θερμή η υποδοχή, θετικά τα σχόλια και αυτό που μας έκανε εντύπωση, παρόλο που είναι νεοεκλεγείς ο Περιφερειάρχης ήταν η γνώση του για τα προβλήματα του Δήμου μας. Τα γνώριζε και μας υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα μας για ο,τιδήποτε και ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία. Για εμάς, τα προβλήματα είναι βασικά. Είναι η ύδρευση αλλά και τα σκουπίδια με τα οποία ασχολούμαστε εδώ και ένα μήνα. Είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να βρούμε μια ριζική λύση αναφορικά με την καθαριότητα. Γιατί πληρώνουμε πολλά χρήματα και έχουμε σοβαρό θέμα. Εάν ανεβήκατε πρόσφατα στην περιοχή μας, ήμασταν μέσα στα σκουπίδια. Επίσης είμαστε ένας ορεινός δήμος και έχουμε σοβαρά προβλήματα με τους αγροτικούς δρόμους. Μέσα σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν οι αγρότες να βγαίνουν έξω. Συζητήσαμε λοιπόν και ανταλλάξαμε απόψεις για κάποια θέματα. Γενικά ήταν θετικό το κλίμα σε όλα. Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε γιατί ήμασταν ο πρώτος Δήμος που μας υποδέχθηκε με την Τεχνική Υπηρεσία , με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης και ο Περιφερειάρχης ήταν με τους αρμόδιους υπαλλήλους. Ήταν πάρα πολύ θετικοί σε όλα αυτά που αναφέραμε».