3ωρες στάσεις εργασίας των καθηγητών όλο τον Νοέμβριο – Πόσα μαθήματα θα χαθούν

Η ΟΛΜΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Τετάρτη 1/11 έως και Πέμπτη 30/11/2023.
Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών συνεχίζει τον αγώνα του κατά της αξιολόγησης και καλεί τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας να συμπορευτούν όμως μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον από πλευράς καθηγητών είναι περιορισμένο.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να συμμετάσχουν στις 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Τετάρτη 1/11 έως και Πέμπτη 30/11/2023. Αυτό σημαίνει ότι κάθε καθηγητής θα αποφασίσει αν και ποιες μέρες θα συμμετέχει στις στάσεις εργασίας.
Μάλιστα όπως διατείνονται κατηγορηματικά οι καθηγητές «Η αξιολόγηση δε θα περάσει πουθενά. Σηκώνουμε συλλογικά και μαχητικά τείχος στην εκπαίδευση εμπόρευμα, στην ιδιωτικοποίηση, την λειτουργία της με επιχειρηματικά κριτήρια, την αγορά, το κέρδος, την κατηγοριοποίηση, τον ανταγωνισμό, τον κατακερματισμό της γνώσης. Το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίζει να αγωνίζεται με αποφασιστικότητα για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, κοινωνικό δικαίωμα κι αγαθό, για ολόπλευρη γνώση, παιδαγωγική ελευθερία, μορφωτικά δικαιώματα, ελευθερία και δημοκρατία των «κάτω», για ενιαίο 12χρονο σχολείο και 2χρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση, για το σχολείο των όλων των ίσων των διαφορετικών.»