Βρίσκεστε εδώ / Εκπαίδευση / Το «τερμάτισε» ο Γαβρόγλου με τον Καραμπίνη με την από βήματος Βουλή αναγγελία της πειθαρχικής του δίωξης
ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Το «τερμάτισε» ο Γαβρόγλου με τον Καραμπίνη με την από βήματος Βουλή αναγγελία της πειθαρχικής του δίωξης

Ανακοίνωση της Πρυτανείας

Τι αναφέρεται στην απόφαση παραπομπής

Σας επισυνάπτουμε την προαναγγελθείσα από βήματος της Βουλής, από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητή κ. Αθανασίου Καραμπίνη, η οποία βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον Πρύτανη.

ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ

Ο Πρύτανης, σύμφωνα με το πόρισμα ‘κατηγορείται’ διότι η σύζυγός του το 2007 κατείχε μετοχές Ανώνυμης Εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε Πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία, ότι ο κ. Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη ΑΕ με συγγενή του παρόχου σίτισης, διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που βάναυσα πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον με απώλεια εκατομμυρίων ευρώ και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, το υπουργείο Παιδείας σε ουδεμία ενέργεια προέβη.

Αιδώς Αργείοι

Από την Πρυτανεία του ΔΠΘ

2017-04-11 21_05_22-ΔΠΘ - PDF-XChange Viewer

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

ΣΑΤΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θ. Λειτουργία και αρτοκλασία στο παρεκκλήσι Αγ. Δημητρίου και Αγ. Γεωργίου στις Σάτρες

Την Κυριακή με τον Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Δημ. Υπαλλήλων Ξάνθης   Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων …

Thraki Web Radio