Βρίσκεστε εδώ / Απόψεις / Το… Κερασάκι στην Τούρτα!
kamaridis2

Το… Κερασάκι στην Τούρτα!

Αλλού αποδεικνύονται τα φιλο-λαϊκά αισθήματα…

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΞΑΝΘΗΣΓια ακόμη μια φορά οι βουλευτές μας επέλεξαν να είναι ΑΠΟΝΤΕΣ από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, τουλάχιστον από εκεί που τους θέλει το πρωτόκολλο και η ιεραρχία… Δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει ή να μην πιστεύει, να εκκλησιάζεται ή να μην εκκλησιάζεται, αλλά τουλάχιστον σε εκδηλώσεις όπως αυτή της περιφοράς των Επιταφίων ή της Ανάστασης, θα έπρεπε να ήταν παρόντες μπροστά εκεί όπου πρέπει να βρίσκονται, δίνοντας βασικά την αίσθηση της ύπαρξής τους και συγχρόνως τηρώντας τα προβλεπόμενα. Αν και κάποιοι από αυτούς εμφανίσθηκαν ανάμεσα στο πλήθος κάποια στιγμή, το ζήτημα είναι πως και πάλι επέλεξαν λάθος θέση… Το ίδιο άλλωστε κάνουν και στις παρελάσεις των εθνικών επετείων, θέλοντας να δείξουν… τι; Η απλοϊκότητα και το λαϊκό συναίσθημα δεν αποδεικνύεται με τέτοιου είδους εμφανίσεις ή εξαφανίσεις… Το ενδιαφέρον για τον λαό και οι λαϊκές καταβολές αποδεικνύονται όταν καλούνται να ψηφίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στην Βουλή… Πράγμα που μέχρι στιγμής τουλάχιστον κάνουν επ’ ακριβώς και χωρίς καμία παρέκκλιση! Τι να το κάνω εγώ το «μπλουτζινάκι» και μέσα στο πλήθος αντί στην εξέδρα των επισήμων, όταν την επόμενη στιγμή πας και ρίχνεις «δαγκωτό» σε μέτρα που εξαθλιώνουν τον κοσμάκη;

 

«Κάτι» μπροστά στο τίποτα ή… τίποτα μπροστά στο «θαύμα»;

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΔημοσιεύουμε σήμερα στην «Θ» (στην σελίδα -3-) την ολοκλήρωση των εργασιών για τον γεωθερμικό γεωεναλλάκτη στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων, όπερ σημαίνει ένα σύστημα με ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που θα καλύπτει τις ανάγκες του συγκροτήματος των εστιών και των εστιατορίων… Φαντάζεστε λοιπόν την δυναμική και τις εφαρμογές που μπορεί να έχει ένα ολόκληρο γεωθερμικό πεδίο σαν κι αυτό της Νέας Κεσσάνης, το οποίο απλά δόθηκε σε χρήση μιας εταιρείας για να παράγει κάποια στρέμματα… τομάτες! Θα μου πείτε κάτι είναι κι αυτό μπροστά στο τίποτα… Θα σας πω πως είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σ’ αυτό που θα μπορούσε να αποδώσει το γεωθερμικό πεδίο επωφελεία χιλιάδων πολιτών!

 

Η Ορθοδοξία παραμένει όρθια…

ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΙΝΑΤο θανάσιμο μίσος και η μισαλλοδοξία που εκτρέφεται στους κόλπους των ισλαμιστικών κύκλων, δυστυχώς χτυπάει καίριους στόχους της Ορθοδοξίας, όπως συνέβη προχθές με την Ορθόδοξη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά! Η εσχατιά της Ορθοδοξίας και το σημείο αναφοράς για εκατομμύρια πιστούς, έγινε στόχος των ισλαμιστών του ISIS, με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρξει κι ένας νεκρός! Και δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Μονή γίνεται στόχος τέτοιων επιθέσεων! Για ποια ισλαμοφοβία μιλάνε κάποιοι; Εκτός κι αν εννοούν τον φόβο που προκαλούν οι ίδιοι οι ισλαμιστές για την δική τους πίστη… Η Ορθοδοξία βρίσκεται στο στόχαστρο και όχι μόνο σήμερα, αλλά… εδώ και 2000 χρόνια! Παρόλα αυτά παραμένει όρθια και θα παραμένει για πάντα προς απογοήτευση των σύγχρονων διωκτών της…

 

Καταλογισμός ευθυνών για τα αδέσποτα…

ΑΔΕΣΠΟΤΑ«Δεν έχω πρόβλημα να φύγω αύριο κιόλας από φυσικό θάνατο ή από κάποια ασθένεια… Να πάω όμως από… δάγκωμα σκύλου, δεν το ανέχομαι»! Αυτό μου είπε χθες στον τηλεοπτικό αέρα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗ 89χρονος Ξανθιώτης, κάτοικος της περιοχής του πάρκου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος θέλησε απλά να περπατήσει πρωινές ώρες στην περιοχή, για να δεχθεί επίθεση από ομάδα αδέσποτων σκυλιών και να τον στείλουν στο… νοσοκομείο! Ιδιαίτερα ευγενικός και διακριτικός ο ηλικιωμένος, παρόλα αυτά το παράπονό του πικρό: «Τι κάνει ο Δήμος Ξάνθης, δεν θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες του;», με ρώτησε κι εγώ φυσικά του συνέστησα –όπως κάνω με όλους όσους πέφτουν θύματα επιθέσεων από αδέσποτα- να προσφύγει νομικά κατά παντός υπευθύνου, γιατί μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσουν κάποιοι τις ευθύνες τους που απορρέουν από τα διάφορα αξιώματα που τους εμπιστεύεται ο λαός… Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές και συνήθως αποτελούν άλλοθι για να μην παίρνονται ποτέ τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των πολιτών! Αν συνέβαινε ΕΝΑ τέτοιο περιστατικό σε κάποια άλλη πόλη της Ευρώπης, τότε θα έπεφταν κεφάλια (πολιτικών). Στην Ξάνθη τέτοια περιστατικά έχουμε ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, αλλά δεν συγκινείται κανένας!

 

«Καταστροφική» περίοδος για τους κτηνοτρόφους…

ΑΡΝΙΑ ΤΣΙΓΚΕΛΟΓια ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των Κτηνοτρόφων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φιλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή, ερωτηθείς για το αν και κατά πόσο κινήθηκε η αγορά των αμνοεριφίων… Όπως μου είπε ο Νίκος Δημόπουλος, οι τιμές φέτος που διαμόρφωσαν οι «αεριτζήδες» της Αθήνας, δεν ήταν απλά εξευτελιστικές, αλλά εξευτέλισαν το είδος αυτό καθ’ αυτό! Όταν για παράδειγμα αγόραζαν οι έμποροι στα 2,5 ευρώ το ζωντανό και στα 4-4,5 το σφάγιο… Φιλοξενώντας στην συνέχεια και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης… ήρθε και έδεσε η σούπα! Χειρότερα από τα χειρότερα αναμενόμενα κινήθηκε η αγορά μας κατά τις ημέρες του Πάσχα και τα «λουκέτα» που ετοιμάζονται μετά και από αυτήν την αποτυχημένη απόπειρα είναι πολλά! Οι ελπίδες τώρα πλέον εστιάζονται στην καλοκαιρινή αγορά που δεν αναμένεται και ιδιαίτερα «θερμή» παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται!

Του Τένη Καμαρίδη

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

Εργατική Πρωτομαγιά για… κλάματα (και) στην Ξάνθη

Αγγ. Μπεμπεκίδης: «Δεν είναι η αργία που θέλει ο υπουργός αλλά απεργία» Κ. Ανδρεάδης: «Ο …

Thraki Web Radio