Βρίσκεστε εδώ / Περιβάλλον / Στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης τα σημαντικότερα προβλήματα από τον χιονιά
dsc04824-web

Στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης τα σημαντικότερα προβλήματα από τον χιονιά

Στην «κατάψυξη» όλοι οι Δήμοι – Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η διέλευση στη Μύκη

Κλειστά και αύριο σε όλο το νομό τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το Νομό Ξάνθης και αύριο Πέμπτη, με τους…Δημάρχους να λαμβάνουν αυτή τη φορά την απόφαση, αφού Ξάνθη, Άβδηρα, Τόπειρος και Μύκη, έχουν…γεμίσει και πάλι με χιόνια, ενώ παραμένουν υπό του μηδενός οι θερμοκρασίες και συνεχίζει ο ολικός παγετός.

Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν σε γενικές γραμμές οι Δήμοι του Νομού μεταφέρουν στην «Θ» οι Δήμαρχοι Ξάνθης (κυρίως στην περιοχή της Σταυρούπολης, Αβδήρων και Μύκης (όπου εκεί το πρόβλημα είναι εντονότερο, παρά το γεγονός ότι…αλάτι στους δρόμους έχει πέσει σύμφωνα με τον κ. Καπζά, πριν ακόμη ξεκινήσουν τα πρώτα χιόνια).

Μάλιστα η διέλευση των οχημάτων στην ορεινή περιοχή, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

dsc04838-web

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ…»

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%83«Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα είναι κλειστά αύριο. Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι στην ορεινή περιοχή, όπου ενεργούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να μην μείνει αποκλεισμένος κανένας οικισμός και μέσα στην πόλη, παρότι έχει πέσει τις προηγούμενες ημέρες αλάτι, ξαναρίχνουμε εκεί που πέφτει το χιόνι. Το αλάτι ωστόσο «λειτουργεί» σε κάποια σημεία, αφού όπου έχει πέσει, δεν ξαναπαγώνει ο δρόμος» αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημά μας είναι ο παγετός. Αυτός που θα υπάρξει πιθανόν την νύχτα, για αυτό ξαναρίχνουμε αλάτι και επεμβαίνουν όλα τα συνεργεία που βρίσκονται σε επιφυλακή. Όλα τα μηχανήματα του δήμου και όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός είναι προς την κατεύθυνση του να μπορέσουμε να «λειτουργήσει» η πόλη. Στην Σταυρούπολη, προσπαθούμε να φροντίσουμε για τους οικισμούς μέσα, γιατί το Επαρχιακό Δίκτυο «ανήκει» στην Περιφέρεια. Βέβαια και εκεί ρίχνουμε (σ.σ αλάτι) όπου μπορούμε, έχουμε επαρκείς ποσότητες και εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε ζητήματα, γιατί όλος ο μηχανισμός είναι επί ποδός, όχι μόνο σήμερα αλλά και τις προηγούμενες ημέρες».

«ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΠΑΓΕΤΟΣ…»

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%83«Για τα σχολεία έχουμε βγάλει ανακοίνωση ότι θα είναι κλειστά αύριο. Και αυτά της Πρωτοβάθμιας και αυτά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Χιονίζει έντονα παντού και προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους και με γκρεϊντερ και οι υπάλληλοι ρίχνουν και αλάτι είτε με τα χέρια είτε με τρακτέρ, ενώ έχουμε βγάλει και κάποιους ιδιώτες να βοηθήσουν με μηχανήματα και να ανοίξουν τους δρόμους. Έχει ρίξει πολύ χιόνι και τα κυριότερα προβλήματα είναι προς την Γκιώνα, την Μάνδρα, τα Άβδηρα αλλά και Σέλερο και Γενισέα. Έχουμε ρίξει αλάτι και τις προηγούμενες μέρες και στους επαρχιακούς δρόμους και την Εθνική, το ίδιο και η Περιφέρεια και από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι και μέχρι αύριο θα είναι δύσκολα» αναφέρει από την δική του πλευρά ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημά μας, είναι ο παγετός γιατί φοβόμαστε μην παγώσουν οι δρόμοι και δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα».

«ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΗΣ…»

%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b6%ce%b1-%cf%84%ce%b6%ce%b5%ce%bc%ce%b7%ce%bbΜεγαλύτερο και εντονότερο όμως είναι το πρόβλημα στον Δήμο Μύκης, όπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Τζεμήλ Καπζά, «τα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες».

«Η διέλευση στους δρόμους, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χρειάζεται τεράστια προσοχή. Όσοι δεν έχουν άμεση ανάγκη, συνιστούμε να μην κυκλοφορούν και αναμένουμε πλέον την εξέλιξη του καιρού. Είμαστε σε ετοιμότητα, έχουμε ρίξει αλάτι, οι αλατιέρες και τα μηχανήματα παραμένουν σε ετοιμότητα και θα βγούμε και πάλι να καθαρίσουμε» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «αναφορικά με τα σχολεία, έχουμε πάρει απόφαση να μην λειτουργήσουν για αύριο και αύριο ως το μεσημέρι, θα ληφθεί νέα απόφαση ίσως και για την Παρασκευή. Η θερμοκρασία έχει ανέβει λίγο ευτυχώς από εχθές το βράδυ (μέχρι -2, – 3, -4) γιατί είχαμε -12. Υπήρχε παγετός στο οδόστρωμα και μεριμνήσαμε να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους τους κεντρικούς που ανήκουν στον δήμο μας. Ξοδέψαμε πάνω από 100 τόνους αλάτι και ήμασταν ήδη έτοιμοι για την Κυριακή το βράδυ που έπεσε ο πρώτος χιονιάς, αλλά ξαφνικά ξυπνήσαμε την Δευτέρα με πάρα πολύ χιόνι και από τότε συνεχίζεται η κακοκαιρία. Ενώ είχαμε ήδη δηλαδή 100 τόνους αλάτι, οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί αλλά παρόλα αυτά, πλέον χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο πάγος είναι πλέον το πρόβλημα και δεν μπορούν να ξέρουν οι οδηγοί που υπάρχει πάγος. Συνιστώ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι συμπολίτες μας, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να φροντίσουν να είναι ασφαλείς στα σπίτια τους, μαζί με τους οικείους τους».

Σημειώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν αύριο αλλά και μεθαύριο και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τοπείρου.

dsc04828-web dsc04832-web

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

astynomia_sillipsi

Πλούσιο σε… συλλήψεις το αστυνομικό δελτίο

Και στην Μάνδρα συλλήψεις Βούλγαρων για αυθαίρετη δόμηση Συνελήφθησαν την 16-5-2017 το μεσημέρι, στην παραλία …

Thraki Web Radio