Βρίσκεστε εδώ / Πολιτική / Στην «αντεπίθεση» ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την… ανυπαρξία των βουλευτών του
%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%b7%cf%83

Στην «αντεπίθεση» ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την… ανυπαρξία των βουλευτών του

Με συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα τους…

 Με «φόντο» τα τοπικά ΜΜΕ η τελευταία συνεδρίαση

Εκλογές για νέα διοίκηση στην τοπική οργάνωση

Σηκώνει τελικά το «γάντι» που του πέταξαν οι επικριτές του τις τελευταίες ημέρες για την ανυπαρξία των βουλευτών του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και σε συνάντηση που έγινε προχθές μεταξύ της γενικής γραμματείας του κόμματος με τους τρεις βουλευτές της Ξάνθης αποφασίστηκε να γίνει κοινή και ανοιχτή συνέντευξη τύπου, ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ακόμη, ώστε να παρουσιαστούν δημόσια στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Ξάνθης και ενώπιον της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών ΜΜΕ οι δράσεις των τριών βουλευτών από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα.

Η τοπική οργάνωση είναι αποφασισμένη να δώσει έμφαση, όπως τόνισε και στην «Θ» ο γραμματέας της κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, στην ενημέρωση των πολιτών τόσο δια ζώσης με συναντήσεις μαζί τους όσο και μέσα από τον τοπικό τύπο για τον οποίο η τοπική οργάνωση θεωρεί ότι διάκειται μεν εχθρικά στην πλειοψηφία του απέναντι στην κυβέρνηση όμως υπάρχουν δυνατότητες να μεταπειστεί από τα ίδια τα γεγονότα.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι προγραμματισμένες εσωκομματικές διαδικασίες στην τοπική κομματική οργάνωση για την ανάδειξη νέας νομαρχιακής επιτροπής και γραμματείας στην οποία έχει δηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχει και ο νυν γραμματέας της.

Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: «ΟΤΑΝ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ»

%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%83Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζηθεοδώρου τόνισε στις δηλώσεις του ότι: «Την Τρίτη έγινε μία συνάντηση της νομαρχιακής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με τους βουλευτές του νομού. Ήταν μία τακτική συνάντηση που είθισται να γίνεται κάθε περίπου δύο εβδομάδες αλλά στο πλαίσιο της νέας χρονιάς βάλαμε και τους στόχους τους οποίους θα πρέπει να παλέψουμε από εδώ και πέρα. Πήραμε λοιπόν διάφορες αποφάσεις όπως π.χ. την πραγματοποίηση της επόμενης εβδομάδας της νομαρχιακής συνδιάσκεψης με την ακριβή της ημερομηνία να ανακοινώνεται εντός των λίγων επόμενων ημερών, για την διαδικασία εκλογής της νέας νομαρχιακής επιτροπής η οποία θα πρέπει να προκύψει έτσι κι αλλιώς μέχρις τις 22 του τρέχοντος μηνός, μία εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση του έργου των βουλευτών μας για τον περασμένο χρόνο και ειδικότερα από τον Σεπτέμβριο και μετά που θα προκύψει λογικά κατά την τελευταία εβδομάδα του Γενάρη και βέβαια το πώς θα επικοινωνήσουμε από εδώ και πέρα τα θετικά τα οποία έχουν συμβεί στην χώρα μας στον κόσμο του νομού μας».

Όσον αφορά το πώς θα γίνει το τελευταίο δεδομένης της μάλλον κακής σχέσης που έχει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με πολλά τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Χατζηθεοδώρου διευκρίνισε πως: «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας με τον κόσμο. Να σας πω ότι πριν δύο εβδομάδες βρεθήκαμε στο Μυρωδάτο και είχαμε ένα κάλεσμα και μία συνάντηση των ανθρώπων εκεί. Παρόντες ήταν και οι δύο από τους βουλευτές μας και συγκεκριμένα οι κύριοι Στογιαννίδης και Γιαννακίδης καθώς και εγώ. Στην συνάντηση ήρθαν μετρημένοι 45 άνθρωποι με τους οποίους καθίσαμε και κουβεντιάσαμε και πραγματικά βάλαμε ζητήματα και προσπαθούμε να ενημερώσουμε έτσι τον κόσμο. Αυτό θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και θα γίνουν τακτικότερες αυτές οι συναντήσεις γιατί βλέπουμε ότι αυτός ο πόλεμος από τα ΜΜΕ, όχι μόνο των αθηναϊκών και των συστημικών αλλά και των τοπικών ακόμη τα οποία μας δημιουργούν κάποια τέτοια προβλήματα. Εκείνο που εμείς βλέπουμε είναι ότι η επαφή μας με τον κόσμο είναι πραγματικά αληθινή με αποτέλεσμα να μπορούμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια. Ο κόσμος βλέπει μία τεράστια προσπάθεια να γίνεται, μία κυβέρνηση που είναι έντιμη, έναν πρωθυπουργό που αλωνίζει την χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο και παλεύει για την χώρα του ενώ και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται πλέον ορατά. Μιλάω για το πλεόνασμα, την 13η σύνταξη, την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, για το νοσοκομείο μας που πλέον δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα του παρελθόντος, για τις 1.666 προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα στα νοσοκομεία της χώρας, για εκείνες που ήδη έχουν γίνει στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και στην παιδεία και όλα τα άλλα που θα τρέξουν από εδώ και πέρα. Είναι λογικό επίσης να κάνει εντύπωση το ότι μία “πιτσιρίκα” υπουργός κατάφερε να υλοποιήσει μία εξαγγελία που κανείς δεν είχε κάνει πράξη μέχρι σήμερα ώστε από 1/1/2018 η σύνταξη να αποδίδεται στους δικαιούχους της μέσα το αργότερο σε τρεις μήνες. Γίνονται λοιπόν πολύ σημαντικά βήματα που τα παίρνει πλέον ο κόσμος σοβαρά, βλέπει τι γίνεται, σίγουρα όμως υπάρχει ένα θέμα ενημέρωσης όπου όμως κι εκεί τα πράγματα πιστεύω ότι θα πάνε καλύτερα αφού ευελπιστώ ότι και οι τοπικές εφημερίδες που σήμερα είναι πλέον απέναντί μας δεν θα μπορούν να γράφουν τόσο ψευδή πράγματα».

«ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ»

Όσον αφορά την προσέγγιση που έχουν οι βουλευτές που ουσιαστικά απέχουν από όλες τις εκδηλώσεις που παραδοσιακά ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει τους βουλευτές του καθώς και αν αυτό το αποφασίζουν οι ίδιοι, το κόμμα ή η νομαρχιακή οργάνωση, ο κ. Χατζηθεοδώρου εξήγησε ότι: «Ο τρόπος παρουσίασης των βουλευτών του κόμματος δεν έχει να κάνει με τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά ή με τη νομαρχιακή οργάνωση. Είναι μία συμφωνημένη λογική που ακολουθούμε, μία λογική ζωής. Δεν έχουμε μάθει εμείς να κάνουμε χειραψίες και να χτυπάμε την πλάτη των ανθρώπων για να τους διαβεβαιώσουμε ότι “εμείς είμαστε εδώ”. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να παραγοντίσουμε, για να γίνουμε παράγοντες της ζωής του τόπου αλά για να υπηρετήσουμε μία συγκεκριμένη πολιτική και αυτό τον λαό που υποφέρει. Η Αριστερά έχει μία διαφορετική λογική επικοινωνίας, είναι στους αγώνες, είναι στον δρόμο, είναι στον κόσμο, στα χωριά, στις πόλεις, είναι παντού. Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά καθημερινά και ο κόσμος έρχεται σε αυτά για να ενημερωθεί και για να τον βοηθήσουμε όσο είναι δυνατό αυτό. Έχουμε ξεκαθαρίσει στο πως βλέπουμε εμείς την επικοινωνία, η ιστοσελίδα μας πηγαίνει πολύ καλά και πολύς νέος κόσμος την παρακολουθεί και καταλαβαίνει αυτή την διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και το κόμμα. Αυτό τον τρόπο θα ακολουθήσουμε λοιπόν και στο μέλλον κι αυτό που βλέπουμε μόνο να μας λείπει είναι το να βρούμε λίγο περισσότερο χρόνο για να ενημερώσουμε ακόμη και τον πολίτη του τελευταίου χωριού. Αυτό είναι ανάγκη να γίνει. Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους που μας ακούν πάντως πάντα υπάρχουν άνθρωποι από όλα τα κόμματα, δεξιοί και αριστεροί, δημοκράτες και χρυσαυγίτες. Προφανώς και υπήρξαν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, πρέπει να ακούσουμε και τις γκρίνιες και τα προβλήματα, που ακόμη κι αν τα γνωρίζουμε είναι σημαντικό να μας τα πει και ο πολίτης για να νιώσει ότι εκεί είμαστε δίπλα του. Δεν θέλουμε θέσεις για τα επόμενα 50 χρόνια. Ήρθαμε για να υπηρετήσουμε μία δύσκολη κατάσταση και θέλουμε φεύγοντας να αφήσουμε ένα διαφορετικό στίγμα. Νομίζω ότι μετά την κυβέρνηση αυτή και μετά τον Αλέξη Τσίπρα η Ελλάδα θα είναι μία διαφορετική χώρα που θα κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον και θα πατάει στα πόδια της. Υποσχεθήκαμε ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο και νομίζω ότι αυτό σιγά σιγά γίνεται και θα γίνει τελικά αυτό και σύμφωνα και με το ΥΠΟΙΚ αυτό ίσως μπορέσει να γίνει και μέσα στο 2017, κάτι που θα είναι σίγουρα μία μεγάλη νίκη όχι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλων των Ελλήνων».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

anergoi_neoi

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 40.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ! Δείτε που και πότε

Το πολυνομοσχέδιο που έφτασε στη Βουλή δείχνει ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συμφώνησε η κυβέρνηση …

Thraki Web Radio