Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / «Ρήξη» Ξενοδόχων Θράκης – Περιφέρειας ΑΜΘ;
ΔΡΟΜΟΙ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

«Ρήξη» Ξενοδόχων Θράκης – Περιφέρειας ΑΜΘ;

Με φόντο το συνέδριο για τους «Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού»…

Τι καταγγέλλει ο Κ. Χατζηκωνσταντίνου… Πως «αποκρούει» ο Κ. Αντωνιάδης

Αιχμές για τον… «ρυθμό προετοιμασίας του παγκόσμιου workshop, που υπολείπεται του αναμενόμενου» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, άφησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «χρόνος» ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Θέμα στο οποίο αναφέρθηκε προκειμένου να εξηγήσει ότι… «δεν γίνονται όλα τα λάθη στην Αθήνα».

«Ο ΡΥΘΜΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ…»

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠιο συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε επακριβώς ότι «…σε μια χώρα που λέει ότι ο τουρισμός είναι η ναυαρχίδα της, είναι το όχημα με το οποίο θα ξεπεράσει την κρίση. Δεν είναι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, είναι και σε τοπικό. Το πιο απλό: 25 και 26 Απριλίου είναι να γίνει στην Αλεξανδρούπολη ένα workshop του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού για τους δρόμους του μεταξιού, και παρόλο που είμαστε άνθρωποι που είμαστε πιο κοντά στο τουριστικό αντικείμενο και πιο μπλεγμένοι (εν. εμείς οι ξενοδόχοι), ο ρυθμός προετοιμασίας υπολείπεται του αναμενόμενου. Δεν μπορεί να λειτουργούμε έτσι. Για το συγκεκριμένο γεγονός θα γίνουν δύο τέτοιες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, η μία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί. Θα έρθουν 50 με 60 άτομα από την παγκόσμια τουριστική αγορά τα οποία είναι υψηλότατου επιπέδου, μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, από το facebook, από το Google από όπου μπορείτε να φανταστείτε. Εγώ δεν έχω καν πρόσκληση επίσημη ούτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Αυτά τα λέω για να μην νομίζουμε ότι όλα τα λάθη γίνονται κάτω στην Αθήνα».

«ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ…»

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣΕπισημάνσεις για τις οποίες ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης αναφέρει στην «Θ» ότι «κατά αρχήν περίμενα από τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Θράκης να αναγνωρίσει την συμβολή της Περιφέρειας και του αείμνηστου και του σημερινού Περιφερειάρχη αλλά και του προηγούμενου Αντιπεριφερειάρχη του κ. Αμοιρίδη, την προσπάθεια που έγινε προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και να διεξαχθεί (αυτό που είπε και ο ίδιος) το πρώτο workshop στην Αλεξανδρούπολη και αναφέρομαι στους «Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού». Ήταν μια μεγάλη επιτυχία της σημερινής διοίκησης, που εντάσσεται στα πλαίσια του έτους τουρισμού 2017, γιατί έχουμε πια αποκτήσει διεθνή ρόλο και συνομιλητές παγκόσμιου χαρακτήρα. Πράγματι οι προσκεκλημένοι που θα παραβρεθούν για τρεις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, είναι υψηλού επιπέδου, με διασυνδέσεις στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και τα οφέλη που θα έχουμε ως Περιφέρεια αλλά και ατομικά ο καθένας με τις συνέργειες και τις δικτυώσεις που θα υπάρξουν αυτό το τριήμερο, θα είναι πάρα πολύ σημαντικές και ωφέλιμες για την Περιφέρειά μας, προκειμένου να δώσουμε έμφαση και να ενισχύσουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού για να καταστεί η περιφέρειά μας τουριστικός προορισμός αριστείας».

«ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ…»

«Ειδικότερα τώρα για τα λεγόμενα του κ. Χατζηκωνσταντίνου, δεν θα ασχοληθώ. Νομίζω ότι είναι τέτοιο σημαντικό γεγονός το τριήμερο του workshop που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, αυτό όμως που θέλω να τονίσω και προς πληροφόρηση και ενημέρωση των αναγνωστών σας, είναι ότι οι προσκλήσεις αλλά και το πρόγραμμα του συνεδρίου, εκδίδονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο και  αναμένουμε έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, προκειμένου να κοινοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Συνεδρίου από αυτόν. Επομένως η Περιφέρεια δεν έχει καμία ανάμειξη, ούτε στην κοινοποίηση αλλά ούτε και στην σύνταξη του συγκεκριμένου προγράμματος, που θα υπάρξει κατά τις εργασίες του συνεδρίου για τους «Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού. Ίσως αν έπαιρνε τηλέφωνο εμένα, θα τον είχα ενημερώσει» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «από πλευράς Περιφέρειας όλα βαίνουν καλώς και όχι μόνο θα γίνει το συνέδριο αλλά θα έχει και επιτυχία».

UNWTO

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΣΕΡΒΟΙ, ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΘ

Μάλιστα ο κ. Αντωνιάδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τουριστική κίνηση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά τις ημέρες του Πάσχα, για την οποία τόνισε ότι «υπήρξε μια αυξητική ροή (και αυτό είναι πολύ σημαντικό) των επισκεπτών στην περιφέρειά μας. Από την γενική εικόνα που έχω από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, υπήρξε μια αύξηση της προσέλευσης κυρίως Βούλγαρων, Τούρκων, Σέρβων και Ρουμάνων στην περιφέρειά μας για το Πάσχα. Οι πληρότητα των ξενοδοχείων κυμάνθηκε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και εύχομαι αυτές οι ενέργειες που γίνονται και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του πρώτου και του δεύτερου βαθμού και από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό, να έχουν θετικά αποτελέσματα και στο απώτερο μέλλον. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού γίνονται κάποιες συντονισμένες ενέργειες οι οποίες κατευθύνονται προς την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή όχι μόνο από την Βαλκανική Χερσόνησο και την Τουρκία αλλά και από την Ρωσική αγορά. Είδαμε Ρώσσους στην περιοχή μας. Για αυτόν τον λόγο επισημαίνω ότι αυτό δείχνει ότι η περιφέρειά μας, μπορεί πραγματικά να γίνει ιδανική Ριβιέρα για την χώρα μας».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

DSC02101-web

Αυτή τη στιγμή: Συναυλίες των Μουσικών Σχολείων στο Εμπορικό Κέντρο Ξάνθης (Βίντεο)

  Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedInΣχόλια

Thraki Web Radio