Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / Προς… διάλυση το Δροσερό;
ΔΡΟΣΕΡΟ

Προς… διάλυση το Δροσερό;

Σύσκεψη της νομαρχιακής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης χθες για το θέμα αυτό

-Φ. Χασάν Ογλου: «Το Δροσερό είναι οικισμός, όχι καταυλισμός»

Μπορεί η επικαιρότητα των άγιων ημερών του Πάσχα να επισκίασε την σχετική είδηση όμως είναι γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας υπό την κα Έφη Αχτσιόγλου, φαίνεται να αναλαμβάνει πρωτοβουλία υλοποίησης προγράμματος επιδοτούμενης μετεγκατάστασης Ρομά και μάλιστα άμεσα μέσα στο 2017.

Η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου μιλάει στη σημερινή τέταρτη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του Προϋπολογισμού του 2017, Αθήνα Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016.   ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Αυτό ανέφερε η υπουργός Εργασίας στην Βουλή κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ρομά, στις 8 Απριλίου. Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να δοθεί στην πράξη λύση για τα προβλήματα του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου είπε ότι: «Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά κατέγραψε για πρώτη φορά 370 καταυλισμούς με απαράδεκτες συνθήκες στέγασης», και πρόσθεσε ότι, «η κυβέρνηση θα κάνει παρεμβάσεις για να πετύχει την κοινωνική τους ένταξη». Όπως είπε, «το σημαντικότερο είναι η συμμετοχή των ίδιων των Ρομά καθώς μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για πραγματική κοινωνική ένταξή τους».

Όπως γίνεται αντιληπτό το ενδιαφέρον αναφορικά με την περιοχή μας στρέφεται σχεδόν αποκλειστικά στον πολύπαθο οικισμό του Δροσερού των περίπου 7000 ψυχών που διαμένουν σε αυτόν. Ένα ενδιαφέρον τόσο ανθρωπιστικό όσο βέβαια και πολιτικό αφού αποτελεί μία καθόλου ευκαταφρόνητη δεξαμενή ψηφοφόρων ειδικά αναφορικά με τον δήμο Ξάνθης στον οποίο και ανήκει διοικητικά.

ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

Αναμενόμενο πάντως είναι το θέμα του Δροσερού και η διαχείρισή του μέσα στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που θέλει να δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας, η επικεφαλής του οποίου αποτελεί συντρόφισσα του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθη Γιαννακίδη ακόμη από τα χρόνια της κοινής τους πορείας στη νεολαία του κόμματος, να αποτέλεσε θέμα συζήτησης κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της νομαρχιακής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην οποία αναμένεται να τεθούν οι προσανατολισμοί και οι επιδιώξεις του κόμματος αναφορικά με τον οικισμό και το μέλλον του, με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή εμφανίζει πολλά προβλήματα τόσο για τους κατοίκους του όσο και συνολικά για τους κατοίκους των υπόλοιπων οικισμών της περιοχής. Άλλωστε είναι κοινά διαπιστωμένο ότι οι συνθήκες διαβίωσης στον οικισμό υπολείπονται σημαντικά, από την άποψη των υποδομών από την υπόλοιπη πόλη ενώ σύμφωνα και με επίσημες παραδοχές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης από αυτόν προέρχεται και το 80% της μικροεγκληματικότητας της Ξάνθης. Μένει λοιπόν να διασαφηνιστεί η επίσημη θέση των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα αυτό η οποία σίγουρα θα επηρεάσει και τον σχετικό σχεδιασμό του αρμόδιου υπουργείου.

Φ. ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ: «ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ»

ΦΕΡΤΟΥΝ ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥΑπό την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης, κ. Φερτούν Χασάν Ογλου, τόνισε για το θέμα αυτό ότι: «Κατά τη γνώμη μου μία τέτοια προσπάθεια του υπουργείου εμάς στο Δροσερό δεν μας “πιάνει” για τον απλούστατο λόγο ότι το Δροσερό είναι οικισμός κι όχι καταυλισμός. Φυσικά και υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα σε αυτόν και ελλείψεις ακόμη και σε υποδομές. Όμως δεν έχει καμία σχέση με τα παραπήγματα που υπάρχουν για παράδειγμα στο Αλανκουγιού της Κομοτηνής, στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης, στην Λάρισα ή στον Ασπρόπυργο της Αττικής. Εδώ οι άνθρωποι μένουν σε σπίτια, όχι σε τσαντίρια ή καλύβες, έχουν την σύνδεσή τους στην ΔΕΥΑΞ, στην ΔΕΗ, έχουν τηλέφωνο, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα στο 90% του οικισμού. Σίγουρα τα προβλήματα είναι πολλά και είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη για να φτάσει ο οικισμός στο επίπεδο που τον θέλουμε όλοι να είναι ώστε να μην υπολείπεται σε τίποτε από τις υπόλοιπες συνοικίες του δήμου Ξάνθης. Όμως από το σημείο αυτό μέχρι να τον χαρακτηρίσουμε καταυλισμό και να σχεδιάζουμε μετεγκαταστάσεις των κατοίκων του η απόσταση είναι πολύ μεγάλη και δεν θα πρέπει να συνδέονται αυτά τα πράγματα. Είναι αλήθεια πάντως ότι οι προθέσεις της κας Αχτσιόγλου και του υπουργείου δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη. Ας δούμε ποιες είναι πρώτα από όλα, ποιους έχει στο μυαλό της η υπουργός, που θέλει να κάνει παρεμβάσεις και μετά πιστεύω θα μπορούμε να τοποθετηθούμε όλοι μας με βάση αυτά τα δεδομένα με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον ίδιο τον δήμο και τον δήμαρχό μας».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

DSC02101-web

Αυτή τη στιγμή: Συναυλίες των Μουσικών Σχολείων στο Εμπορικό Κέντρο Ξάνθης (Βίντεο)

  Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedInΣχόλια

Thraki Web Radio