Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / Προπηλάκισαν γιατρούς γιατί περίμεναν επί ώρες στην «ουρά»!
nosokomeio-xanthis-18122014a

Προπηλάκισαν γιατρούς γιατί περίμεναν επί ώρες στην «ουρά»!

Στο τμήμα επείγοντων περιστατικών του Νοσοκομείου Ξάνθης…

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Ξάνθης καταγγέλλουν τους υπαίτιους και «απειλούν» με… παραιτήσεις!

Μέχρι και με… παραιτήσεις απειλούν οι γιατροί που υπηρετούν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Ξάνθης μετά τα συνεχιζόμενα κρούσματα προπηλακισμών εναντίον τους από ασθενείς που δεν δέχονται να περιμένουν στην «ουρά»!

Με αφορμή την έξαρση των ιώσεων τις τελευταίες ημέρες και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο συγκεκριμένο τμήμα (επείγοντα περιστατικά), υπήρξαν αρκετά προβλήματα και πολλές διαμαρτυρίες από ανυπόμονους ασθενείς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να περιμένουν για αρκετές ώρες μέχρι να έρθει η σειρά τους να εξετασθούν… Κάποιοι από αυτούς μάλιστα (συνήθεις ύποπτοι) παρεκτράπηκαν, φθάνοντας στο σημείο να… προπηλακίσουν τους γιατρούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης αναφέρεται στα πρόσφατα γεγονότα, κάνοντας μάλιστα λόγο και για έλλειψη υποδομών στην άσκηση πρωτοβάθμιας περίθαλψης, γεγονός που οδηγεί ακόμη και ασήμαντα περιστατικά στα επείγοντα του Νοσοκομείου Ξάνθης.

45fd4b046f0d8f48eff8eb47b881be9a giatros-asthenis-eksetasi

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η ΕΙΝΟΚΥΞ συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ξάνθης  καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και την απόπειρα βιαιοπραγίας ενάντια σε γιατρούς κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους που συνέβησαν πρόσφατα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Ξάνθης. Οι Γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην μεγάλη προσέλευση ασθενών στο ΤΕΠ  και είναι απαράδεκτο, είναι πραγματικά ντροπή κάποιοι να δημιουργούν πρόβλημα διεκδικώντας βίαια και αυθαίρετα  προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Τέτοιες πρακτικές  σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας οδηγούν τους γιατρούς στην  επαγγελματική εξουθένωση με κίνδυνο το τμήμα του ΤΕΠ να παραμείνει χωρίς γιατρούς. Ήδη 2 γιατροί είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Είναι γεγονός ότι η αναμονή στο ΤΕΠ τις τελευταίες μέρες  είναι μεγάλη αλλά με κανένα τρόπο δεν φτάνει αυτό  που παρατηρείται σε Νοσοκομεία του Κέντρου. Είναι επίσης γεγονός ότι η έλλειψη υποδομών για άσκηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης οδηγεί μεγάλο αριθμό από ασήμαντα περιστατικά στο Νοσοκομείο. Αυτό αυξάνει το χρόνο   αναμονής ,δημιουργεί εκνευρισμό, οι γιατροί αναλώνονται σε επουσιώδη περιστατικά και φτάνουν πολύ συχνά στα όρια της υπερκόπωσης  με δυσάρεστα επακόλουθα για τους ίδιους και τους ασθενείς.

Η ΕΙΝΟΚΥΞ κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας που ζητούν τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου να έχουν υπομονή , γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας  ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό  αγωνίζονται ευσυνείδητα και κάτω από  αντίξοες συνθήκες  για να τους εξυπηρετήσουν.

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

ΓΕΦΥΡΑ

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης

  Στα πλαίσια της 10ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», την …

Thraki Web Radio