Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / ΝΔ: Υπόθεση Άδωνι – Παπακώστα – Δηλώσεις Μ. Πατεράκη – Κ. Ζαγναφέρη στην «Θ»
ΑΔΩΝΗΣ - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

ΝΔ: Υπόθεση Άδωνι – Παπακώστα – Δηλώσεις Μ. Πατεράκη – Κ. Ζαγναφέρη στην «Θ»

Μιχ. Πατεράκης: «Κακόβουλες οι αναφορές για φράξιες στο κόμμα»

Κ. Ζαγναφέρης: «Φαντασία των Συριζαίων η προσέγγιση Τσίπρα – Καραμανλή»

 

Η αποπομπή της υπεύθυνης του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Παπακώστα, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ίσως και να ήταν ένα γεγονός που θα περνούσε στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας αν δεν την ακολουθούσε η παρέμβαση υπέρ της από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο του κόμματος, κ. Ευάγγελο Αντώναρο, στην «κόντρα» που είχε η τελευταία με τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Άδωνη Γεωργιάδη, με επίκεντρο την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία που αποφάσισε να συγκροτήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας και τον ίδιο προσωπικά.

Μάλιστα η παρέμβαση του κ. Αντώναρου από μόνη της δεν θα είχε την ίδια βαρύτητα αν ο ίδιος δεν θεωρούνταν να είναι ουσιαστικά η «φωνή» του πρώην προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή. Έτσι αναβίωσε για μία ακόμη φορά η φιλολογία και παραφιλολογία για ενδοπαραταξιακές «κόντρες» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα σε μία κρίσιμη στιγμή που η γαλάζια παράταξη έχει πάρει ξεκάθαρα δημοσκοπικό «κεφάλι» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε άλλωστε και ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κ. Μιχάλης Πατεράκης, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί: «Δεν είναι αυτή η στιγμή, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το κυβερνητικό της έργο, να εμφανίζονται σημάδια εσωστρέφειας στο κόμμα. Μόνο όποιοι θέλουν το κακό όχι του κόμματος μόνο αλλά και της χώρας, μιλούν για φράξιες μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να παρατείνουν έτσι τον βίο της σημερινής κυβέρνησης».

Όμως «σύννεφα» στο κόμμα δεν βλέπει ούτε ο γνωστός «καραμανλικός» αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και δηλώνοντας ότι: «Δεν υπάρχει καμία προσέγγιση του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον πρωθυπουργό. Αυτά όλα είναι αποκυήματα της φαντασίας των Μέσων Ενημέρωσης που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

ΜΙΧ. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ: «ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΦΡΑΞΙΕΣ ΣΤΗ ΝΔ»

ΠΑΤΕΡΑΚΗΣΑναλυτικότερα ο κ. Πατεράκης τόνισε ότι: «Μέσα στη Νέα Δημοκρατία προφανώς και δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στα στελέχη της. Προσωπικά δεν δέχομαι καν τον διαχωρισμό ανάμεσα σε καραμανλικούς, μητσοτακικούς ή οτιδήποτε άλλο. Προφανώς στη ΝΔ δεχόμαστε όλοι τις αρχές του ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως προφανώς όλοι σήμερα υποστηρίζουμε πλήρως τον σημερινό αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ήταν λοιπόν αστείο να μιλάμε ακόμη για καραμανλικούς και μητσοτακικούς. Από εκεί και πέρα υπήρξε ένα σχόλιο από την κα Παπακώστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκρινε ότι θα έπρεπε να αντικατασταθεί στην άσκηση των αντιπολιτευτικών της καθηκόντων από τον κ. Φωτήλα, προφανώς και λόγω του γεγονότος ότι ήταν στον χώρο της υγείας χώρο τον οποίο αφορούσε και το σχόλιό της. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Σε κάθε παράταξή άλλωστε, όπως καταλαβαίνετε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να σχολιάζει και δεν μπορούμε αυτό να του το στερήσουμε. Κάτι τέτοιο ισχύει τόσο για την κα Παπακώστα όσο και για τον κ. Αντώναρο. Γι’ αυτό τον λόγο σεβόμαστε όλες τις απόψεις, τις λαμβάνουμε υπόψη, θέλουμε την κριτική για να γινόμαστε καλύτεροι αλλά σε καμιά περίπτωση όταν είμαστε με μία τέτοια προοπτική εφαρμογής του κυβερνητικού μας προγράμματος είναι πλεονασμός να πούμε ότι υπάρχουν κόντρες μέσα στο κόμμα»

Ερωτηθείς για την φημολογία που θέλει να προσεγγίζει η καραμανλική πτέρυγα την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό ο ίδιος σημείωσε πως: «Νομίζω ότι όλη αυτή η παραφιλολογία σχετικά με τις σχέσεις καραμανλικών και κυβέρνησης η ανυπαρξία φατριών μέσα στο κόμμα χτυπάει ακριβώς την ίδια την βάση αυτής, αφού δεν υπάρχει αυτό που λέγεται ότι δηλαδή κάποιοι καραμανλικοί δεν θέλουν το καλό της παράταξης. Νομίζω ότι είναι αστείο να λέμε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα έκανε οτιδήποτε θα έβλαπτε το καλό της παράταξης κι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα με την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα έβλαπταν κατ’ επέκταση και το καλό της ίδιας της χώρας., Κατ’ εμέ σε ένα κόμμα που ο λαός μας δίνει δημοσκοπικά τουλάχιστον ένα τεράστιο προβάδισμα δεν μπορώ να δεχθώ ότι δήθεν ένα τμήμα του υποστηρίζει το κυβερνητικό έργο. Για μένα δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο. Αυτά τα λένε όσοι προσπαθούν να βλάψουν το μέλλον του ελληνικού λαού με σκοπό να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία».

 

Κ. ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: «ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΡΖΑΙΩΝ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΤΣΙΠΡΑ»

ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣΑπό την πλευρά του ο κ. Ζαγναφέρης δήλωσε ότι: «Προσωπικά πιστεύω ότι τα πράγματα διογκώθηκαν στο ζήτημα αυτό. Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο αρχηγό του κόμματος που στήριξα, σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που τέθηκε θέμα ηγεσίας στη Νέα δημοκρατία πάντα ήμουν με τον χαμένο…1 Παρόλα αυτά την επόμενη μέρα πάντα συντασσόμασταν με το νέο αρχηγό που έβγαινε κάθε φορά. Αυτό πρέπει να κάνουμε και όλοι μας. Από την στιγμή που κάποιος γίνεται αρχηγός του κόμματος κρίνεται μόνο στις επόμενες εκλογές και όλες τις αποφάσεις του πρέπει να τις σεβόμαστε και να τις στηρίζουμε. Ακόμη κι όταν η κριτική γίνεται σε συνεργάτη του αρχηγού τότε αυτόματα γίνεται και στον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος γιατί έχει αντίκτυπο και σε αυτόν. Παρόλα αυτά όταν πλησιάζουν εκλογές οι υποψήφιοι, όπως η κα Παπακώστα, αισθάνονται ανασφαλείς και την ανασφάλειά τους αυτή την αντιμετωπίζουν με κάποιες κορώνες όπως αυτές. Προσωπικά στηρίζω τον κ. Μητσοτάκη σε αυτό το θέμα».

Όσον αφορά τις σχέσεις του καραμανλικού μπλοκ με τον ΣΥΡΙΖΑ που από κάποιους μέσα στη ΝΔ θεωρούνται ότι παραείναι φιλικές, ο κ. Ζαγναφέρης τόνισε ότι: «Αυτό διαχέεται και κυκλοφορείται στα ΜΜΕ και στην κοινωνία μέσα από τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ. Είναι κάτι που βολεύει την κυβερνώσα παράταξη και το κάνει. Όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον από κανέναν από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Ο ίδιος μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής έχει δηλώσει πως όταν έχει να πει κάτι θα το πει ο ίδιος και δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να μιλάει εξ’ ονόματός του».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

DSC02101-web

Αυτή τη στιγμή: Συναυλίες των Μουσικών Σχολείων στο Εμπορικό Κέντρο Ξάνθης (Βίντεο)

  Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedInΣχόλια

Thraki Web Radio