Βρίσκεστε εδώ / Εκπαίδευση / Νέο «επεισόδιο» με τον «Γκιουλενιστή» εκπαιδευτικό του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης
meionotiko_gimnasio

Νέο «επεισόδιο» με τον «Γκιουλενιστή» εκπαιδευτικό του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης

Νιχάτ: «Υπερ μου η απόφαση του ΚΥΣΔΕ…»

Στήνουν «μηχανισμό» για να επικρατήσει η θέση της διοίκησης

Όλο το παρασκήνιο

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Μαθηματικού κ. Νιχάτ, αναφορικά με την…απόλυσή του από το Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης (σ.σ. το οποίο είχε επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας), αφού όχι μόνο το ΚΥΣΔΕ έλαβε ομόφωνη απόφαση υπέρ του ιδίου αλλά και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος και το προεδρείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας (ΣΙΕΛΒΕ) θα παραθέσουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης (ώρα 13:00) συνέντευξη τύπου με θέμα την τήρηση του Ν. 4415/2016 στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, τη μη εφαρμογή των αποφάσεων των εποπτικών συμβουλίων του Υπουργείου Παιδείας στο εν λόγω σχολείο σε σχέση με την αυθαίρετη απόλυση εκπαιδευτικού και εν γένει τα εργασιακά δικαιώματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

2017-01-03-15_56_57-2016_11_29-pdf-adobe-acrobat-reader-dcΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Πρόκειται για ένα θέμα, που ανέδειξε η «Θ» η οποία συνομίλησε αποκλειστικά με τον ίδιο τον καθηγητή (στις 29 Νοεμβρίου) και ο οποίος μάλιστα είχε αναφέρει ότι «πουθενά δεν αναφέρονται οι λόγοι της απόλυσής του».

Βέβαια τα σενάρια τον ήθελαν να…διώκεται από το Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο, επειδή είναι…οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν.

ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Ωστόσο, παρά την απόφαση του κεντρικού Οργάνου (ΚΥΣΔΕ) (σ.σ που κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης μια ημέρα πριν την λήξη των μαθημάτων για τις διακοπές)  υπέρ του κ. Νιχάτ αλλά και την αμέριστη στήριξή του από την ΟΙΕΛΕ, ο ίδιος, συνέχιζε να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο αλλά δεν ασκούσε τα καθήκοντά του αφού του απαγορευόταν (και του…απαγορεύεται ακόμη)  μέχρι τουλάχιστον να λυθεί οριστικά το ζήτημα και να παραμείνει στο σχολείο (όπως όλα δείχνουν) παραδίδοντας κανονικά το μάθημα των Μαθηματικών στα τέσσερα τμήματα που έχει.

Σημειώνεται ότι από την ημέρα της…απόλυσής του, το μάθημα στα τέσσερα αυτά τμήματα δεν παραδίδεται και δεν αναπληρώνεται από κανέναν άλλο καθηγητή, όπως εξηγεί ο ίδιος σε νέες αποκλειστικές του δηλώσεις στην «Θ».

«ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ…»

«Είμαι στο σχολείο όμως δεν κάνω μάθημα. Δεν με αφήνουν. Περιμένουν την απόφαση από την Αθήνα. Ο λόγος της απόλυσής μου δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη, έχει βγει όμως ομόφωνη απόφαση, ότι έχω εγώ δίκιο, από το ΚΥΣΔΕ, η οποία παραδόθηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στις 22 Δεκεμβρίου, πριν την αργία και έτσι δεν υπήρχε ο χρόνος να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση» ανέφερε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «η απόφαση παρόλα αυτά βγήκε υπέρ εμού. Αυτή τη στιγμή είμαι στο σχολείο λοιπόν, αλλά δεν κάνω μάθημα, όμως κανένας καθηγητής δεν αναπληρώνει τα μαθηματικά.  Τέσσερα τμήματα δεν κάνουν μαθηματικά. Εγώ καθημερινά πηγαίνω στο σχολείο αλλά δεν με αφήνουν οι ιδιοκτήτες να κάνω μάθημα».

«ΥΠΕΡ ΕΜΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΣΔΕ…»

«Έχουν καταθέσει κάποιο λόγο στο ΚΥΣΔΕ, αλλά αυτό το γράφουν στην απόφαση. Η απόφαση όμως πήγε απευθείας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά το ΚΥΣΔΕ πήρε απόφαση ότι εγώ έχω το δίκιο με το μέρος μου, ότι είναι παράνομη η απόφαση και ότι δεν πρέπει να παυθώ από τα καθήκοντά μου και η ΟΙΕΛΕ παρακολουθεί το θέμα και θα γίνει Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο Σχολείο. Όταν βγήκε η απόφαση δεν υπήρχε χρόνος για να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις. Βγήκε και μια ημέρα μετά έκλεισαν τα σχολεία. Πάντως και η ΟΙΕΛΕ παρακολουθεί το θέμα και με βοηθά πάρα πολύ και αυτή. Ωστόσο τα παιδιά δεν κάνουν μαθηματικά».

%ce%bb%ce%b5%cf%89%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%bf

ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ…

Πάντως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ», παρά τα όσα αποφάσισε η ΚΥΣΔΕ και παρά και την στήριξη της ΟΙΕΛΕ στο πρόσωπο του κ. Νιχάτ, φαίνεται να…στήνεται ένας ολόκληρος μηχανισμός προκειμένου να επικρατήσει η διοίκηση του Σχολείου, αφού, παρά το γεγονός ότι τα μαθηματικά δεν διδάσκονται σε τέσσερα τμήματα, ζητήθηκαν εξτρά δρομολόγια λεωφορείων, με χρέωση της Περιφέρειας, επειδή ΔΕΝ ΘΑ προλαβαίνουν τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια κάποια παιδιά, λόγω της αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας εκτός του προγραμματισμένου.

Κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί ο αναβρασμός και η «διαμάχη» αυτή μεταξύ Σχολείου και καθηγητή, αφού ο δεύτερος δεν γίνεται «αρεστός» σε κάποιους.

«ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ»

Ωστόσο η στήριξη της ΟΙΕΛΕ προς το πρόσωπο του καθηγητή, αποδεικνύεται έμπρακτα την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, αφού της συνέντευξης τύπου θα προηγηθεί επίσκεψη κλιμακίου της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους της διοίκησης του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί ΠΥΣΔΕ όπου θα τεθεί ζήτημα εφαρμογής των νόμων και απόφασης του ΚΥΣΔΕ σε σχέση με την αυθαίρετη απόλυση εκπαιδευτικού στο εν λόγω σχολείο.

Η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ (στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι αρκετοί εκπαιδευτικοί από τα ιδιωτικά μειονοτικά σχολεία), είναι υποχρεωμένοι να παρέμβουν, καθώς στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης έχει προκύψει θέμα μη τήρησης της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και των αποφάσεων θεσμικών οργάνων της εκπαίδευσης, αλλά και καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Οι πολιτικές/ιδεολογικές απόψεις, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και οι αντιλήψεις ενός εκπαιδευτικού δεν μπορούν να διώκονται σε κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο της χώρας μας και της Ε.Ε. εν έτει 2017. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του ΣΙΕΛΒΕ θα αποκαλύψουν συγκεκριμένα στοιχεία για την υπόθεση και θα αναφερθούν γενικότερα στα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

ΓΕΦΥΡΑ

Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης

  Στα πλαίσια της 10ης Πολιτιστικής Εβδομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», την …

Thraki Web Radio