Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / Νέα «πνοή» στο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Νέα «πνοή» στο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Αποκλειστικές δηλώσεις της νέας Προέδρου στην «Θ»

Δ. Πλαστήρα: «Μπήκαμε στο ψηφοδέλτιο άνθρωποι από πολλούς ιδεολογικούς χώρους. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή…»

 

Νέα…«πνοή» και μια νέα προοπτική (σε αμιγώς ενωτικό κλίμα) δίνει (μετά τις καθιερωμένες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα) το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, που συγκροτήθηκε σε σώμα, με το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Ανεξάρτητης Κίνησης» να λαμβάνει 4 έδρες, έναντι 3 της «Δημοκρατικής Συμμαχίας Εργαζομένων» και με ποσοστό 58,2% και 39.6% αντίστοιχα (με το ΠΑΜΕ να λαμβάνει 2,1% και συνεπώς να μην λαμβάνει έδρα).

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.Ξ

Πιο αναλυτικά το Σώμα συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Πλαστήρα Δώρα

Αντιπρόεδρος: Νεστορούδη Αθανασία

Γ. Γραμματέας: Ιωαννίδου Φιλιώ (σ.σ η οποία πλειοψήφησε μάλιστα)

Ταμίας: Γεωργιάδου Ελένη

Μέλος: Παπαδοπούλου Εριφύλλη

Μέλος: Ράπτη Χρυσούλα

Μέλος: Αιγινίτης Χαράλαμπος

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Σημειώνεται ότι παράλληλα διεξήχθησαν και οι εκλογές για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, όπου εκλέχθηκαν οι : Ιωαννίδου Φ., Πλαστήρα Θ., Γεωργιάδου Ε., Μιτσικάρης Αλ., Νεστορούδη Αθ., Καβουρτζικλής Ν., Ζουμπουρλής Σπ., Λαμπροπούλου Ηλ., Μπούσιου Τ., Τσακίρη Δ., Σίσκου Κ., Παπαδοπούλου Ερ., Ράπτη Χ., Μενέξη Στ., Μπούτος Γ., Αιγινίτης Χ. Ξανθοπούλου Αγ. Και Καλογιαννάκης Χρ.

17636788_1508849605792406_6953507244412278063_o

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Αναφορικά με την ΠΟΕΔΗΝ τώρα, οι εκπρόσωποι είναι:

Ιωαννίδου Φιλιώ, Πλαστήρα Δώρα, Γεωργιάδου Ελένη,  Καβουρτζικλής Νίκος, Παπαδοπούλου Εριφύλλη, Ράπτη Χρυσούλα και Μπούτος Ιωάννης.

Για τους νέους στόχους και γενικότερα την νέα αυτή «πνοή» μιλά στην «Θ» η Νέα Πρόεδρος κ. Θεοδώρα Πλαστήρα, εξηγώντας κατά αρχήν ότι πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν άτομα από διάφορα κόμματα (ενωτικό).

17632167_1508850692458964_8670734003789543280_o

«ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…»

Πιο συγκεκριμένα η ίδια ανέφερε ότι «είχαμε την περασμένη Πέμπτη τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Σωματείο και για την εκλογή αντιπροσώπων και στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕΔΗΝ. Οι εκλογές έγιναν σε ήρεμο κλίμα και εκείνο που εγώ θεωρώ ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή που έγινε και στην αλλαγή που έγινε ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην διαδικασία αυτή. Κάτι το οποίο για εμάς, είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό και αισιόδοξο μήνυμα, καθώς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η συμμετοχικότητα είναι απαραίτητη και μέσα από αυτήν βγαίνεις πάντα πιο ισχυρός. Εμείς ξεκινάμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε κανέναν απέναντι. Είμαστε ίδιοι όλοι οι εργαζόμενοι με τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες αγωνίες και θέλουμε να έχουμε ένα Σωματείο που θα είναι κοντά στον εργαζόμενο».

 

«ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ….»

«Μπήκαμε μέσα στο ψηφοδέλτιο άνθρωποι από πολλούς ιδεολογικούς χώρους. Δεν είχαμε καμία σχέση τα κόμματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτό. Από την πρώτη στιγμή αυτό πήγαν να το «καπηλευτούν» αλλά εμείς εκεί μέσα, 14 άτομα προερχόμαστε από διαφορετικούς κομματικούς χώρους. Άλλοι είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι από το ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ αλλά εμείς δεν ρωτήσαμε κανέναν που ανήκει. Όποιος ήθελε να πάρει μέρος, πήρε. Εμείς τους δεχθήκαμε όλους και ο κόσμος ήξερε ότι δεν μας ενδιαφέρει αυτό και για αυτό και μας στήριξε. Και το κυριότερο είναι ότι κρατήσαμε αυτό το «ανεξάρτητο». Κατά αρχήν για μένα είναι μεγάλη τιμή, που ενώ βγήκα δεύτερη, μου πρότειναν οι συνυποψήφιές μου να μπω εγώ Πρόεδρος (και η κ. Ιωαννίδου που ήρθε πρώτη σε σταυρούς) και αυτό δείχνει το «ανεξάρτητο» του ψηφοδελτίου και φυσικά οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και όλοι μαζί προχωράμε» συνεχίζει η ίδια, σημειώνοντας ότι «στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στους εργαζόμενους, να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και τις αγωνίες τους και να αισθάνονται ότι έχουν ένα σωματείο που είναι κοντά τους. Όχι ένα σωματείο που θα κάνει μια συνέλευση μια φορά στα δύο χρόνια και δεν θα έχει κάπου να πει ο εργαζόμενος το πρόβλημά του. Εμείς θέλουμε να περνάμε από τα τμήματα, να κάνουμε κάποιες συγκεντρώσεις, να μας λέει ο κόσμος τα προβλήματα και ο,τι μπορούμε θα κάνουμε. Αλλά μας ενδιαφέρει να είναι κοντά μας ο κόσμος».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

DSC02101-web

Αυτή τη στιγμή: Συναυλίες των Μουσικών Σχολείων στο Εμπορικό Κέντρο Ξάνθης (Βίντεο)

  Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedInΣχόλια

Thraki Web Radio