Βρίσκεστε εδώ / Εκπαίδευση / Μητροπολίτης Παντελεήμων για το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο: «Αυτά τα παιδιά είναι σαν… αποπαίδια της Ελληνικής Πολιτείας»!
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ.jpg 2

Μητροπολίτης Παντελεήμων για το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο: «Αυτά τα παιδιά είναι σαν… αποπαίδια της Ελληνικής Πολιτείας»!

Με αφορμή τις αιχμές προς τον Δήμαρχο στην τιμητική εκδήλωση Πανόπουλου…

Στην Ιερά Σύνοδο το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης

 

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα ανέφερε, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Ξάνθης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων, κατά την ομιλία του για τον «άνθρωπο» Χρήστο Πανόπουλο και για όλα όσα έχει προσφέρει η ομάδα και ο ίδιος στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και ειδικότερα στο Εκκλησιαστικό Σχολείο, το οποίο δεν…τροφοδοτείται από τον Δήμο Ξάνθης (αναφορικά με το πετρέλαιο) όπως γίνεται με όλα τα υπόλοιπα σχολεία…

Ζήτημα το οποίο θα τεθεί από τον ίδιο τον Σεβασμιότατο, στην Ιερά Σύνοδο και κατ επέκταση στο Υπουργείο καθώς, ενώ πρόκειται για πανομοιότυπα με όλα τα άλλα, δεν υπάγονται εκεί που υπάγονται όλα τα σχολεία.

 

«ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…»

«Τα εκκλησιαστικά σχολεία δεν υπάγονται εκεί που υπάγονται όλα τα άλλα σχολεία. Δηλαδή όλα τα σχολεία τροφοδοτούνται με πετρέλαιο από τον δήμο. Το Εκκλησιαστικό Σχολείο επάνω λειτουργεί από το 2006 με την εκκλησιαστική εστία που υπάρχει στην Αθήνα που χρηματοδοτεί τη λειτουργία, αλλά τα τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση είναι ελάχιστη έως…τίποτα. Οπότε τις ημέρες του Φεβρουαρίου που ήταν χαμηλές οι θερμοκρασίες, αναγκάστηκα και τηλεφώνησα στην ομάδα της Ξάνθης, στον κ. Επιτρόπου και του είπα ότι «εσείς ξοδεύετε για πετρέλαια. Ελάτε να βάλετε και λίγο στην δεξαμενή του σχολείου να μην κρυώνουν του παιδιά» αναφέρει στην «Θ» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «εγώ αυτό το θέμα θα το θέσω υπόψιν της Συνόδου και του Υπουργείου. Δεν είναι σχολεία αυτά; Γιατί να εξαιρούνται από τα υπόλοιπα σχολεία; Πρώτα από όλα εκεί γίνονται μαθήματα γενικής παιδείας και οι μαθητές του Εκκλησιαστικού, δίνουν και αυτοί πανελλαδικές εξετάσεις (στην θεωρητική κατεύθυνση βέβαια).

 

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ«Έχω παρακαλέσει εδώ και χρόνια και ο Στρατός μας δίνει το ψωμί κάθε μέρα. Επίσης τα Μοναστήρια από επάνω, μας εξασφαλίζουν το λάδι. Όταν έχει κανείς στο οικοτροφείο (30 παιδιά εκεί και τα άλλα πηγαινοέρχονται), παιδιά δηλαδή επάνω στην ανάπτυξή τους, θα πρέπει να φάνε και να έχουν και την θερμοκρασία την ανάλογη, να μπορούν να κινηθούν, να διαβάσουν, έτσι έχει το πράγμα, για αυτό και τότε παρακάλεσα τον κ. Επιτρόπου και βέβαια εκείνος ανταποκρίθηκε, για αυτό και το ανέφερα (σ.σ στην βράβευση του Χρήστου Πανόπουλου)» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αυτά τα παιδιά είναι σαν…αποπαίδια της ελληνικής πολιτείας, την στιγμή που μαθαίνουν τα ίδια πράγματα. Όπως είναι δηλαδή το Μουσικό Σχολείο ή το Αθλητικό Σχολείο, έτσι είναι και το Εκκλησιαστικό Σχολείο. Οπότε θα το θέσω το θέμα και στην σύνοδο. Δεν είναι υπόθεση του Δημάρχου μόνο, είναι υπόθεση που πρέπει μέσω της Συνόδου να πάει στο Υπουργείο ούτως ώστε να ζητήσει το Υπουργείο να συμπεριληφθούν σε αυτήν την τροφοδοσία των σχολείων με πετρέλαιο και τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια – Λύκεια όλης της χώρας».

Σχόλια

About thraki

Δείτε επίσης

DSC02101-web

Αυτή τη στιγμή: Συναυλίες των Μουσικών Σχολείων στο Εμπορικό Κέντρο Ξάνθης (Βίντεο)

  Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedInΣχόλια

Thraki Web Radio