Βρίσκεστε εδώ / Κοινωνία / Κάνει «πίσω» ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Δροσερού
ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

Κάνει «πίσω» ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του Δροσερού

Γ. Χατζηθεοδώρου: «Δεν τίθεται θέμα μετεγκατάστασης αλλά ενίσχυσης των υποδομών του»

Στην Νομαρχιακή Γραμματεία συζητήθηκαν ακόμη η επίσκεψη Παπά στην Ξάνθη και οι εξελίξεις στο ΔΠΘ

Φαίνεται τελικά πως στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν ότι δεν είναι προφανώς η κατάλληλη στιγμή για μεγάλες τομές στον οικισμό του Δροσερού, οπότε και οι σχετικές εισηγήσεις των τοπικών κομματικών οργάνων αναμένετε να οδηγήσουν σε μάλλον ήπιες παρεμβάσεις στον οικισμό των Ρομά που βρίσκεται στην Ξάνθη.

Αυτό συνάγεται από τα όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της νομαρχιακής γραμματείας του κόμματος που συγκλήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης με την συμμετοχή του «σκληρού πυρήνα» του κόμματος τοπικά, δηλαδή της ηγεσίας της νομαρχιακής οργάνωσης και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, πέρα από το θέμα του Δροσερού,  ήταν επίσης η προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Παπά, στην περιοχή μας, οι εξελίξεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, καθώς και οι αποφάσεις του κόμματος στην πρόσφατη συνεδρίαση της κεντρικής του επιτροπής.

Όσον αφορά πάντως τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο ΔΠΘ εκτίμηση του κόμματος τοπικά είναι ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του αρμόδιου υπουργού και θα προχωρήσει ανάλογα.

Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: «ΟΧΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΣΕΡΟΥ»

ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ 2Αναλυτικότερα ο κ. Χατζηθεοδώρου τόνισε ότι: «Όσον αφορά το Δροσερό εκτίμησή μας είναι ότι ο οικισμός δεν εμπίπτει στην πρωτοβουλία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας διότι απλά δεν πρόκειται για καταυλισμό αλλά για έναν οικισμό με πολλά όμως προβλήματα. Έτσι δεν τίθεται πιστεύω ζήτημα μετεγκατάστασής του αλλά σίγουρα τίθεται ζήτημα ενίσχυσης των υποδομών του που πάσχουν σε πολλά σημεία. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της επίσκεψης του κ. παπά στην περιοχή μας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Αυτή θα ξεκινήσει από την επόμενη Τετάρτη από την Ξάνθη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη. Από την πλευρά μας θα του θέσουμε ζητήματα του αντικειμένου του όπως η καινοτομία, ενώ όσον αφορά τις ψηφιακές τηλεοπτικές συνδέσεις της ορεινής περιοχής γι’ αυτές ήδη ξεκίνησαν να γίνονται από τις 18 του μηνός οι αιτήσεις στους παρόχους για την εγκατάσταση δωρεάν ψηφιακής τηλεόρασης στους κατοίκους της περιοχής αυτής για έναν χρόνο. Οι πρώτες εγκαταστάσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αυτό θα εξαγγείλει και ο υπουργός»

Αναφορικά με το Δημοκρίτειο ο κ. Χατζηθεοδώρου τόνισε ότι: «Το θέμα αυτό πιστεύουμε πλέον ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με το πειθαρχικό στο οποίο έχει παραπεμφθεί ο κ. πρύτανης με ένα βαρύ κατηγορητήριο κι από εκεί και πέρα θα περιμένουμε την γνωμοδότηση του πειθαρχικού και την απόφαση του υπουργού. Δεν είναι αυτόματες αυτές οι διαδικασίες αλλά τα πράγμα τα φαίνονται να είναι πάρα πολύ δύσκολα για τον κ. πρύτανη αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι απόφαση του υπουργού. Προφανώς μετά από τις κατηγορίες αυτές, κι αφού οι ελεγκτές έχουν ήδη αποφανθεί για τα έργα και τις ημέρες του κ. πρύτανη στο πανεπιστήμιο, νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα το πανεπιστήμιο να εξυγιανθεί. Αυτά με τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, που είναι ήδη γνωστές αποτέλεσαν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση της γραμματείας. Η συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής θα γίνει την προσεχή Παρασκευή στις 7 το βράδυ».

Ιδιαίτερη αναφορά πάντως έκανε ο γραμματέας του κόμματος στην Ξάνθη, ενόψει και της επίσκεψης Παπά, για το μητρώο ιστοσελίδων που ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί τονίζοντας ότι: «Ήδη έχει καταρτιστεί το μητρώο κι από εδώ και πέρα αυτοί που θα συμμετέχουν σε αυτό και θα είναι οι νόμιμοι θα είναι αυτοί που θα μοιράζονται ουσιαστικά και την κρατική διαφήμιση. Οι εγγραφές φυσικά συνεχίζονται και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει. Δεν είναι μία προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης, όπως κάποιοι έσπευσαν να μας κατηγορήσουν αλλά είναι ένα θέμα νομιμότητας  αφού από εδώ και πέρα θα υπάρχει ένα πλαίσιο λειτουργίας του χώρου αυτού που για πολύ καιρό αφέθηκε ασύδοτος και έρμαιο στα χέρια διάφορων που μόνο επαγγελματίες της ενημέρωσης δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν. Χρειαζόταν λοιπόν μία συγκεκριμένη πλατφόρμα, είναι μία πρωτοβουλία του υπουργείου κι όχι του ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα υπάρχει κομματική παρέμβαση σε όλη αυτή την προσπάθεια η οποία άλλωστε θα παραμείνει στην χρήση της ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας ευρύτερα ακόμη κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην διακυβέρνηση της χώρας. Θα πρέπει όλοι όμως να καταλάβουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τη νομιμότητα σε όλους τους χώρους με τα πάντα να είναι στο φως».

Σχόλια

About alatz

Δείτε επίσης

DSC02101-web

Αυτή τη στιγμή: Συναυλίες των Μουσικών Σχολείων στο Εμπορικό Κέντρο Ξάνθης (Βίντεο)

  Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedInΣχόλια

Thraki Web Radio